Aspirator Dyson V11 | Preț, Păreri și Review complet

În acest articol vom discuta despre unul dintre cele mai bune aspiratoare de pe piață, și anume Dyson V11. Acesta are o putere destul de similară cu Dyson V10 dar are o eficiență cu cca 10% mai mare. Ceea ce nu înseamnă foarte mult, dar pentru persoanele care au o fixație pentru curățenie și igienizarea locuinței reprezintă un procent destul de important.

Aspirator Dyson V11 – Păreri Pro și Contra

După cum ne-am obișnuit din celelalte review-uri, o să începem cu câteva păreri pro și contra pentru a vă face o idee mai clară atât despre plusurile dar mai ales despre minusurile acestui aspirator.

Pro

 • Rămâne o urmă de curățenie vizibilă prin locul în care ați aspirat
 • Golirea recipientului se face prin simpla apăsare a unui buton
 • Îndepărtează eficient atât praful cât și alergenii
 • Se poate transforma în aspirator de mână
 • Nu e nevoie să insiști pe nicio suprafață
 • Autonomie bună, de 60 de minute
 • Aspiră bine pe orice tip de podea
 • 3 moduri de curățare eficientă
 • Conceput cu un display LCD
 • Foarte ușor de manevrat
 • Ușor de întreținut

Contra

 • Recipientul de colectare a prafului putea fi mai mare
 • Manualul de utilizare nu spune prea multe despre accesorii
 • Nu poate fi folosit pe podele ude
 • Este o idee mai greu decât V10
 • Se încarcă în 4,5 ore
 • Este scump

Aspirator vertical Dyson V11 – Caracteristici Generale

Pentru a ne asigura că niciun aspect nu rămâne pe dinafară, vom lua fiecare caracteristică în parte, de la design până la motor și accesorii și le vom discuta cât mai pe larg, pentru a avea o imagine completă.

Vezi recenzia noastră despre Dyson V15

Design

desing-ul aspiratorului dyson v11

Ca aspect, Dyson V11 este similar cu predecesorul său doar că au schimbat culoarea. Pe acesta îl găsiți disponibil în culori precum nichel/albastru și violet/argintiu. Pe anumite site-uri din afară s-ar putea să-l găsiți și cu opțiunea de culoare a cuprului. Dar personal, ca estetică, mi se par mult mai plăcute cele 2 culori.

Spre deosebire de modelele mai vechi, V11 este dotat cu un nou cap de curățare motorizat de tip High Torque, iar ăsta este și unul dintre motivele principale pentru care prețul a crescut. Acum aveți și posibilitatea de a mări sau micșora puterea de aspirare. Tot ce trebuie să faceți este să împingeți cursorul spre + dacă vreți să aspire cu o putere mai mare sau spredacă vreți să se micșoreze. De asemenea, capătul High Torque, pe lângă un design mai modern are incorporat niște senzori de presiune alături de alte caracteristici inteligente.

Spre deosebire de predecesorul său, aspiratorul Dyson V11 vine cu un afișaj LCD elegant și mult mai practic. Acesta ne indică multe aspecte utile precum timpul rămas din baterie, modul de curățare, dacă necesită încărcare și alte aspecte monitorizate în timp real de către aspirator.

afișajul LCD al aspiratorului Dyson V11

Ce performanță are?

performanța de curățare a aspiratorului dyson v11

Din punct de vedere al performanței de aspirare, Dyson V11 este cu mult peste așteptările mele. Puterea de aspirare se măsoară în AW (air watts) iar Dyson V11 a deținut pentru o perioadă recordul de cea mai puternică aspirare din gama Dyson, cu 185AW (pe Boost mode). După care a fost întrecut de Dyson V15 care avea o putere de 235AW.

Totuși, puterea de aspirare nu este totul. Uneori poate fi chiar un impediment și va încetini tot procesul deoarece, la peste 300AW, trecerea peste covoare este aproape imposibilă. Chiar au fost cazuri în care bucăți din covoare au fost smulse de aspirator. Și chiar trecerea pe podele tari nu era cea mai ușoară sarcină.

Din fericire aspiratorul vertical Dyson V11 Extra nu întâmpină asemenea probleme și nu am pățit niciodată să îmi agațe vreun covor. Și am casa plină. Chiar aș putea spune că este unul dintre cele mai manevrabile aspiratoare pe care le-am testat în ultimii 2 ani.

Despre capete vom discuta ulterior mai pe larg dar trebuie să menționez faptul că cel principal, adică Motor Torque este absolut excelent atât pentru covoare cât și pentru pardoseală. Capul este alcătuit cu o singură perie rotativă cu turații foarte mari, iar spațiul din jurul acesteia previne înfundarea (în caz că vă făceați griji). Pe partea frontală există un comutator cu 3 nivele care ridică sau coboară două grilaje mici care, odată ce sunt deschise poate aspira și bucăți mai mari precum cereale, mâncare și alte lucruri.

Moduri de funcționare

Aspiratorul Dyson V11 este conceput cu 3 moduri de funcționare.

 • Eco
 • Auto
 • Boost Mode

Modul ECO este cel mai eficient din punct de vedere al bateriei și oferă o aspirare suficient de puternică pentru a face față murdăriei generale dar dacă vă confruntați cu mult păr de animale care este încâlcit în firele de covor atunci ar fi indicat să folosiți modul Auto. De regulă, pe modul Eco aspir baia, bucătăria și restul zonelor unde am parchet sau gresie deoarece nu am simțit nevoia să optez pentru o putere mai mare pe pardoseală. Bineînțeles, dacă aspirați mai rar și este multă mizerie pe jos este mult mai eficient să utilizați o treaptă mai mare de putere.

Senzorul DLS

Potrivit reprezentanților de la Dyson, senzorul DLS al capului motor Torque detectează automat suprafața pe care o aspirați și trimite niște semnale microprocesoarelor motorului care schimbă automat puterea de aspirare în funcție de suprafața aspirată. La o primă impresie pare că nu funcționează dar dacă sunteți atent puteți auzi chiar și sunetul motorului care se schimbă pe măsură ce treceți de la covor la parchet sau vice versa.

Cum se folosesc accesoriile

accesoriile de curățare ale aspiratorului dyson v11

Din punct de vedere al accesoriilor, aspiratorul Dyson V11 vine la pachet cu exact același set ca la modelele precedente. Fiecare dintre accesoriile prezentate are propria sa funcție și este important să știm pentru ce a fost concepută fiecare așa că le vom lua pe rând. Vom sări totuși peste capătul high torque deoarece am discutat despre el anterior.

 • Capăt combi – Această perie se utilizează pentru aspirarea mobilei, a tablourilor și a altor electrocasnice precum aragazul, cuptorul și așa mai departe. Este unul dintre cele mai versatile capete iar faptul că poate fi scos cu ușurință printr-o simplă tragere este un mare plus.
 • Capătul cervice – Acesta este excepțional de bun pentru a aspira zonele greu de curățat de la canapele, la banchetele mașinii precum și alte coțuri ale mobilierelor din casă.
 • Mini perie motorizată – Dacă le dați voie animalelor de companie să stea pe canapea sau în pat și găsiți urme de păr puteți folosi fără probleme această perie și veți scăpa de firele nedorite.
 • Accesoriu pentru spații joase – Datorită design-ului flexibil, acest capăt vă oferă posibilitatea de a aspira zonele de sub pat, de sub masă și alte locuri care vă dau bătăi de cap în ziua de curățenie.

Aspirator vertical Dyson V11 – Merită prețul?

Având în vedere noua perie High Torque și motorul mult mai performant decât la modelele precedente, aspiratorul Dyson V11 oferă una dintre cele mai bune performanțe pe care le-ați putea cere de la un aspirator vertical fără fir. Autonomia este mai mult decât bună, este multifuncțional iar întreținerea este minimă. Mai mult, aveți parte de calitatea superioară a materialelor cu care cei de la Dyson confecționează fiecare aspirator, deci durata de viață va fi foarte mare.

Singurul minus al lui Dyson V11 este recipientul de colectare care putea fi o idee mai spațios, dar în urma acestei așa zisei îmbunătățiri s-ar fi schimbat puțin aspectul aspiratorului, dându-i un finisaj mai butucănos. În orice caz, volumul de 0,76 litri este suficient de încăpător pentru a aspira un apartament de dimensiuni mari fără să fiți nevoit să curățați recipientul în mijlocul sesiunii de curățenie. Dacă nu sunteți dispuși să plătiți în plus pentru noul Dyson V15 atunci acesta este cea mai bună variantă.

Întrebări frecvente

În ce an a apărut modelul Dyson V11?

Aspiratorul vertical Dyson V11 a fost lansat pe piață în anul 2019 la data de de 27 martie.

Pot să las aspiratorul Dyson V11 la încărcat non stop?

Bateria aspiratorului a fost concepută special pentru a putea fi lăsată la încărcat în permanență iar acest lucru vă asigură că aspiratorul este încărcat complet pentru următoarea utilizare. Odată ce bateria este complet încărcată nu va mai fi folosită energie electrică

Cât de des trebuie curățat filtrul aspiratorului Dyson V11?

Se recomandă de către specialiști să curățați filtrul cel puțin o dată pe lună pentru a asigura o mai bună funcționare a aparatului și o durată de viață prelungită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.