Munca de acasă a devenit o normalitate pentru mulți dintre noi dar, pe lângă beneficiile evidente, vine și cu câteva dezavantaje precum zgomotul generat de vecini, membrii ai familiei, mașini care claxonează și așa mai departe. Iar asta poate reprezenta un factor perturbator pentru multe persoane care au probleme cu concentrarea. Și aici intră în ecuație căștile cu noise cancelling.
Aceste tipuri de căști elimină parțial sau în totalitate zgomotul de fundal, permițându-ne să ne concentrăm mai bine asupra task-urilor zilnice pe care le avem de făcut sau să apreciem mai bine calitatea melodiilor pe care le ascultăm. Dacă folosiți des transportul în comun și nu vreți să fiți deranjați de toată gălăgia din jur, atunci o pereche de căști noise cancelling vă vor simplifica viața foarte mult. Mai jos, am creat o listă compactă a celor mai bune modele de pe piață pentru fiecare buget, împreună cu calitățile fiecărei perechi.

TaoTronics TT-BH090

Skullcandy Indy ANC

JBL Tune 230NC TWS

Sony WH-CH710NL

Sony LinkBuds S WF-LS900NB

JBL Tune 760NC

Sony WH-1000XM4B

Bose QuietComfort 45
Table of Contents
Cele mai bune căști noise cancelling ieftine – TaoTronics TT-BH090

Disponibile pe negru și negru mat, cu o autonomie de 35 de ore și un design compact, simplu, acestea sunt cele mai bune căști noise cancelling ieftine (pe deasupra) pe care le-ați putea găsi.
Sunt concepute cu o tehnologie denumită Active Noise Cancelling care permite anularea zgomotului de fond pentru o mai bună experiență auditivă. Când vine vorba de material, acestea sunt construite dintr-un plastic rezistent, dar care nu este totuși rigid. E prima pereche de căști noise cancelling cu bluetooth pe care am avut-o și din proprie experiență pot spune că sunt foarte comode. Le foloseam și câte 4-5 ore fără să le dau jos și nu aveam vreo durere în zona urechilor.
Ce apreciez cel mai mult la această pereche de căști este durata de viață a bateriei care depășește multe căști din game superioare de preț. Mai mult decât atât, am apreciat foarte mult faptul că nu trebuia să asculți neapărat ceva ca noise cancelling-ul să se activeze. Uneori simțim nevoia de a scăpa puțin de zgomotul din jur, fără să ascultăm totuși muzică sau vreun podcast plictisitor, iar această pereche de căști noise cancelling ieftine sunt mai mult decât bune pentru lucrul ăsta.
PLUSURI
MINUSURI
Cele mai bune căști noise cancelling in ear – Skullcandy Indy ANC

Dacă sunteți un fan al căștilor de tip in ear atunci această pereche de căști cu ANC (Active Noise Cancelling) atunci am găsit perechea perfectă pentru dumneavoastră. Spun asta deoarece sunt foarte confortabile pentru utilizări îndelungate (spre deosebire de alte modele). De regulă, căștile in ear mai groase, sau care nu dispun de un cauciuc moale pot cauza probleme pe termen lung la nivelul urchii, dar acestea sunt atât de confortabile încât uneori simți că nu sunt acolo.
Când vine vorba de performanțe, am rămas impresionat de autonomia lor (32 de ore fără întrerupere) iar când vine vorba de reducerea zgomotului de fundal, fac o treabă mai mult decât bună. Un alt lucru (care ține mai mult de confort) care mă face să prefer căștile de tip in ear în detrimentul celor over the head este încărcarea wireless, direct în carcasă (care este inclusă în pachet). Astfel nu trebuie să stau mereu cu cabluri de alimentare care uneori se deteriorează, se încurcă, le pierd și așa mai departe.
PLUSURI
MINUSURI
JBL Tune 230NC TWS

Mai departe avem tot o pereche de căști in ear cu noise cancelling, dar de data aceasta de la JBL. Sunt ușoare, comode și vin într-o paletă de 4 culori din care puteți alege, în funcție de preferințe.
JBL este o companie renumită pentru căștile și sistemele audio pe care le fac, iar această pereche, pentru un preț de tip mid range sunt mult peste așteptările mele. Au o calitate a sunetului comparativ de bună cu cea a căștilor mai scumpe, se încarcă foarte repede iar membranele vin în mai multe mărimi pentru a se asigura că se potrivesc oricui.
Există și o aplicație mobilă la care să vă conectați căștile pentru a putea face update-uri atât căștilor cât și a carcasei. Aveți de asemenea și o funcție de egalizator și puteți schimba anumite setări.
PLUSURI
MINUSURI
Căști cu microfon noise cancelling – Sony WH-CH710NL

Îmi plac aceste căști cu microfon noise cancelling de la Sony deoarece marea majoritate a căștilor care se bagă în ureche dispun de un microfon foarte slab, care ne face să ne auzim cu ecou.
Sony nu a dezamăgit niciodată când a fost vorba de dispozitive audio-video, iar în cazul de față modelul Sony WHCH710NL oferă o anulare a zgomotului de fundal excelentă având în vedere prețul pe care îl are. Are o autonomie mare, de 35 de ore, iar încărcarea se face destul de rapidă. Cu 10 minute de încărcare primiți o oră de utilizare, ceea ce este un raport destul de bun.
Am adus în discuție prețul relativ mic deoarece nu mă așteptam la o asemenea calitate a sunetului și o estompare a zgomotelor de fundal atât de bună, toate acestea într-un design compact și confortabil. După toate criteriile posibile, Sony WH-CH710NL este o pereche minunată de căști cu microfon noise cancelling. Acestea oferă exact ceea ce promit și chiar mai mult, grație suportului de ultimă generație pentru codecuri.
PLUSURI
MINUSURI
Căști noise cancelling Sony LinkBuds S WF-LS900NB

Trecem mai departe cu altă pereche de căști noise cancelling de la Sony folosite adesea în call center deoarece sunt foarte comode pentru uz îndelungat. Pe lângă comoditate, acestea oferă și o autonomie de până la 20 de ore, ceea ce înseamnă rezistă fără să fiți nevoiți să le încărcați zilnic.
Sunt mici, ușoare și ergonomice – cauciucurile acelea micuțe au niște denivelări pentru un mai mare confort. Vin în 4 culori (alb, albastru, crem și negru) deci dacă aveți probleme cu pierdutul căștilor vă recomandăm o culoare mai deschisă deoarece sunt mai ușor de observat. Ca preț sunt semnificativ mai ieftine în comparație cu sumele pe care le plătiți pentru niște earbuds din partea Apple sau chiar și Samsung, oferind totuși o calitate foarte bună.
Aceste căști cu noise cancelling de la Sony vă oferă atât posibilitatea de a elimina orice zgomot din fundal cât și o funcție ambientală pentru a auzi ce se petrece în jur, totul depinzând de situația în care vă aflați la momentul respectiv. Prefer acest gen de căști care mă lasă pe mine să aleg în detrimentul celor care sunt doar de tip noise cancelling deoarece uneori prefer să fiu conștient de ce se întâmplă în preajma mea. Uneori merg cu bicicleta pe stradă și ascult muzică la căști (știu, nu e recomandat) iar atunci las ambientul pentru a mă asigura că aud orice claxon sau cuvinte urâte de la colegii de trafic.
PLUSURI
MINUSURI
Căști noise cancelling pentru zgomot – JBL Tune 230NC TWS

Poate fi destul de dificil pentru un producător să îmbunătățească performanța sonoră a unui produs în mod constant de la o generație la alta, însă JBL a reușit să facă acest lucru cu căștile noise cancelling wireless TUNE 230NCTWS. Nu doar atât, dar a și îmbunătățit autonomia bateriei semnificativ de la ultimul model.
Se cunoaște de la prima atingere că materialele din care sunt construite aceste căști sunt de înaltă calitate, construite pentru o viață cât mai îndelungată. Le recomand în special persoanelor care lucrează de acasă sau au meeting uri des deoarece calitatea microfonului este exemplară. Pe lângă faptul că vă veți auzi foarte clar, căștile estompează sunetul din fundalul dumneavoastră pentru a nu interfera convorbirea.
Volumul este destul de mare, deci, dacă nu vă doriți probleme timpurii cu auzul atunci vă recomand să le folosiți pe o treaptă mai mică.
PLUSURI
MINUSURI
Căști noise cancelling fără fir – Sony WH-1000XM4B

Ne apropiem de finalul topului, deci spre cele mai performante modele și bineînțeles că am inclus încă o pereche de căști noise cancelling fără fir de la Sony. Pur și simplu nu există companii pe piață care să conceapă căști la fel de bune cum o fac cei de la Sony, dar totuși la un preț relativ mic pentru ce au de oferit.
Are o funcție noise cancelling comparativ de puternică cu modelele de peste 500 de euro și o calitate a sunetului extraordinară. Basul se aude foarte vibrant și puternic, ceea ce este un plus pentru iubitorii de muzică (în special rock). O funcție interesantă este capacitatea de conectare la mai multe surse precum telefon și tabletă deoarece vă permite să preluați apeluri foarte ușor. Receptarea apelului se face foarte ușor printr-o dublă atingere pe casca dreaptă.
Când vine vorba de confort, este de apreciat faptul că padurile sunt foarte moi, alături de niște cupe spațioase. Autonomia bateriei este de tip high end, cu 32 de ore testate de mine personal iar încărcarea se face printr-o mufă USB type C. După 10 minute de încărcare, aveți aproximativ 5 ore de autonomie.
O altă funcție interesantă este senzorul de proximitate care pune pauză la orice ascultați și reia automat în momentul în care vă puneți căștile noise cancelling Sony înapoi pe urechi.
PLUSURI
MINUSURI
Cele mai bune căști bose noise cancelling – Bose QuietComfort 45

Ultimele de pe lista noastră, sunt această pereche de căști performante de la bose cu cea mai puternică funcție de estompare a zgomotului de fundal. Fac parte dintr-o gamă de preț superioară dar calitatea pe care o primiți merită fiecare bănuț. Bineînțeles, dacă nu sunteți un utilizator care folosește zilnic căști cu noise cancelling și nu aveți nevoie de ceva foarte performant, atunci vă recomandăm să optați pentru un model mult mai ieftin decât acesta, dar dacă sunteți un connoisseur al obiectivelor audio sau lucrați de acasă atunci o pereche de căști bune vă vor simplifica viața enorm de mult.
Sunt mult mai comode decât modelul anterior de la Sony. Acelea sunt puțin mai grele și mai stiff decât aceste căști de la Bose și nu vă va deranja head band-ul după utilizări îndelungate. Dacă vă doriți un sunet foarte clar și echilibrat atunci v-ați găsit chiar aici partenerul. Dacă la unele căști, în momentul în care micșorați volumul, basul devenea prea puțin perceptibil iar când îl măreați, muzica nu se mai auzea foarte clar, la acestea rămâne constant.
Pernițele căștilor sunt construite din piele sintetică și bureți extra moi pentru a vă asigura confortul pe toată durata utilizării. Unele persoane au meeting uri lungi, lucrează ore întregi cu clienți și ultimul lucru care le lipsește este o durere de cap sau un deranj la urechi. Toate aceste caracteristici fac acest model cele mai bune căști noise cancelling.
PLUSURI
MINUSURI
Căști noise cancelling păreri generale
Multe persoane consideră funcția de estompare a zgomotului de fundal un moft inutil, dar părerea mea și a oricărui utilizator este puțin diferită. Marea majoritate a căștilor clasice nu vă permit să auziți muzica în totalitate în momentul în care sunteți într-un loc gălăgios sau aglomerat. Persoanele care lucrează de acasă au nevoie de mai multă concentrare iar de multe ori, în special la bloc, este puțin mai dificil. Există mereu un vecin care trebuie să dea niște găuri sau o mașină de spălat performantă care rulează pe fundal.
Mai mult decât atât, producătorii muzicali au nevoie să audă un instrumental în profunzime pentru a-și da seama cu exactitate dacă sună conform standardelor acestora,
Căști noise cancelling In ear vs Over the Ear – Care sunt mai bune?
Există 2 tipuri de căști, earbuds (cele care intră direct în ureche și Over the Ear (cele care se așază pe urechi), Ambele sunt eficiente dar există câteva diferențe despre care urmează să discutăm.
Tehnologie de noise cancelling
Căștile mari, supraauriculare, echipate cu tehnologie activă de anulare a zgomotului, reduc mai bine zgomotul extern decât căștile cu tehnologie similară. Veți întâmpina aceeași problemă atunci când comparați căștile on-ear cu anulare a zgomotului cu căștile pentru urechi. Totul se rezumă la eficacitate, deoarece căștile mari, în stil tradițional, nu numai că învăluie urechea, cum se întâmplă atunci când se compară căștile cu cască vs. căști cu anulare a zgomotului, ci și elimină în mod activ zgomotul nedorit prin intermediul driverelor audio. Căștile moderne cu anulare a zgomotului includ, de asemenea, o tehnologie similară, dar acestea sunt mai puțin performante din punct de vedere comparativ. Cu toate acestea, tehnologia avansează mereu.
Mărime
Unul dintre cele mai bune motive pentru a opta pentru căști de tip earbuds este pentru că sunt foarte ușoare și portabile. Chiar și cele mai bune căști claseice, over the ear ocupă destul de mult loc în ghiozdan. În timp ce surorile mai mici ale acestora pot fi practic băgate cu ușurință într-un buzunar sau într-o geantă. Este demn de remarcat, totuși, că tocmai această dimensiune suplimentară este cea care permite căștilor tradiționale să eclipseze căștile earbuds atunci când vine vorba de tehnologia de anulare a zgomotului.
Confort
Aceasta este mai mult sau mai puțin o chestiune de preferințe personale, dar multe persoane consideră că căștile de tip earbuds sunt inconfortabile, deoarece se află în interiorul canalului auditiv. Alții consideră căștile over-ear și on-ear inconfortabile, deoarece sunt mai grele și strâng lobii urechii. Vă cunoașteți corpul și pragul de confort, așa că alegeți tipul care vă satisface nevoile.
Autonomie
Aici trebuie să le oferim credit căștilor tradiționale, deoarece spațiul sporit permite adăugarea unor baterii mai mari atunci când se utilizează anularea activă a zgomotului. Astfel, căștile obișnuite cu noise cancelling pot rezista până la o săptămână sau două cu o singură încărcare. Cu toate acestea, căștile earbuds au baterii minuscule care se pot epuiza în doar o zi sau două de utilizare regulată.
Întrebări frecvente
Există multe neclarități cu privire la aceste tipuri de căști, iar mai jos vom încerca să răspundem la cele mai frecvente întrebări.
Căștile cu noise cancelling reduc în totalitate sunetele ambientale nedorite cu ajutorul ANC (Active Noise Cancelling). Acest lucru este diferit de căștile normale care, dacă reduc măcar puțin sunetele ambientale, folosesc tehnologii precum izolarea fonică. Anularea zgomotului face posibilă ascultarea conținutului audio fără a crește excesiv volumul.
Există multe modele performante de la diverse brand-uri, dar Sony reușește să facă niște căști cu adevărat incredibile. Dacă totuși vi se par prea scumpe atunci consultați lista noastră pentru modele similare ca performanță dar la prețuri mult mai scăzute.
Multe modele de căști permit utilizarea tehnologiei ANC (Active Noise Cancelling) chiar și în momentul în care nu ascultăm muzică. Acest lucru ne ajută să ne relaxăm mult mai eficient și ne scapă de zgomotele vecinilor care tocmai ce s-au apucat de renovat acum 2 luni și nu pare că vor termina prea curând.