Aspirator Dyson V8 | Preț, Păreri și Review Complet

Aspiratoarele de la Dyson nu sunt deloc ieftine. Este un lucru știut de oricine, deci dacă tot sunteți dispuși să plătiți prețul unui aspirator performant măcar să primiți la schimb un dispozitiv calitativ. Și tocmai de aceea vom discuta astăzi despre aspiratorul Dyson V8 Absolute – fratele mai mic al lui Dyson V15 despre care am scris un articol acum ceva timp (vezi review Dyson V15) doar că puțin mai slab și de 2 ori mai ieftin.

Dyson V8 cum arată

Cam așa arată aspiratorul. Eleganța și stilul se cunosc încă de la prima vedere, dar ce știe să facă, mai exact?

Dyson V8 – Păreri Pro vs Contra

PLUSURI

 • Se poate face mic, pentru spații înguste
 • Dotat cu sisteme avansate de filtrare
 • Aspiră foarte bine părul de animale
 • Construit cu materiale calitative
 • Are un motor puternic de 425W
 • Diferite moduri de funcționare
 • Are multe capete de curățare
 • Aspiră foarte bine
 • Multifuncțional
 • Se curăță ușor

MINUSURI

 • Durează mult până se încarcă
 • Autonomie de 40 de minute
 • Nu are senzor de lumină
 • Prețul este cam măricel
 • E destul de gălăgios

Destul de puține minusuri, nu? Deși nu sunt multe este esențial să fiți conștienți de ele deoarece pot reprezenta un factor important pentru preferințele dumneavoastră.

Aspirator Dyson V8 Absolute – Putere de aspirare

Dyson V8 aspirând o podea murdară

Puterea de aspirare a unui aspirator este cea mai importantă caracteristică a acestuia. Deși cântărește mai puțin de 3kg, puterea aspiratorului este mai mult decât impresionantă. Motorul puternic alături de perii din nylon ultra-rezistenți vă permit să curățați orice suprafață. Vom vorbi puțin mai târziu și despre cele 6 capete interschimbabile pe care le oferă.

Deși are o autonomie destul de mică, puterea de aspirare compensează și vă permite să treceți mult mai ușor peste suprafețele murdare fără să fiți nevoiți să vă întoarceți de câteva ori până dispare fiecare urmă de murdărie. Deci putem spune că Dyson V8 vă reduce semnificativ sesiunea de curățare.

Când vine vorba de aspirare, acesta este conceput cu 2 trepte de putere eficiente. Prima, adică modul Standard este potrivit pentru podele tari precum gresie, parchet, marmură și orice mai aveți prin casă (este potrivit și pentru podelele sensibili la zgârieturi) iar autonomia este de 40 de minute. Și mai avem modul Turbo care într-adevăr, scurtează semnificativ durata de viață a bateriei dar eficiența este incredibilă. Trece peste covoare groase, cu pilozitate înaltă și aspiră orice urmă de firmituri sau bucățele mici de ambalaje fără să se blocheze.

Accesoriile aspiratorului

accesoriile aspiratorului Dyson V8

Dyson V8 Absolute vine cu mai multe accesorii pentru a facilita curățarea oricărei suprafețe și mai mult, a oricărui loc. De la baie, la scări și până la portbagajul mașinii. Accesoriile pe care le primiți sunt următoarele

 • Capăt de curățare motorboard – Pentru covoare cu orice grad de pilozitate
 • Perie moale (soft) – Pentru gresie, parchet sau orice alte podele cu risc de zgârieturi
 • Mini perie motorizată – Pentru canapele, pat, fotolii și așa mai departe
 • Capăt combi – Pentru tastatură, pervaz, jaluzele și alte obiecte sensibile
 • Cervice Tool – Pentru zonele foarte înguste dintre aparatele electrocasnice
 • Accesoriu pentru zone greu accesibile – Pentru portbagaj și alte locuri din mașină

Manevrabilitate

Manevrabilitatea este unul dintre punctele forte ale aspiratorului Dyson V8 Absolute deoarece construcția compactă, în combinație cu capetele de curățare care se învârt cu ușurință fac din acest model un aspirator foarte ușor de manevrat. Spre deosebire de multe aspiratoare verticale, Dyson V8 este mult mai ușor de controlat în jurul obstacolelor precum picioarele pieselor de mobilier, electrocasnice și altele.

Cu o greutate de doar 2,6kg, o înălțime de 124cm și o lățime de 22cm, aspiratorul este unul dintre cele mai portabile modele de pe piață. De asemenea, fiecare accesoriu inclus este ușor de pus și de schimbat, toate acestea contribuind la transformarea manevrabilității în unul dintre cele mai impresionante caracteristici ale aspiratorului Dyson V8.

Zgomot

Din punct de vedere al zgomotului, acesta nu este tocmai cel mai silențios aspirator vertical pe care l-am folosit până acum. Cu un nivel de zgomot de 80dB (mai puțin zgomotos decât un uscător de păr) pe cel mai puternic mod de aspirare și 75dB pe cea standard, Dyson V8 este foarte puțin probabil să vă deranjeze auditiv suficient de mult încât să reprezinte un factor determinant pentru excluderea achiziționării lui. Nu este suficient de silențios încât să nu-l auzi când funcționează dar nici atât de zgomotos încât sa nu te înțelegi cu alte persoane. Este undeva la mijloc, ceea ce nu e chiar așa de rău.

Dyson V8 Absolute – Curățare

Dyson V8 este un aspirator vertical fără sac, ceea ce înseamnă că recipientul de colectare a prafului (cu un volum de 0,54L) trebuie golit manual după fiecare utilizare. Curățarea este foarte igienică deoarece aspiratorul este conceput cu un buton care odată apăsat aruncă singur mizeria, deci tot ce trebuie să faceți este să poziționați recipientul deasupra unui coș de gunoi.

Dispozitivul este dotat cu 2 filtre de curățare, dintre care unul este de tip HEPA, ceea ce înseamnă că absoarbe până la 99,6% din particulele microscopice de praf, lăsând în jur o locuință curată și lipsită de alergeni.

Asigurați-vă că spălați cele 2 filtre odată la 1-2 luni în apă rece și lăsați-le să se usuce timp de 20-24 de ore.

Dyson V8 Raport Calitate-Pret

Acum că am ajuns spre finalul articolului, zic să discutăm puțin și despre raportul calitate-preț. Până la urmă, merită sau nu merită?

Eu zic că merită. Și asta din mai multe considerente, precum puterea de aspirare și versatilitatea de care dă dovadă. Rar mai găsiți un aspirator de acest fel care să vină la pachet cu atât de multe capete de utilizare. Luați în considerare faptul că, pe lângă un aspirator vertical excelent, aveți și un aspirator de mașină, unul pentru locuri greu de accesat, pentru tastaturi, pentru mobilier, perdele, canapea și multe altele. Iar toate astea într-un singur aspirator. Pare destul de convenabil dacă mă întrebați pe mine. Unde mai pui și calitatea care vine la pachet odată cu renumele brandului. Dyson are anumite standarde și supune fiecare aparat unor teste de calitate extrem de dure deoarece nu vor să-și piardă credibilitatea și să ofere utilizatorilor electrocasnice slabe.

Dyson V8 Pareri și Concluzii

Dyson V8 are parte de nenumărate pareri și recenzii din partea consumatorilor, dar eu personal vă recomand să optați pentru el dacă sunteți în căutarea următoarelor caracteristici

 • Un aspirator vertical, fără fir cu o durată de viață decentă – Știu. O autonomie de 40 de minute nu este foarte mult, dar ținând cont că este un aspirator fără fir atunci este un timp destul de standard în rândul acestor modele.
 • Putere mare de aspirare – Mai toate aspiratoarele de la Dyson se pricep destul de bine când vine vorba de puterea de aspirare, dar acesta are 2 trepte și vine la un preț mult mai accesibil
 • Multifuncționalitate – După cum am menționat mai devreme, Dyson V8 este unul dintre cele mai versatile aspiratoare pe care le-am văzut vreodată. Are un capăt pentru aproape orice tip de nevoie sau material pe care vreți să îl aspirați. De la mochete la banchetele mașinii.
 • Nu aveți o problemă cu prețul ridicat – Deși este un aspirator foarte bun, prețul nu este deloc ieftin. Deci, dacă nu vă deranjează să plătiți în plus pentru performanța pe care o oferă și pentru fiabilitate atunci Dyson V8 este un aspirator perfect pentru dumneavoastră.

Întrebări frecvente

Ce volum are colectorul de praf la aspiratorul Dyson V8?

Volumul recipientului de colectare a prafului de pe modelul Dyson V8 Absolute este de 0,54 litri.

Câte capete de aspirare conține Dyson V8?

Dyson V8 vine la pachet cu 6 capete de aspirare interschimbabile precum un capăt de curățare standard, unul cu perie moale, o mini perie motorizată, un Cervice Tool cu LED, un capăt combi și o perie pentru zone greu de accesat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.