Aspirator Dyson V10 | Preț, Păreri și Review Complet

Dyson V10 este un aspirator vertical fără fir apărut în 2018 și este succesorul modelului Dyson V8 (despre care am scris recent un review amănunțit). Înainte să începem să vorbim mai pe larg despre Dyson V10, haideți să vedem care sunt diferențele dintre el și V8

 • Autonomia bateriei a crescut de la 40 de minute la o oră
 • Încărcarea completă durează doar 3,5 ore, în loc de 5,5 cât îi lua modelului mai vechi
 • Recipientul de colectare a prafului este mai încăpător cu 230 de grame
 • Puterea de aspirare este mai bună

Și lista ar putea continua. Dar în acest articol nu vom compara cele două aspiratoare, ci ne vom concentra strict pe aspiratorul vertical Dyson V10. Care sunt parerile cumpărătorilor, ce preț are și cât de bun este, de fapt?

Dyson V10 – Păreri Pro și Contra

Pro

 • Este un aspirator puternic, cu 3 moduri diferite de aspirare
 • Are o autonomie destul de bună
 • Aspiră în proporție foarte mare particulele responsabile de alergii
 • Dispune de 6 capete multifuncționale
 • Aspiră excelent părul de animale de pe orice suprafață
 • Covoarele rămân foarte curate
 • Este foarte ușor de manevrat
 • Ajungeți cu ușurință în locurile greu de curățat
 • Se încarcă destul de repede

Contra

 • Când îl folosiți pe puterea maximă poate fi destul de zgomotos
 • Bateria scade foarte repede când este folosit la putere maximă
 • Este destul de scump
 • Pentru a vedea câtă baterie mai aveți trebuie să vă uitați pe partea laterală
 • Nu stă singur în picioare

După cum puteți observa, aspiratorul are atât puncte forte cât și puncte slabe, care ar necesita o îmbunătățire. Și tocmai de aceea gama de aspiratoare de la Dyson are atât de multe modele. Pentru că le îmbunătățesc de la an la an. Ultimul model apărut este Dyson V15 (vezi aici recenzia noastră) și putem spune cu mâna pe inimă că este aproape perfect. Mai puțin prețul. Prețul este departe de a fi perfect.

Specificații tehnice

Acum că i-am făcut o scurtă prezentare, a venit timpul să vorbim despre detaliile tehnice ale aspiratorului vertical Dyson V10 Absolute. Ce putere are, cum este design-ul, cât de ușor este de manevrat precum și alte detalii importante în legătură cu el.

Design

aspiratorul dyson v10 absolute

Pe lângă progresele de tip tehnic, aspiratorul Dyson V10 vine și cu câteva îmbunătățiri în ceea ce privește design-ul propriu-zis. Primul lucru vizibil este reprezentat de mutarea recipientului de colectare a prafului. Recipientul este ceva mai lung acum și ajunge până la porțiunea de unde se detașează țeava de colectare a aspiratorului. Iar acest lucru duce la o aspirare mult mai directă.

În spatele recipientului de praf se află un motor mai mic și mult mai puternic decât la modelul precedent. Reprezentanții Dyson au spus public faptul că este un motor atât de smart încât poate detecta de unul singur diferite variabile precum temperatura, presiunea aerului și altitudinea pentru a crește eficiența în funcție de fiecare situație particulară. Deși este cu 20% mai puternic decât V8, motorul este de două ori mai mic și cântărește mai puțin. Fapt care ne demonstrează că tehnologiile Dyson se îmbunătățesc de la an la an.

Poziționat chiar la coada aspiratorului, stă filtrul care este foarte ușor de îndepărtat, printr-o simplă mișcare de răsucire spre partea dreaptă, iar indicatorul LED de la baza aspiratorului vă va anunța când trebuie să fie spălat. Că tot discutăm despre filtru, trebuie să menționăm faptul că filtrul HEPA (cel mai performant filtru după standardele moderne) reușește să capteze în proporție de 99,97% din particulele minuscule de 0,3 microni și eliberează totodată în cameră un aer mult mai curat.

Ce performanță are aspiratorul Dyson V10

cum aspira aspiratorul dyson v10

Am spus acest lucru de mai multe ori și o să mă repet în continuare. Puterea de aspirare a unui aspirator este cel mai important aspect care trebuie luat în considerare în momentul achiziționării. Iar acest aspirator chiar are o putere nespus de mare. Și ne putem da seama de acest lucru dacă ne trecem degetele prin fața capătului de aspirare în momentul în care este pornit. Am făcut un mini-test în care am ținut câteva fire de păr în palmă și testam distanța maximă de unde încă le mai poate aspira și rezultatul final, după 2 încercări, a fost în jur de 25-30 de centimetri.

Aspiratorul se descurcă fără nici cea mai mică problemă pe orice suprafață uscată, fie lemn moale sau tare, gresie sau alt tip de podea. Dar puterea adevărată a unui aspirator se cunoaște la covoare. Dacă reușește să le aspire fără să se blocheze și fără să fiți nevoiți să faceți mai multe drumuri, atunci este exact ce trebuie. Și ce credeți? Pe puterea maximă de aspirare m-am simțit de parcă aspir podeaua din bucătărie.

Am un golden retriever care lasă destul de mult păr, iar covoarele mele pufoase tind să se umple de scame și păr cam odată la 2-3 zile, dar cu Dyson V10 nu îmi ia mai mult de 3 minute să curăț un covor de 6 metri pătrați.

Te-ar putea interesa și articolul nostru despre cel mai bun aspirator robot cu spălare

Autonomia bateriei

autonomia aspiratorului dyson v10

După cum am spus și la începutul articolului, V10 are o autonomie bunicică, de 60 de minute, dar asta pe cea mai mică treaptă de putere (care, credeți-mă pe cuvânt că nu este deloc „mică”). Iar această treaptă standard reușește să curețe fără probleme o podea destul de murdară fără să trebuiască să treceți de mai multe ori peste aceeași suprafață. Dar când vine vorba de covoare, mai ales la covoare cu pilozitate înaltă, trebuie folosită treapta 2 sau treapta 3. Cea mai puternică setare vă oferă o autonomie de 15-20 de minute, dar având în vedere puterea de care dă dovadă, nu vă închipuiți că nu o să vă ajungă bateria pentru a termina curățenia. Și trebuie să menționez faptul că treapta 3 va fi cea mai rar folosită deoarece este extrem, dar extrem de puternică.

Dacă aveți casa plină de mochetă atunci cu treapta 2 de putere vă veți descurca liniștiți, fără să vă încurcați la particule mici de praf sau la smocuri de păr de pisică și aveți și o autonomie decentă a bateriei. Mai trebuie să adaug și faptul că puterea de aspirare rămâne constantă pe toată durata ciclului de aspirare. Aceasta NU scade odată cu terminarea bateriei

Ce capete de aspirare avem?

accesoriile aspiratorului dyson v10

Cu fiecare ocazie am spus că aspiratorul vertical Dyson V10 Absolute este un aspirator multifuncțional. Și spun asta deoarece are foarte multe capete interschimbabile care vă vor ușura semnificativ munca. Indiferent de suprafață sau loc, Dyson V10 are un capăt care să se ocupe de o curățare în profunzime a acelui spațiu.

 • Capătul standard de curățare – este ideal pentru podele tari cât și pentru covoare
 • Capăt cu perie moale – având în vedere construcția moale, acesta se folosește pe suprafețele lucioase
 • Mini perie motorizată – se folosește de regulă pe treptele din casă și alte spații asemănătoare
 • Accesoriu combi – acesta are efectul unei perii și este recomandat pentru suprafețele o idee mai delicate precum piesele de mobilier
 • Capăt pentru locuri înguste – sau cervice tool, se utilizează pentru zonele murdare dintre mobiliere
 • Capăt pentru locuri greu de accesat – dacă vreți să aspirați zona de sub pat dar capătul normal nu vă permite atunci puteți opta pentru acest accesoriu util

Toate aceste capete vă oferă posibilitatea de a aspira chiar și cel mai greu de curățat loc din casă sau chiar și din mașină. De exemplu, ultimul accesoriu este excelent pentru a ajung la zonele de sub banchete, iar peria combi este foarte eficientă când vine vorba de zonele dintre scaune, torpedo și alte locuri similare.

Vezi aici cele mai ieftine aspiratoare pentru covoare

Durata de viață și întreținere

După spusele experților, bateria aspiratorului Dyson V10 este concepută să funcționeze pe o perioadă de 15 ani, cu utilizări zilnice. Iar pentru a vă asigura că restul componentelor funcționează la capacitate optimă, trebuie să faceți câteva lucruri simple.

Este recomandat să aruncați mizeria strânsă în recipientul de curățare de fiecare dată când se umple, dar indicat ar fi să o faceți după fiecare utilizare. Chiar dacă încă mai era loc.

Să spălați filtrul odată pe lună cu apă rece și să-l lăsați să se usuce în mod natural, pentru 24 de ore. Atât. Nu necesită îngrijiri speciale. Doar să aveți grijă să nu îl scăpați prea des, dar asta se subînțelege de la sine.

Aspirator Dyson V10 Preț și Păreri

Acum că am terminat de discutat despre detaliile tehnice ale aspiratorului, a venit momentul mult așteptat în care ne dăm cu părerea despre cât de mare este prețul aspiratorului. Într-adevăr. Este un preț mare. Dar atât puterea de aspirare, calitatea materialelor, mentenanța minimă pe care o cere cât și faptul că este un brand care are o vechime mare pe piață și este un lucru bine-știut că produc aparate de calitate fac să merite prețul pe care îl are. Până la urmă este o investiție pe care o facem o singură dată și rămânem de pe urma ei cu un aspirator ultra-performant pentru cel puțin 15 ani.

Pe deasupra, toate părerile cumpărătorilor sunt într-o notă pozitivă, care aplaudă performanțele aspiratorului și toate funcțiile acestuia. Deci, de ce nu?

Întrebări frecvente

Ce autonomie are aspiratorul Dyson V10

Dyson V10 are o autonomie de 60 de minute, dar, odată cu creșterea în intensitate a puterii de aspirare, și autonomia bateriei va scădea. Prima treaptă de putere este mai mult decât eficientă pentru orice tip de podea și vă asigură o oră de autonomie neîntreruptă. Ultima treaptă, care este înspăimântător de puternică vă oferă în jur de 15-20 de minute de autonomie, dar aceasta se folosește doar pe covoare foarte murdare, deci nu aveți de ce să vă faceți griji.

Ce indică luminița albastră de pe aspiratorul Dyson V10?

Luminița albastră este un indicator al faptului că bateria este scăzută și necesită o încărcare.

Care este durata de viață a aspiratorului Dyson V10?

Durata de viață normală a aspiratorului Dyson V10 este undeva la 15 ani. După această perioadă, bateria se poate deteriora și va necesita o schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.