CALORIFER ELECTRIC | Merită?

Indiferent dacă este portabil sau de perete, cu ulei sau cu apă, un calorifer electric ajută la creșterea temperaturii dintr-o cameră fără costuri prea mari. Știm cu toții că în București, dar și în alte zone din țară există probleme mari cu căldura pe timpul iernii. Nu de puține ori se întâmplă să rămânem cu locuința neîncălzită în mijlocul iernii iar atunci un calorifer electric este mai mult decât util.

Merită implementarea caloriferelor electrice?

Pe scurt, da! Implementarea caloriferelor electrice portabile ajută semnificativ în a da un boost de temperatură unei camere, iar un calorifer electric bun, economic și care să nu ocupe mult spațiu poate fi găsit la un preț accesibil de sub 300 de lei. Când vine vorba de consum, acestea sunt foarte economice. Un calorifer cu o putere de 1500W va avea un consum mediu de 1,5kw pe oră (echivalentul a 1 leu pe oră)

Poză Nume Specificații Preț
Calorifer electric Heinner -termostat reglabil
-3 trepte de putere
-putere maximă 2000W
-protecție anti-răsturnare
-protecție supraîncălzire
-9 elemenți
Verifică preț
Calorifer electric cu ulei Star Light -termostat reglabil
-3 trepte de putere
-13 elemenți
-putere maximă 2500W
-protecție anti-îngheț
-protecție supraîncălzire
-spațiu de depozitare pentru cablu
Verifică preț
Radiator cu quartz Star-Light QRB1600TS -încălzire pe ambele părți
-4 trepte de putere
-putere maximă 1600W
-consum redus de energie
-foarte silențios
-încălzire rapidă
-buton de siguranță împotriva răsturnării accidentale
Verifică preț
Radiator electric Albatros -putere maximă 3000W
-3 trepte de putere
-13 elemenți
-termostat reglabil
-greutate 16kg
-protecție supraîncălzire
Verifică preț
Calorifer electric cu ulei Zass ZR 13 BE -putere maximă 3000W
-3 trepte de putere
-13 elemenți
-termostat reglabil
-protecție supraîncălzire
-ușor de manevrat
Verifică preț
Convector electric de podea Star Light CTC2000G -putere maximă 2000W
-3 trepte de putere
-ventilație
-termostat reglabil
-ușor de manevrat
-greutate 2,96kg
Verifică preț

Cum alegem caloriferul potrivit?

Caloriferele sunt de diferite tipuri și au o gamă variată de putere. Cele mai slabe au în jurul a 1000W, iar cele puternice se încadrează în jurul a 2500-3000W. Fiecare este potrivit unui scenariu diferit iar alegerea caloriferului potrivit depinde mult de nevoile dumneavoastră. Înainte de a achiziționa un astfel de aparat întrebați-vă dacă îl veți folosi pe tot parcursul zilei sau daca îl veți porni doar ocazional pe perioade scurte de timp. Dacă aveți nevoie de ceva sustenabil pe termen lung vă recomandăm să luați în calcul un calorifer puternic dar în același timp cu un consum de energie redus cum este acesta

Calorifer electric Heinner

Caloriferul electric Heinner dispune de 3 trepte de putere, cu valori de 800, 1200 și 2000W. Este dotat cu roți pentru transport, spațiu de depozitare cablu, protecție anti-răsturnare, termostat ajustabil și nu ocupă mult spațiu. Se descurcă de minune chiar și în camere de 20mp.

Calorifer electric cu ulei Star Light

Mai sus avem de departe cel mai bun calorifer electric cu ulei produs de Star Light. Cu o putere de 2500W și 13 elemenți, caloriferul face față cu ușurință camerelor medii spre mari. Deși deisign-ul nu este un criteriu important în alegerea unui aparat pentru încălzire, caloriferul electric oferit de Star Light are un design modern și își face loc foarte ușor în orice cameră oferind un plus de eleganță (și căldură) încăperii.

Radiator cu quartz Star-Light QRB1600TS

Cel mai mare avantaj al radiatorului este că odată ce îl pornim, durează foarte puțin până se încălzește iar consumul de energie este minim. Dotat cu 4 trepte de putere, începând de la 400W și urcând treptat până la 1600, acest radiator este perfect pentru camere de dimensiuni medii. Are un design simplu, este eficient și foarte ușor de manevrat.

Calorifer electric Albatros

Aici avem un radiator electric din gama Albatros, foarte puternic, atingând o putere maximă de 3000W. Caloriferul dispune de 3 trepte de putere și are 13 elemenți fiind suficient de mare și de potent încât să încălzească de la camere mici până la camere mari.

Calorifer electric cu ulei Zass ZR 13

Spre deosebire de caloriferele electrice simple, acesta reține căldura pe durate mai lungi de timp, iar odată ce uleiul ajunge la temperatura dorită, caloriferul consumă mult mai puțină energie electrică pentru menținerea acelei temperaturi. Caloriferul se descurcă fără probleme chiar și în camere de până la 30mp.

Convector electric de podea Star-Light CTC2000G

Convectorul electric de podea are în plus un buton de turbo care permite distribuirea mai rapidă a aerului cald în încăpere. Cu o putere de 2000W, convectorul se descurcă de minune în camere micuțe spre medii.

Cât consumă un calorifer electric?

Un calorifer electric de 2000W are un consum de 2kw pe oră. În momentul actual, prețul pentru un kw la enel este de 0,68 lei. Deci un calorifer care funcționează 10 ore pe zi va avea un consum de 6,8 lei/zi.

Ce suprafață încălzește un calorifer electric?

Un calorifer electric cu o putere de 2000W poate încălzi cu ușurință o încăpere de 25-30mp

Care este cel mai bun calorifer electric?

Depinde foarte mult de nevoile dumneavoastră dar, din punct de vedere al raportului calitate/preț, caloriferul electric cu ulei Star Light este cel mai rentabil

Care este prețul unui calorifer electric?

În medie, prețul unui calorifer electric bun este între 300 și 500 de lei

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.