Acer Nitro 5: Preț, Păreri și Review Complet

Cei de la Acer sunt renumiți pentru laptopurile de gaming pe care le produc, iar gama Nitro 5 este una dintre cele mai populare din lume. Și nu doar specificațiile îl recomandă, ci și prețul. Cel mai ieftin costă puțin peste 3.000 de lei, iar cele mai performante ajung chiar și la peste 10.000. Însă astăzi vom discuta mai pe larg despre Acer Nitro 5 AN515-57 care, din punctul meu de vedere, este cel mai rentabil pentru persoanele care vor să aleagă calea de mijloc.

Vezi aici prețul fiecărui laptop din gama Acer Nitro 5

Acer Nitro 5: Design

acer nitro 5

În ceea ce pricește design-ul, cei de la Acer nu au încercat să reinventeze laptop-urile. Ba chiar din contră. Arată destul de basic, cu ceva tentă de laptop de gaming datorită tastaturii cu iluminare RGB care vine din 4 zone diferite. Este destul de gros și voluminos. Ca dimensiuni are o diagonală de 15.6 inch și o greutate de 2.2 Kg, care îl va face să se simtă când îl cărați în ghiozdan.

Avem porturi pe 3 din toate cele 4 margini ale laptop-ului. Pe partea din dreapta avem 2 porturi USB 3.2, dintre care unul poate fi folosit la încărcarea altui device (ex: telefon) chiar și în momentul în care Nitro 5 este oprit. Portul de încărcare se regăsește pe partea din spate, precum și un port Thunderbolt 4/USB Type C și un port HDMI 2.1. Pe partea stângă se află o mufă audio de 3.5 mm, un port USB 3.2 tradițional și o mufă Ethernet

Îmi place faptul că porturile sunt atât de răspândite pe toată suprafața laptopului, precum și faptul că acestea acoperă o gamă largă de nevoi și oferă mai multe opțiuni de conectivitate. Ecranul, după cum am precizat anterior, are o dimensiune de 15.6 inch și o rezoluție de 1920 x 1080, alături de o rată de reîmprospătare de 144 Hz.

acer nitro 5 tastatura

Marginile care înconjoară ecranul se potrivesc cu design-ul general al laptop-ului de Gaming Nitro 5 (adică nu sunt subțiri). Deasupra ecranului se află o cameră web 720p prin care te vezi neașteptat de bine și de clar, iar sub ecran se află tastatura cu iluminare RGB. Un touchpad de dimensiuni medii este centrat în partea stângă a carcasei care îți vine foarte la îndemână și se mișcă lin.

Acer Nitro 5: Display

acer nitro 5 display

Un laptop de dimensiuni mari vine și cu un display pe măsură. Iar acest ecran IPS scoate în evidență chiar și cele mai mici detalii întâlnite în jocurile care necesită o grafică mai pretențioasă. De asemenea, este excelent pentru urmărit filme și seriale pe canale de streaming. Deși nu toate jocurile pot beneficia de rata de reîmprospătare de 144 Hz, spațiul suplimentar de manevră vă asigură că veți avea parte de rate de cadre fluide dacă jucați la 60 fps sau mai mult.

În cadrul mai multor teste ale display-ului, ecranul Nitro 5 a fost capabil să atingă un nivel mediu de luminozitate de 314 nits, ceea ce este mai mult decât au anunțat cei de la Acer la lansare. Dacă lucrezi mult cu edit-uri foto-video, s-ar putea să apreciezi gama largă de culori sRGB pe care o atinge precum și cea DCI-P3. Din experiența mea, culorile au fost destul de exacte iar luminozitatea exact așa cum trebuie.

Deși unii consideră că laptopurile de gaming (și chiar și cele mai bune televizoare de gaming) ar trebui să aibă cel puțin 1440p, consider că 1080p este suficient pentru laptopurile cu ecrane sub 16 inch. Ar fi fost extraordinar să avem un ecran 1440p pe acest laptop Nitro 5 AN515-57, dar având în vedere că este un laptop de buget, rezoluția de 1080p este suficient de bună pentru jocuri.

Care este performanța pe gaming?

acer nitro 5 gaming

Având în vedere că Nitro 5 AN515-57 este un laptop de gaming care face parte dintr-o gamă inferioară de preț, nu ar fi corect să ne așteptăm ca acesta să ruleze toate jocurile la setări maxime. Acest lucru este important de reținut, mai ales pentru cei care vor să aibă parte de full experience la fiecare joc. Cu toate acestea, veți obține performanțe cu mult peste medie, atât timp cât vă limitați la setări cât de cât moderate.

Acest model este echipat cu un procesor Intel Core i5 114000H, nVidia GeForce GTX, are o memorie de 16 GB RAM și o memorie de 512 GB SSD. Combinația tuturor acestor componente formează un laptop cu mult peste medie, capabil să joace orice tip de joc. Va trebui să fiți dispus să modificați puțin setările grafice ale unui joc pentru a atinge în mod constant 60 de cadre pe secundă, dar nu este deloc greu.

Baterie & Audio

Laptop-urile pentru gaming sunt renumite pentru scurta durata de viață a bateriei, iar la acest capitol, Acer Nitro 5 mi se pare de nivel mijlociu. A rezistat aproximativ 6 ore și jumătate de stat pe el fără pauză, cu o luminozitate mare. M-am jucat DOTA, am navigat pe net și m-am jucat puțin în photoshop iar eu atât am reușit să scot de la el. Bineînțeles, dacă vă jucați constant, durata bateriei va fi mult mai mică.

Calitatea audio este mai mult decât bună, aș putea spune. Nitro 5 utilizează un sistem de difuzoare orientate spre partea superioară care oferă un volum excelent și o redare clară. Avem și ceva bas, dar nu foarte intens. Din punct de vedere audio, Acer Nitro 5 se bate cu multe laptop-uri performante, în mare pentru că dimensiunea acestuia îi oferă un spațiu mai amplu pentru sistemul de sonorizare.

Specificații

ModelAcer Nitro 5 AN515-57
Display15.6 inch (1920 x 1080)
ProcesorIntel Core I5 11400H
Chipset VideonVidia GeForce GTX
Memorie 16 GB
Tip MemorieDDR4
Stocare512 GB
Rata de Refresh144 Hz
Webcam720p
ConectivitateWiFi & Bluetooth 5.1
Greutate2,2 Kg
Autonomie8 ore

Acer Nitro 5: Pareri

Pentru prețul pe care îl are, Acer Nitro 5 este un laptop mai mult decât excelent. Nu puteți maximiza setările chiar la orice joc și să vă așteptați la performanțele unui laptop de 3 ori mai scump, dar cu siguranță veți obține niște rezultate remarcabile. Ecranul este suficient de bun atât pentru jocuri cât și pentru streaming, iar din punct de vedere Audio este cu mult peste ce oferă piața. Overall este unul dintre cele mai rentabile laptop-uri de pe piață când vine vorba de raportul calitate-preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.