CEA MAI BUNĂ RÂȘNIȚĂ DE CAFEA (2022) | PREȚ, PĂRERI ȘI RECENZII

Odată ce învățați să faceți cafele bune acasă nu vă veți mai opri. Chiar dacă sunt mulți factori la mijloc care contribuie la gustul cafelei, inclusiv râșnița de cafea pe care o folosiți și temperatura la care este servită cafeaua, calitatea și prospețimea boabelor este unul dintre cei mai importanți factori. Odată ce boabele de cafea sunt măcinate și expuse la aer, acestea încep, încet-încet, să își piardă din aromă.

Cea mai bună râșniță de cafea va fi întotdeauna cea care este potrivită pentru metoda dumneavoastră preferată pe care o alegeți. Fie că doriți să faceți un espresso sau doriți să o preparați la French press, aveți nevoie de o râșniță de măcinat care poate produce o măcinare consistentă, cu flexibilitatea de a face mici ajustări ici și colo după placul vostru.

  Nume Specificații Preț
Rasnita de cafea Heinner HCG-150SS -capacitate 50g
-carcasă din inox
-putere 150W
-protecție supraîncălzire
Verifică preț
Rasnita de cafea Bosch TSM6A013B -capacitate 75g
-lame din inox
-putere 180W
-protecție supraîncălzire
-multifuncționalitate (boabe cafea, nuci, caju etc)
Verifică preț
Rasnita de cafea Bosch TSM6A017C -capacitate 75g
-lame din inox
-putere 180W
-comutaot de siguranță
Verifică preț
Rasnita de cafea Krups GVX242 -capacitate 200g
-lame din inox
-putere 100W
-17 setări de măcinare
-garanție 24 luni
Verifică preț
Rasnita de cafea De’Longhi -capacitate 120g
-lame din inox
-putere 110W
-setarea gradului de măcinare
-greutate 1,5kg
Verifică preț
Rasnita de cafea De’Longhi Dedica KG 520M -capacitate 350g
-lame din inox
-putere 150W
-18 trepte de măcinare
-display digital LCD
Verifică preț
Rasnita de cafea CALIBRA Melitta -capacitate 200g
-putere 160W
-cântar integrat
-39 niveluri de măcinare
Verifică preț
Rasnita de cafea Lelit PL043MMI -capacitate 250g
-putere 150W
-cuțite conice de 38mm
-suport de portafiltru
-reglaj micromecric
Verifică preț

Citiți și CEA MAI BUNĂ MĂSUȚĂ DE CAFEA (2022)

Alegerea celei mai bune râșnițe de cafea pentru boabe se reduce la următoarele caracteristici:

Care este cea mai bună râșniță de cafea?

Alegerea celei mai bune râșnițe de cafea pentru boabe se reduce la următoarele caracteristici:

  • Gândiți-vă la tipurile de cafea pe care vă place să le preparați. Acest lucru va decide consistența de măcinare de care aveți nevoie.
  • Luați în considerare cantitatea de cafea pe care o beți zilnic. Acest lucru vă va da o idee despre capacitatea de care aveți nevoie pentru râșnița de cafea.
  • Decideți dacă doriți să fiți creativ cu râșnița de măcinat, pentru a ști ce caracteristici suplimentare aveți nevoie la râșnița de cafea pe care urmează s-o achiziționați.

V-AR PUTEA INTERESA ȘI CEL MAI BUN ESPRESSOR DE CAFEA (2022)

În acest articol vă vom prezenta 8 râșnițe de cafea performante care sunt super ușor de instalat și de folosit. Acestea acoperă gama variată de prețuri, de la ieftine la scumpe, iar acest lucru contează adesea nu doar pentru prețul pe care îl plătiți, ci și pentru ceea ce doriți să facă aceste râșnițe.

Cele mai bune (și adesea cele mai scumpe) râșnițe sunt capabile să producă o măcinare uniformă pentru toate tipurile de cafea, inclusiv fină pentru espresso, medie pentru picurare și grosieră pentru preparare la rece și presă franceză. Unele dintre opțiunile mai accesibile din punct de vedere al prețului nu macină la fel de uniform, dar totuși fac o diferență notabilă în ceea ce privește gustul proaspăt al cafelei preparate. Mai jos veți găsi cea mai bună alegere pentru dumneavoastră

Râșniță de cafea Heinner HCG-150SS

Râșnițele cu lamă sunt, în general, mai puțin costisitoare decât mașinile de măcinat cu tehnologie burr, dar această râșniță de cafea electrică cu lamă de la Heinner se remarcă în ceea ce privește performanța.

Poate măcina cu ușurință până la 9 linguri de boabe de cafea rapid și uniform. Este, de asemenea, ușor de utilizat prin apăsarea unui singur buton. Capacul transparent vă permite să vedeți în interior pentru a verifica modul în care se macină boabele, iar recipientul de măcinare este detașabil, ceea ce facilitează golirea acestuia într-un filtru de cafea.

Rasnita de cafea Bosch TSM6A013B

Mașinile de măcinat cu lamă taie boabele în bucăți mici, iar acest model face acest lucru destul de bine. Trebuie să te obișnuiești cu pulsarea râșniței și, foarte repede, îți vei da seama care este cea mai bună măcinare pentru tipul de cafea pe care îți place să o bei.

Există un motiv întemeiat pentru care BOSCH a rămas neschimbat pe piață de peste un deceniu. În timp ce connoisseurii cafelei pot părea adesea elitiști și pretențioși, această râșniță este mai accesibilă și mai puțin costisitoare decât majoritatea râșnițelor de calitate și este destul de apreciată de către oamenii din domeniul cafelei.

Rasnita de cafea Bosch TSM6A017C

Aici avem o altă râșniță de cafea marca BOSCH, și faptul că poți măcina boabe de cafea proaspete la un preț atât de ieftin este impresionant.

Un lucru demn de remarcat este faptul că, deși acest aparat de măcinare poate fi folosit și la măcinarea oleaginoaselor sau a condimentelor, vă recomandăm să țineți cont de faptul că poate fi destul de dificil să eliminați aromele puternice cum sunt cele ale condimentelor din lamele acestei râșnițe ca mai apoi să îl folosiți din nou pentru cafea. Să nu fiți surprinși dacă veți bea cafea condimentată pentru o perioadă

Mașină de cafea Krups GVX242

Un aspect important cu privire la această mașină de măcinat este că, la fel ca și în cazul celorlalte mașini de măcinat din aceeași gamă de preț, nu va măcina suficient de fin pentru espresso dacă folosiți coșuri standard, nepresurizate.

Este de menționat faptul că, dacă folosiți o mașină de espresso ieftină, cu coșuri cu pereți dubli, atunci veți putea lucra cu o astfel de râșniță, însă, dacă folosiți coșuri standard, tradiționale, este puțin probabil să puteți măcina suficient de fin cu oricare dintre aceste râșnițe și, de asemenea, nu aveți ajustarea fină pe care v-ați dori-o pentru reglarea măcinării cu coșuri tradiționale.

Rasnita de cafea De’Longhi

Dacă sunteți un adevărat iubitor de cafea, atunci știți că nimic nu întrece gustul boabelor de cafea proaspăt măcinate. Ca un fanatic al cafelei, veți avea tipul de cafea și metoda de preparare preferate, care vor afecta modul în care doriți să vă macinați boabele.

Această râșniță de cafea oferă o gamă largă de setări de măcinare, de la grosieră la fină. Are o capacitate de până la 120 g de boabe, suficient pentru douăsprezece cești de cafea.

Cadranul de măcinare funcționează pe un gradient, mai degrabă decât pe numere prestabilite. Este etichetat, de la stânga la dreapta, cu Fine, Medium, Coarse, dar puteți selecta orice opțiune între aceste etichete.

Recipientul de măcinare este transparent, permițându-vă să vedeți cum avansează măcinarea. Totuși, acest lucru nu este cu adevărat necesar, deoarece aparatul se oprește automat atunci când este măcinată toată cantitatea de cafea. De asemenea, vă permite să vedeți cât de mult a mai rămas în recipient fără a scoate capacul atunci când vă faceți cafeaua.
Recipientul de măcinare a cafelei este detașabil, ceea ce facilitează scoaterea cafea pentru a vă face cafeaua.

Rasnita de cafea De’Longhi Dedica KG 520M

Aici avem un model de înaltă calitate, cu o măcinătoare conică din oțel inoxidabil și un exterior din oțel inoxidabil, mașina de măcinat DeLonghi Dedica este cea mai bună mașină de măcinat cafea marca DeLonghi disponibilă.

Afișajul digital LCD nu este un ecran tactil, dar vă oferă acces ușor la diferitele setări ale modelului: Selectați una dintre cele 18 setări diferite de măcinare cu ajutorul butonului din partea dreaptă a mașinii de măcinat

Selectați numărul de cești pe care doriți să le preparați, de la espresso cu o singură doză la 14 cești de cafea Selectați Light (ușoară), Medium (medie) sau Strong (puternică) pentru a rafina volumul de zaț

Rasnita de cafea CALIBRA Melitta

Unul dintre cele mai interesante lucruri la această râșniță de cafea este faptul că vine cu un cântar integrat, deși, fără să citesc manualul, nu este foarte clar cum se trece de la măsurarea în cești de cafea la cea în grame.

Cu toate acestea, odată ce am aflat cum să facem acest lucru (pur și simplu apăsați butonul Select și parcurgeți diferitele măsurători folosind tastele „+” și „-„), măsurarea cafelei noastre a fost simplă ca bună ziua.

Acest lucru este excelent pentru utilizatorii care doresc ca boabele măcinate să fie măsurate cu precizie. Cu 39 de setări de măcinare, este foarte ușor să preparați cafeaua în funcție de preferințele dvs. exacte. Pentru espresso, vă recomandăm să folosiți o setare mai fină (1-5), în timp ce cafeaua de filtru se prepară cel mai bine cu o setare la mijlocul intervalului (6-26). Iar dacă vă veți face cafeaua într-o cafetieră, se recomandă o setare grosieră (27-39).

Rasnita de cafea Lelit PL043MMI

Lelit este o râșniță de cafea italiană care oferă performanțe ridicate într-o dimensiune foarte mică; asigură o măcinare constantă și precisă datorită reglajului micrometric fără trepte.

Este posibilă reglarea precisă a gradului de măcinare prin intermediul butonului lateral, ajustându-l la cele mai mici trepte.

Mașinile de măcinat cafea Lelit se disting prin rafinamentul construcției și prin precizia în reglarea gradului de măcinare. Fred PL043MMI se caracterizează prin dimensiunile sale mici și prin reglajul micromecric.

Râșniță de cafea manuală sau electrică?

Prima decizie pe care sunteți nevoit să o luați este să alegeți între o râșniță de cafea electrică sau să optați pentru una manuală. În acest articol, avem în vedere exclusiv râșnițe de cafea electrice, iar acestea au avantajul de a fi mult mai rapide și mai ușor de utilizat. Dacă preparați multă cafea, veți aprecia rapiditatea și ușurința de care dă dovadă o râșniță de cafea electrică. Cu toate acestea, râșnițele manuale sunt opțiuni excelente dacă preparați în cantități mai mici și sunt mai puțin costisitoare, silențioase, compacte și portabile.

Setări de măcinare: măcinare automată, puls și măcinare temporizată

Cele mai bune râșnițe de cafea nu trebuie neapărat să aibă toate dotările posibile. Cel mai important lucru este un set de Burr eficient. Dar dacă macini zilnic, de mai multe ori pe zi, anumite caracteristici suplimentare sunt foarte utile atunci când vine vorba de simplificarea muncii tale.

Majoritatea opțiunilor disponibile au un buton numit „puls”. Apăsați butonul, iar cafeaua se macină. Dacă dați drumul la buton, cafeaua nu se macină. Simplu. Unele râșnițe pentru cafea au o funcție de „măcinare automată” care vă permite să măcinați fără a apăsa butonul. Rotiți selectorul, cafeaua se macină și puteți scrolla liniștiți pe tiktok în timp ce așteptați. Și apoi, unele râșnițe au o funcție de „măcinare temporizată”. Setați timpul și lăsați-o să macine. Unele au chiar și dozare programabilă. Îți poți învăța mașina de măcinat exact cât de multă cafea vrei să prepari.

Chiar aveți nevoie de toate aceste funcții suplimentare? Și sunteți dispus să plătiți mai mult pentru ele?

Dacă macini pentru mai mult de o ceașcă deodată, da, îți vor face viața mai ușoară. Devine enervant să apeși și să ții apăsat un buton atunci când trebuie să o faci minute în șir, de mai multe ori pe zi. Dar dacă preparați doar o ceașcă sau două de câteva ori pe zi, un buton de apăsare pentru a măcina va fi de ajuns. Nu complicați prea mult lucrurile și economisiți niște bani

Setări de măcinare. De câte avem nevoie?

De cele mai multe ori, râșnițele de cafea cu foarte multe setări pot fi copleșitoare și enervante. Într-adevăr, mai multe setări de măcinare vă vor permite să faceți mai multe lucruri. Dar aveți nevoie de 100 de setări? Depinde de dumneavoastră și de modul în care intenționați să preparați cafeaua. Ca oameni, avem tendința de a cădea victimă ideii „mai mult este mai bine” atunci când cumpărăm lucruri noi, dar în cazul râșnițelor, doriți doar atât cât să echilibrați funcționalitatea cu prețul.

Așadar, în loc să alegeți o râșniță de cafea în funcție de numărul de setări, iată sfatul meu:

Veți avea nevoie de peste 40 de setări dacă doriți să folosiți TOATE stilurile de preparare (inclusiv espresso și preparare la rece) și vă place să experimentați ca un adevărat connoisseur al cafelei.
Între 20 și 40 de setări sunt suficiente dacă doriți să preparați majoritatea stilurilor tipice de preparare și să experimentați puțin pe ici pe colo.
Mai puțin de 30 de setări sunt suficiente dacă folosiți stiluri de preparare standard, cum ar fi presa franceză și turnarea, și vă mulțumiți să lăsați totul așa.
Veți avea nevoie de zaț super fin pentru cafeaua turcească (da, mai fin decât espresso). O astfel de măcinare atât de fină este, de obicei, în afara gamei tipice de măcinătoare electrice cu Burr. Veți avea nevoie de o râșniță de cafea turcească sau de unul dintre cele mai scumpe modele electrice. De asemenea, veți avea nevoie de ceva care poate măcina foarte grosier pentru cafeaua rece. Vedeți aici alegerea noastră pentru cea mai bună râșniță de cafea pentru preparare la rece.

.

De ce să vă măcinați singur cafeaua?

Când vine vorba de motivele pentru a vă măcina singuri propria cafea, există doar două:

  • Prospețime
  • Control


Pentru a înțelege prospețimea, trebuie să înțelegeți ce se întâmplă cu boabele de cafea după prăjire. Boabele trec prin două faze – degazare și oxidare.

În etapa de degazare, se eliberează dioxid de carbon (Co2) , care s-a acumulat în boabele de cafea în timpul prăjirii. În acest timp, este mai bine să lăsați cafeaua să stea în propriul sac fără a fi deranjată. Etapa de oxidare începe atunci când cafeaua este expusă la oxigen. Aceasta este faza în care cafeaua se învechește. Oxidarea este motivul pentru care nu ar trebui niciodată să măcinați în prealabil un sac de cafea.

Atunci când boabele de cafea sunt întregi, oxigenului îi este mult mai greu să le degradeze. Majoritatea lucrurilor pe care oxigenul le afectează – substanțele aromatice, acizii și uleiurile – sunt blocate în interiorul boabelor. Odată ce boabele sunt măcinate în particule mici, oxigenul își poate face treaba.

Controlul este un alt motiv principal pentru a vă măcina propria cafea. Să presupunem că primiți o pungă întreagă de cafea măcinată la de la un prieten pentru a o prepara dumneavoastră acasă. Sunt șanse ca, cafeaua să nu fie măcinată la textura exactă pe care o doriți. Probabil că veți avea nevoie de ajustări pentru a obține maximul din cafea. S-ar putea ca shoturile de espresso să curgă prea repede. Fără o râșniță, acesta este un sacrificiu la care vă expuneți.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.