Aparat foto Canon 2000D | Preț, Păreri și Review Complet

Dacă ați ajuns aici înseamnă că fie vreți să vă începeți o cariera în fotografie, fie ați început deja, dar cu un DSLR mai slăbuț și vreți să faceți un upgrade. În ambele cazuri, ați ajuns unde trebuie deoarece camera foto Canon 2000D este unul dintre cele mai bune DSLR-uri pentru începători.

În acest articol îi vom face un review complet dar mai întâi să vorbim despre plusuri și minusuri.

PLUSURI

 • Perfectă pentru a învăța pe ea
 • Relativ ieftină
 • Ușor de utilizat
 • Calitate foto excelentă
 • Gamă largă de obiective din care puteți alege
 • Senzor cu rezoluție înaltă
 • WiFi

MINUSURI

 • Imposibilitate de a filma 4K
 • Construită în mare parte din plastic tare
 • Display cu diagonala de 3 inch
 • Doar 3 fps-uri

Recent am scris un articol despre cele mai bune aparate foto Canon

Canon EOS 2000D – Specificații tehnice de bază

Tip: DSLR

Anul Fabricatiei: 2016

Rezolutie: 24.1mp

Diagonala Display-ului: 3inch

Vizor: de tip optic, SLR

Cadre: 30fps

Sensibilitate ISO: 100-12800

Greutate totala: 475g

Baterie: 500 cadre

Expunere: +/-5EV

Autofocus: 9 puncte

Focalizare: Automata/Manuală

Blit: Da

Conectare: USB/WiFi

Setari predeterminate: Da

Format Imagini: JPEG, RAW

Vezi și Cea mai bună cameră foto Nikon

Designul camerei

aparat foto canon eos 2000D

Pentru cei care sunt deja familiarizați cu modelul anterior, adică Canon EOS 1300D, ați observat deja că design-ul este aproape identic, mai ales butoanele care sunt poziționate în aceleași locuri.

Construcția camerei o face foarte ușor de manevrat. Are o aderență excelentă, cu un model texturat și comod atât pe partea din spate cât și pe cea din față iar butoanele sunt foarte sensibile la atingere. Apăsând pe butonul Menu puteți accesa cu ușurință toate setările de care aveți nevoie, setări care sunt destul de ușor de parcurs.

Interfața este și ea destul de simplistă, fără să fie încărcată de prea multe butoane, iar cele deja existente sunt eficiente pentru a schimba modurile de fotografiere, expunerea, autofocusul, blitul și alte funcții principale ale camerei foto.

Din păcate, Canon nu oferă și o funcție de touchscreen la modelul 2000D, ceea ce era oarecum de așteptat pentru un aparat foto DSLR de buget. Cu toate acestea, grafica este destul de bună pe ecranul existent, este luminos și foarte clar.

interfata camerei canon eos 2000D

Canon EOS 2000D – Performanța camerei (cu poze incluse)

fotografii realizate cu canon eos 2000D

Deși este catalogat ca fiind un DSLR destul de încet, acest lucru nu vă împiedică să faceți niște poze foarte calitative. Cele 3 fps-uri poate nu sunt cele mai potrivite pentru a trage cadre în competiții sportive dar pentru niște Urban Shooting sau Street Photography este mai mult decât suficient.

Aparatul foto DSLR Canon 2000D oferă performanțe mai mult decât bune chiar și în condiții de lumină slabă, ceea ce este de apreciat, având în vedere că este un DSLR de tip entry-level. Mai mult, aveți o gamă largă de obiective din care puteți alege în funcție de preferințele tale.

După cum am menționat anterior, Canon EOS 2000D este practic un EOS 1300D dar cu un senzor al camerei mult mai bun. Autofocusul este mai mult decât decent și e destul de receptiv dar nu are acoperire pe toată suprafața ecranului înseamnă că va trebui să recentrați subiectul uneori. Expunerea este destul de bună, dar mare atenție la situațiile în care sursa de iluminare bate din spate deoarece îi va da ceva bătăi de cap.

Sharpness-ul este de asemenea foarte bun deoarece jpeg-urile de la Canon sunt ceva mai soft și tocami de aceea vă recomandăm să trageți cadre RAW. Zgomotul imaginii este gestionat destul de bine dacă aveți poze cu un ISO de până la 1600.

Canon EOS 2000D – Baterie

Durata de viață a bateriei a camerei 2000D este estimată la cca 500 de fotografii. Iar ăsta este unul dintre principalele avantaje pe care le primiți dacă optați pentru un aparat de tip DSLR în detrimentul unui aparat foto instant care se află în aceeași gamă de preț. Autonomia bateriei este suficient de mare pentru câteva zile întregi de fotografiere stradală sau prin natură, oriunde vă place să exersați.

Autofocus

Aparatul foto Canon EOS 2000D utilizează un sistem de autofocalizare cu 9 puncte, care deși nu se ridică la nivelul aparatelor de top, este mai mult decât suficient pentru un novice. După cum am menționat și mai devreme, autofocusul este orientat mai spre centrul cadrului, ceea ce înseamnă că vor fi necesare periodic niște reîncadrări.

În ceea ce privește performanța autofocusului, camera este ideală pentru cadre generale de fotografie, dar este puțin mai lent când fotografiați în condiții foarte slabe de iluminare. Dar în condiții decente se descurcă fără nici cea mai mică dificultate. Dacă vă doriți o cameră foto ceva mai performantă, cu o acoperire a autofocusului mai mare și o viteză îmbunătățită atunci prețul nu va mai fi unul de tip entry-level.

Calitatea foto

Senzorul upgradat de 24,1 MP este excelent și asigură o menținere strălucită a detaliilor în comparație cu modelele mai vechi.

Senzorul oferă un plus de 6 milioane de pixeli, oferind în același timp o gestionare excelentă a zgomotului. Cu toate acestea, dacă fotografiați fișiere JPEG, este posibil să constatați că detaliile sunt atenuate din cauza faptului că aparatul foto încearcă să echilibreze zgomotul. Cu toate acestea, dacă faceți fotografii sub 3200 ISO, acest lucru va fi abia perceptibil.

Modurile de expunere sunt acoperite destul de bine, cu o varietate de moduri de scenă incluse, cum ar fi cel manual, diafragmă și obturator. În plus, în cadrul modurilor de bliț, există o opțiune pentru prima și a doua sincronizare a cortinei, alături de compensarea pentru expunerea blițului. Ați putea alege dintre stilurile standard de imagine, cum ar fi modul peisaj sau portret. Cu toate acestea, cele cinci filtre creative sunt cele care vor fi probabil cele mai utilizate și atractive pentru fotografii la început de drum.

Canon EOS 2000D Preț

După cum am tot menționat de-a lungul acestui articol, Canon 2000D are un pret ancorat la aparatele DSLR pentru începători. În comparație cu pretul aparatelor profesionale sau semi-profesionale tot de la Canon, pretul acestui aparat foto este o glumă. Dar deși plătiți atât de puțin, calitatea aparatului este destul de bună. În afară de imposibilitatea de a filma cadre 4K și alte mici inconveniente pe ici pe colo, aparatul chiar este unul excelent pentru începători.

Canon 2000D Păreri generale

Pentru a trage o concluzie generală trebuie să menționăm faptul că cei de la Canon furnizează o gamă foarte largă de aparate foto DSLR pentru orice nivel de fotografie, de la hobby până la profesionist, iar gamele de preț sunt corespunzătoare. Modelul Canon EOS 2000D este de departe cel mai eficient model dacă sunteți în căutarea unei camere ușor de utilizat, cu niște comenzi bine puse la punct și o autonomie a bateriei mai mult decât decentă. Dar dacă totuși vă considerați un inițiat în arta fotografiei și vă doriți să experimentați cu ceva mai performant atunci vă recomandăm să optați pentru un model mai puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.