Cea mai bună masă de bucătarie | TOP 13 mese pentru bucătărie

Să alegi cea mai bună masă de bucătărie, având în vedere cât de multe modele există pe piață, poate fi destul de dificil. Trebuie să iei în considerare forma, materialul din care e făcută, dimensiunea, să-ți măsori bucătăria înainte, să citești recenziile celorlalți cumpărători pentru a te asigura că este de calitate și tot așa.

Având în vedere multitudinea de factori pe care trebuie să-i iei în considerare, eu și echipa mea ne-am propus să-ți ușurăm puțin munca. Am ales 12 dintre cele mai bine cotate mese de bucătărie și sufragerie, îți vom spune exact din ce sunt făcute, ce dimensiuni au, cât de rezistente sunt și restul lucrurilor importante pe care trebuie să le știi.

Cea mai bună masă pentru bucătărie – Recomandări

masă de bucătărie extensibilă

1. Masă extensibilă Laura

 • Este pliabilă
 • Multifuncțională
 • Foarte ieftină

Pe primul loc avem această măsuță extensibilă și cochetă de la OEM, pe care o găsiți în 4 culori și are o dimensiune standard de 136 x 82 x 76 cm, fapt pentru care este potrivită atât pentru bucătărie cât și ca mobilier de decor pentru sufragerie. Design-ul este destul de simplist, cu picioarele poziționate pe mijloc iar în momentul în care o pliați va deveni una dintre cele mai plăcute piese de mobilier din living.

Vezi cel mai recent articol al nostru despre televizoare OLED

masa de bucatarie cu 4 scaune

2. Masă cu 4 scaune Venetia

 • Este ideală pentru spațiile mici
 • Scaunele sunt incluse
 • Foarte rezistentă

Mai departe avem un set de la compania Denver care ar arăta de minune într-o bucătărie micuță. Dacă nu dispuneți de spațiul necesar atunci o puteți lip de perete și păstrați doar 2 sau 3 scaune pentru a mai câștiga puțin spațiu. Are o dimensiune de 90 x 73 x 64, ceea ce este mai mult decât suficient pentru a putea cina cu persoanele apropiate, dar nu vă puteți extinde prea mult în ceea ce privește numărul de persoane. 4 este maximul posibil, iar asta fără a avea extrem de mult loc pentru a te desfășura.

masa pentru o bucatarie mica

3. Masă de bucătărie Kring Memphis

 • Design simplist, dar totuși elegant
 • Se potrivește în orice loc
 • Nu ocupă mult spațiu

Dacă vă doriți o masă de bucătărie fixă, cu picioare din lemn masiv și un blat confecționat din MDF rezistent, atunci acest model este perfect pentru dumneavoastră. Are o dimensiune de 120 x 80 x 75 cm, deci pot încăpea cu lejeritate între 4 și 6 persoane. Capetele picioarelor au posibilitatea de a fi înclinate, astfel o puteți poziționa chiar și pe o suprafață denivelată. Deși este foarte ieftină, rezistența mesei nu reprezintă un factor limitator. Aceasta poate ține până la peste 100 kg (testată de mine personal).

masa de lucru pentru bucatarie

4. Masă extensibilă Prime

 • Construcție din PAL gros de 25 cm
 • Poate fi folosită de 8 persoane concomitent
 • Dimensiunea extinsă este de 180 x 90 x 76

Această masă de bucătărie cu scaune are un design foarte elegant și se poate potrivi de minune în orice bucătărie încăpătoare sau într-un living modern. Picioarele sunt foarte groase și rezistente dar totuși nu îi strică aspectul. De obicei, niște picioare butucănoase tind să strice aspectul general al mesei și să încurce persoanele care stau la ea, dar în cazul de față chiar nu este cazul. Dacă nu extindeți masa, aceasta are o lungime de 150 cm, iar odată cu extinderea acesteia mai obțineți un plus de 30 de centimetri.

masa extensibila de bucatarie cu 6 scaune

5. Masă extensibilă cu 6 scaune

 • Blatul este din PAL cu sticlă securizată și rezistentă
 • Cele 6 scaune sunt din piele ecologică
 • Scaunele sunt confortabile

Dacă aveți o familie numeroasă sau vă place să aveți invitați atunci aveți nevoie de o masă spațioasă, unde să-i adunați pe toți. Iar această masă extensibilă de la Modella vă oferă exact ce aveți nevoie. Cu o lungime extinsă de 170 x 80 x 77 cm, pot încăpea chiar mai mult decât 6 scaune câte sunt prezentate în imaginea de mai sus. Deși blatul este din sticlă, nu trebuie să vă faceți griji în privința deteriorării acesteia întrucât este securizată și se sparge extrem de greu. De asemenea, picioarele sunt din metal, ceea ce oferă un plus de stabilitate mesei.

masa pentru bucatarie mica

6. Masă pentru bucătărie mică

 • Este construită din lemn și MDF
 • Formă dreptunghiulară, ușor de poziționat oriunde
 • Picioarele sunt confecționate din lemn masiv

Aici avem o măsuță de bucătărie care poate fi folosită atât în scopuri de dining cât și pentru gătit. Deși nu pare foarte mare din poza prezentată mai sus, este suficient de spațioasă pentru uz casnic, iar modelul este destul de simplist dar cu o tentă de eleganță. Prețul este foarte mic, dar țineți cont de faptul că scaunele nu sunt incluse în pachet. Este o masă fixă, cu o dimensiune de 110 x 74 x 70 cm și se încadrează perfect în orice bucătărie micuță.

masa pentru coltar de bucatarie

7. Colțar de bucătărie cu masă extensibilă

 • Colțarul dispune de 2 lăzi de depozitare
 • Are un aspect plăcut
 • Colțarul este confecționat din 2 părți interschimbabile

Dacă vă doreați un colțar pentru bucătărie acum a venit momentul. Cei de la Elvila au pregătit acest colțar care vine la pachet cu o masă extensibilă special concepută pentru o bucătărie de dimensiuni medii. Instalarea propriu-zisă a colțarului, deși necesită 2 persoane, este destul de ușoară și se poate realiza cu ușurință în maxim 20 de minute. Pe lângă masă, mai primiți și 2 scaune elegante care se potrivesc de minune cu masa și colțarul. Spătarul are o înălțime de 83 de centimetri iar dimensiunile extinse ale mesei sunt de 120 x 60 x 76, perfecte pentru a putea fi utilizată de 4 sau chiar 5 persoane.

masa pentru bucatarie din lemn

8. Set masă de bucătărie + scaune

 • Masa este de tip extensibil
 • Construcție din lemn masiv de fag
 • Primiți la set 4 scaune

Dacă vă plac mesele de bucătărie simple, foarte rezistente și cu un stil relativ rustic atunci avem exact modelul pe care vi-l doriți. Cei de la CB Furniture au conceput această masă cu scopul de a fi utilizată de cât mai multe persoane. Se extinde până la 2 metri lungime alături de 80 cm lățime și o înălțime decentă de 76 cm. Pe lângă masă, mai primiți cadou și 4 scaune confortabile care nu sunt de ajuns pentru a umple această masă de bucătărie mare. Cele 4 scaune standard sunt suficiente pentru a lua masa cu familia dar dacă aveți oaspeți puteți oricând să extindeți lungimea mesei și să mai adăugați câteva scaune pentru a face loc pentru toți invitații.

coltar de bucatarie cu masa extensibila

9. Colțar de bucătărie cu masă extensibilă și scaune

 • Aveți parte de o ladă de depozitare spațioasă
 • Suportă până la 220 kg
 • Posibilitate de extindere a mesei

Dacă nu v-a plăcut colțarul de mai devreme atunci sperăm că acesta să vă atragă atenția ceva mai mult. Ce îmi place cel mai mult la acest colțar este faptul că are un șezut din piele ecologică foarte confortabil. Masa nu este foarte mare, dar pentru o bucătărie medie este mai mult decât suficient. Are o dimensiune extinsă de 120 x 77 x 80 cm, ceea ce este destul de standard. Ce nu îmi place în schimb la această masă de bucătărie este că cele două scaune care vin la pachet nu au spătar, dar pot fi folosite ca taburet și le puteți folosi alte scaune în schimb. În rest, este o masă rezistentă, cu un colțar plăcut și moale, iar lada de depozitare reprezintă un mare plus.

masa de bucatarie mare

10. Set – masă de bucătărie cu 6 scaune

 • Design plăcut
 • Primiți 6 scaune
 • Materiale calitative

Deși în imagine sunt prezentate doar 4 scaune, în realitate primiți de fapt 6. Această masă aș spune că este mai potrivită pentru a fi integrată într-o sufragerie mai degrabă decât în bucătărie iar asta din cauza dimensiunilor mari. Lungimea normală este de 130 cm, dar extinsă ajunge până la 170 cm, cu o lățime 80 și o înălțime de 77 cm. Aș recomanda-o persoanelor care vor o masă spațioasă în bucătărie și în același timp o masă cu posibilitatea de a fi extinsă și mutată în living room în momentul în care aveți prieteni în vizită și organizați mese mari. Materialul blatului este din PAL cu sticlă securizată și poate suporta un total de 115 kg cu lejeritate.

masa moderna pentru bucatarie

11. Masă Modella cu 6 scaune

 • Se extinde
 • Design modern
 • Scaunele sunt foarte confortabile

Din nou avem o masă care se extinde și se transformă dintr-o masă normală, pentru bucătărie, în una versatilă, pentru oaspeți. Ce îmi place cel mai mult la această masă este design-ul modern cu acel model alb-negru care se poate încadra foarte bine atât într-o bucătărie în culori deschise cât și într-o bucătărie plină de culori închise. Atât spătarul scaunelor cât și șezutul sunt confecționate din piele ecologică iar picioarele și scheletul sunt făcute dintr-un metal rezistent.

masa pentru o bucatarie ingusta

12. Masă de bucătărie cu scaune

 • Foarte versatilă
 • Pentru un număr mare de persoane
 • Picioarele sunt foarte rezistente

Această masă de la global home este destul de încăpătoare atât pentru gătit dar mai ales pentru luat cina împreună cu toată familia. La fel ca celelalte modele despre care am discutat anterior, și această masă de bucătărie este extensibilă și vine la pachet cu 6 scaune bine asortate cu modelul blatului. Picioarele sunt rezistente și în același timp destul de subțiri, neocupând astfel loc inutil cu o structură groasă.

Vezi penultimul articol despre cele mai bune mopuri cu aburi

Cum alegem cea mai bună masă de bucătărie?

Având în vedere faptul că am prezentat o gamă largă de mese pentru bucătărie dar care puteau fi utilizate și pentru camera de zi, este important să știm cum o alegem pe cea mai bună. Mai jos ți-am lăsat câteva indicații care merită luate în considerare.

Forma mesei

Forma mesei pe care urmează s-o achiziționezi îi definește foarte clar stilul dar și aspectul. Forma acesteia ar trebui să depindă de forma bucătăriei sau a sufrageriei dumneavoastră deoarece creează o încăpere mult mai armonioasă și mai echilibrată. Mesele cu formă rotundă sau pătrată sunt mult mai potrivite pentru încăperile mici pe când cele dreptunghiulare și lungi se pliază mai bine în încăperile mari, precum în living.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare și scopul pentru care urmează să utilizați masa. Mesele lungi, cu formă dreptunghiulară sunt excelente pentru a găzdui invitați sau mese mari în familie pe când cele mici, rotunde sunt o idee mai intime sau pentru gătit.

Spațiul din bucătărie

Înainte de a face o alegere, asigurați-vă întotdeauna că ați măsurat bucătăria sau zona de luat masa. Dimensiunea mesei trebuie să fie direct proporțională cu spațiul în care intenționați să o amplasați. Dacă este prea mare riscați să nu aveți loc să vă mișcați iar dacă este prea mică riscați să nu aveți loc pentru toată familia.

De asemenea, raportul dintre dimensiunea mesei și spațiul din cameră poate îmbunătăți aspectul cât și funcționalitatea bucătăriei dumneavoastră. Nu uitați faptul că puteți să optați pentru o masă extensibilă, lucru pe care vi-l recomand din toată inima dacă aveți posibilitatea. Acestea sunt mult mai eficiente, mult mai compacte și mult, dar mult, mai versatile. Pe lângă asta. nu știți niciodată când urmează să vă măriți familia sau să aveți musafiri neașteptați. Este întotdeauna bine să fim precauți.

Mai mult, luați în considerare și căile de acces către bucătărie. De regulă, mesele mai noi vin neasamblate și nu veți avea probleme cu nepotrivirea acesteia pe holul de la intrare, dar dacă masa vine direct asamblată și nu are posibilitatea de a fi deșurubată atunci veți avea o problemă reală.

Materialul mesei

Materialul mesei poate varia atât în funcție de gusturile dumneavoastră cât și de mobilierul pre-existent din bucătărie/sufragerie. Deși, nu este neapărat un lucru rău să experimentați cu diverse tipuri de materiale, mai ales dacă sunteți în căutarea unei piese de mobilier care să iasă în evidență.

Un alt aspect care este dictat de materialul mesei este durabilitatea și calitatea acesteia. Cu cât materialele sunt mai calitative și picioarele mai rezistente, cu atât mai multă greutate poate suporta, iar durata de viață a acesteia va crește considerabil.

Lemn

Mesele din lemn sunt o alegere foarte populară deoarece variază foarte mult în ceea ce privește culoarea și stilul. Există multe tipuri diferite de lemn din care puteți alege, de la mahon până la stejar, nuc și molid. De regulă PAL-ul este cea mai accesibilă variantă, în cazul în care nu v-ați fi așteptat.

Mesele de sufragerie din lemn oferă un punct central definitoriu în sufrageria dvs. deoarece pot veni în multe nuanțe diferite și completează diverse stiluri sau obiecte de decor. De asemenea, lemnul tinde să aibă modele distincte de granulație care fac ca masa să pară mai unicată.

Sticlă

Mesele cu blaturi din sticlă sunt de regulă o idee mai elegante și pot da impresia de mărime unei camere cu dimensiuni mici. Sunt, de asemenea, ideale pentru camerele întunecate deoarece aspectul lor oferă un efect de iluminare. Mai mult, sticla este foarte ușor de curățat și de întreținut.

Scaune incluse

Multe mese vin la pachet cu un set de scaune incluse, ceea ce este mult mai convenabil pentru cumpărător. De cele mai multe ori, acestea sunt foarte bine asortate cu masa și vă scapă de toată munca găsirii unor scaune care să se potrivească. Dar uneori poate nu vă place alegerea scaunelor oferite de distribuitori și vă gândiți să le schimbați. În acest caz vă recomand să căutați de dinainte un model care vă place pentru a fi sigur că nu rămâneți cu niște scaune care nu sunt pe gustul dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.