Aspirator Dyson V12 | Preț, Păreri și Review Complet

Dyson V12 Laser Slim Absolute este penultimul model apărut pe piață de la compania Dyson. Deși nu multă lume se aștepta ca acest aspirator vertical să vadă lumina zilei prea curând, a fost totuși lansat la data de 7 iunie 2022. Este adesea comparat cu Dyson V15 (despre care am scris o recenzie completă) iar asta datorită tehnologiei de iluminare laser care este prezentă doar la aceste două modele din gama Dyson.

Am folosit aspiratorul Dyson V12 Laser Slim Absolute pentru 30 de zile, timp în care am încercat să fiu atent la toate detaliile pentru a vă oferi o recenzie cât mai completă și mai detaliată cu putință. Deci, iată care a fost experiența mea

Aspirator Dyson V12 – Păreri Pro și Contra

Pro

 • Tehnologia de iluminare laser scoate în evidență toate particulele care nu se pot vedea cu ochiul liber
 • Butonul de pornire nu trebuie apăsat constant ca la vechile modele
 • Tehnologia cu 11 cicloni radiali elimină praful fără a înfunda filtrul
 • A fost conceput cu niște perii rotative foarte eficiente
 • Primiți la pachet 2 capete de aspirare + 6 accesorii
 • Eficient în aspirarea particulelor microscopice
 • Aspiră în profunzime orice tip de suprafață
 • Colectează cu ușurință părul de animale
 • Este foarte ușor de manevrat
 • Autonomie bună a bateriei

Contra

 • Când se strânge foarte multă mizerie în recipient trebuie să utilizați și mână pentru a o îndepărta pe toată
 • Periile care utilizează curent electric nu sunt compatibile cu celelalte aspiratoare Dyson
 • Capetele de curățare trebuie schimbate între podele și covoare
 • Recipientul de colectare putea fi mai mare
 • Nu poate fi utilizat pe podele ude
 • Prețul ridicat

Vezi recenzia noastră completă despre Dyson V11

Dyson V12 – Caracteristici Generale

Mai întâi vom discuta câte puțin despre fiecare caracteristică a aspiratorului precum design-ul acestuia, autonomia, puterea de aspirare iar mai apoi vom discuta și despre cum se comportă pe diferite tipuri de podele și care este părerea mea generală în legătură cu acest aspirator.

Design

aspirator dyyson v12 design

După cum v-ați obișnuit de la restul modelelor, Dyson V12 Laser Slim nu se abate prea mult de la design-ul standard. Singura caracteristică diferită este reprezentată de butonul roșu poziționat pe țeava aspiratorului. Acesta are funcția de pornire-oprire și înlocuiește declanșatorul pe care îl regăsim la restul aspiratoarelor Dyson. Dacă ați mai avut vreun model înainte știți prea bine că cel mai enervant lucru era să ții constant apăsat pe butonul de activare pe toată durata sesiunii de aspirare. Acesta putea cauza oboseală sau chiar dureri la nivelul încheieturii și nu era deloc practic.

Deci, acest buton de pornire este, după părerea mea, cea mai bună și mai eficientă schimbare pe care au făcut-o, eliminând astfel neplăcerile cauzate de vechile aspiratoare.

Aspirator dyson V12 buton de pornire oprire

Dacă îl comparăm cu V15, singura diferență notabilă este capacitatea colectorului de praf care este mult mai mică. Volumul de 0,35 de litri, deși este suficient de încăpător pentru un apartament de mărimi medii, va necesita cel puțin o golire pentru un apartament mare și până la 2 goliri dacă locuiți la casă. Bineînțeles, acești factori țin mult și de gradul de mizerie din locuința dumneavoastră.

Mecanismul de golire a recipientului de colectare a prafului este similar cu V15 dar este mai puțin igienic. În momentul în care se strânge multă mizerie veți fi nevoit să o scoateți cu degetele. Deci, dacă nu vă deranjează acest mic inconvenient, restul caracteristicilor sunt destul de similare.

Ca greutate, acest aspirator Dyson V12 este cu aproape un kilogram mai ușor decât V15, fapt care îl face mult mai ușor de manevrat, chiar și în locurile incomode.

Te-ar putea interesa și o părere despre Dyson V10

Performanța de aspirare

puterea de aspirare a aspiratorului Dyson V12

Pentru început, trebuie să menționăm faptul că aspiratorul Dyson V12 Laser Slim Absolute beneficiază de 3 moduri de operare, precum

 • Modul Auto
 • Modul ECO
 • Modul Boost

Cel mai des am utilizat setarea ECO deoarece oferă cea mai bună autonomie a bateriei și are o putere de aspirare suficient de mare pentru majoritatea tipurilor de mizerie din apartamentul meu. Singura problemă pe care am întâlnit-o cu această treaptă de putere a fost în momentele în care a trebuit să aspir părul de câine de pe covoare. Dacă aveți casa plină de covoare și mai multe animale de companie atunci va trebui să treceți pe modul Auto sau chiar pe Boost dacă situația este suficient de gravă.

Dar de regulă, pe modul Auto nu veți întâmpina nici cea mai mică problemă. Nu se blochează, nu trebuie să treceți de mai multe ori prin aceeași suprafață și oferă și o autonomie decentă.

Modul Boost în schimb este incredibil de puternic. Atât de puternic încât reduce autonomia bateriei la cca 10-15 minute, dar felul în care absoarbe orice urmă de murdărie este de neimaginat. Deși are o putere de aspirare mai mică decât la V15, n-aș putea spune că am observat diferențe prea mari.

Iluminarea cu laser

dyson v12 laser slim absolute

Probabil motivul pentru care vă interesează achiziționarea acestui aspirator vertical este funcția de iluminare cu laser. Ei bine, și pe mine la fel! Ăsta a fost primul lucru care m-a atras la el. Văzusem într-un filmuleț pe tik tok cum cineva își aspira locuința pe întuneric iar felul în care fiecare particulă de praf se vedea era pur și simplu fenomenal. Și mi-am zis că trebuie să pun mâna pe un astfel de aspirator. Și tot ce vă pot spune este că în real se vede mult (dar mult) mai bine decât în orice videoclip ați putea găsi pe internet.

Felul în care fiecare particulă este brusc descoperită mă fascinează de fiecare dată când utilizez aspiratorul. Mulți spun că este un moft, dar în realitate este o necesitate. Dacă vă doriți o locuință curată și igienizată până la ultima particulă de praf atunci trebuie să utilizați un aparat în concordanță cu aceste nevoi.

Vezi și review-ul nostru despre Dyson V8

Autonomie

dyson v12 laser autonomie

Când vine vorba de bateria aspiratorului Dyson V12, nu veți avea parte de niciun compromis deoarece este exact aceeași ca la V15 și 11, mai exact 60 de minute fără ca puterea de aspirare să se estompeze odată cu scăderea bateriei. Trebuie să menționez faptul că cele 60 de minute sunt prezente doar când utilizați modul ECO. Odată ce creșteți intensitatea puterii, bateria va ține semnificativ mai puțin.

Pe modul Auto am reușit să scot un timp de 41 de minute neîntrerupte iar pe modul Boost cam jumătate sau chiar mai puțin au remarcat alți utilizatori. Dar aici depinde mult și de capătul de aspirare pe care îl utilizați. Multe magazine de retail vin cu opțiunea de a cumpăra o baterie de rezervă pe care o puteți pune în momentul descărcării și să vă continuați astfel sesiunea de curățare. Dar hai să fim sinceri, cine aspiră mai mult de o oră, chiar și într-o casă?

Perioada de reîncărcare este de 4,5 ore, adică standard, dacă ne orientăm după celelalte modele iar acesta poate rămâne constant la încărcat fără ca bateria sau aspiratorul să se deterioreze în vreun fel sau altul.

Ce accesorii primim?

dyson v12 slim absolute accesorii

Despre accesorii am tot discutat în celelalte review-uri, și sunt destul de intuitive la utilizare dar personal, cel mai mult îmi place perie pentru murdăria greu de îndepărtat deoarece restul modelelor anterioare nu o are incorporată, precum și capătul pentru aspirarea părului. Cel din urmă este esențial dacă aveți câini sau pisici care lasă mult păr. Poate fi folosită atât pe podea cât și pe canapele sau restul obiectelor de mobilier.

Ce păreri au ceilalți utilizatori?

Pentru diversitate, am stat și am citit peste 60 de review-uri ale celorlalți cumpărători și am aflat următoarele lucruri

 • Niciun utilizator nu a rămas indiferent la eficiența iluminării laser
 • Peste 30 de persoane s-au îndrăgostit de performanța aspiratorului
 • Absolut toți dau credit versatilității de care dă dovadă
 • Este foarte ușor să aspiri colțurile camerelor

Pentru cine este aspiratorul Dyson V12 Laser Slim Absolute

Dyson V12 este un aspirator vertical performant, potrivit persoanelor care vor o locuință mut mai curată și lipsită de alergeni sau microbi. Dacă vă încântă ideea de iluminare laser și nu ați mai avut parte de un aspirator care să beneficieze de această tehnologie atunci V12 este un început mai mult decât bun.

Dacă locuiți într-un apartament mare, de asemenea, este mai mult decât eficient, atât din punct de vedere al forței de aspirare cât și a autonomiei de lucru.

Dacă nu vă deranjează prețul piperat atunci personal cred că merită investiția, mai ales că este foarte rezistent și longeviv.

Întrebări frecvente

Care este autonomia de lucru a aspiratorului Dyson V12?

Când este utilizat în modul ECO, Dyson V12 Laser Slim Absolute are o autonomie de 60 de minute, iar, odată cu creșterea intensității, scade și durata bateriei.

Care este diferența dintre modelele Dyson V12?

Există 2 modele, și anume Dyson V12 Detect Slim și Detect Slim Absolute. Capacitatea aspiratorului este exact la fel, dar diferența constă în capetele de aspirare.

Putem aspira covoarele cu Dyson V12?

Da. Covoarele cu orice nivel de pilozitate pot fi aspirate cu ajutorul aspiratorului vertical Dyson V12. Până acum nu au fost semnalate probleme cu agățarea sau deteriorarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.