Cel mai bun aparat de sudura cu sarma | Top 7 aparate MIG-MAG

Aparatele de sudura cu sarma (sau aparate de sudura mig mag) sunt unele dintre cele mai comune tipuri de aparate pentru fuzionarea metalelor între ele. De la sudarea de tip profesională la proiectele de tip hobby în atelierul sau garajul dumneavoastră, aparatele de sudură cu sarma reprezintă o metodă fiabilă și eficientă de a produce suduri de înaltă calitate. Operațiunea de sudare cu cel mai bun aparat de sudura cu sarma nu este foarte greu de învățat, iar unele dintre aceste tipuri de aparate sunt potrivite și pentru începători. Ele poate fi folosite, de asemenea, pentru multe proiecte, inclusiv pentru lucrări de caroserie auto și pentru întreținerea echipamentelor metalice.

Deci, întrebarea este, cum știi ce aparat de sudura să alegi? Dacă sunteți un sudor experimentat care a încercat mai multe tipuri de aparate, atunci probabil știți în ce direcție să vă orientați; dar pentru majoritatea oamenilor, este destul de greu de ghicit fără a petrece în prealabil ore întregi făcând cercetări. Dar tocmai de asta suntem noi aici. Am analizat o gamă foarte largă de aparate de sudura cu sarma și am creat o listă compactă cu TOP 7 cele mai bune aparate de sudură cu sârmă.

     
 -curent maxim 120A
-greutate 4kg
-1 kg rolă de sârmă
-pistolet mig mag incorporat
verifică Prețul
 -curent pentru sudare 30-120A
-reglaj ușor
-1 kg rolă de sârmă
-greutate totală 8kg
-protecție termică cu termostat
verifică Prețul
 -curent pentru sudare max 140A
-mască incorporată
-tip invertor
-reglaj manual 20-140
-accesorii incluse
-greutate totală 5,7g
verifică Prețul
 -curent maxim de sudură 90A
-tensiune alimentare 230V
-reglaj manual 20-140
-cablu de alimentare 2m
-greutate totală 12,7kg
verifică Prețul
-40-130A
-tensiune în gol 47V
-reglaj pentru viteză
-protecție termică
-greutate totală 10,6kg
-1kg sarma
verifică Prețul
-curent maxim pentru sudare 310A
-curent minim 20A
-tensiune în timpul lucrului 15-30V
-ventilator pentru răcire
-tensiune în gol 47V
-reglaj pentru viteză
-protecție termică
-greutate totală 20kg
verifică Prețul
-curent maxim 160A
-rolă de sârmă 5kg
-capacitate butelie 8l
-dispune de afișaj digital LED
-ușor de utilizat
-greutate 12,5kg
verifică Prețul

Cum alegem cel mai bun aparat de sudura cu sarma?

Alegerea celui mai bun aparat de sudură nu constă neapărat în puterea acestuia (deși este și asta un factor destul de important) cât în durabilitatea și ușurința de utilizare. Alegeți un brand care este bine cunoscut în sfera aparatelor de bricolaj și analizați-vă bine nevoile. Mai mult decât atât, folosiți un aparat de sudură cu un amperaj care este potrivit cerințelor dumneavoastră.

Aparat de sudură cu sârmă 120A

avem aici cel mai bun aparat de sudura cu sarma de 120A

Începem lista cu cel mai accesibil aparat de sudură cu sârmă, și anume Everweld MIG-MAG, dotat cu 1kg de sârmă și care generează 120A pentru sudat. Dacă nu aveți nevoie să sudați piese din oțel prea groase, puteți opta fără probleme pentru acest aparat și în felul acesta scutiți niște bani

Cântărește doar 4kg , și este mai mult decât potrivit pentru ședințe lungi de sudură. Modul de sudare creează suduri cu puncte de aderență uniforme și previne deformarea foii de metal din cauza aportului inegal de căldură.

Aprat de sudură MIG MAG tip invertor

cel mai bun aparat de sudura cu sarma de tip invertor

După părerea noastră, acesta este unul dintre cele mai bune aparate de sudură MIG pentru începători deoarece este foarte accesibilă și ușor de folosit într-un atelier.

Dar, din moment ce este încărcat cu funcții utile și suportă un pistol cu bobină, intrare de tensiune dublă, MIG pulsat și are un preț destul de mic comparativ cu celelalte aparate de sudură, este perfect pentru începători.

Aparat de sudură cu sârmă

cel mai bun aparat de sudura cu sarma

Cel mai bun aparat de sudură MIG este ProWELD  MIG8832E. Acesta are o combinație foarte bună de accesibilitate, nivelul de amperaj și componente de înaltă calitate. Nu este cea mai ieftină mașină de sudură pe lista noastră, dar are cele mai bune performanțe pentru prețul său și are o reputație de fiabilitate.

Are o gamă bună de setări de amperaj și o gamă și mai mare de viteze diferite ale sârmei. Acest lucru vă asigură un control complet asupra selectării configurației preferate pentru fiecare lucrare. Mașina nu necesită prea multă îndemânare pentru a o configura și a o pune în funcțiune. Este conceput pentru orice mediu, inclusiv pentru atelierele de sudură industriale, dar este ușor de utilizat de către începătorii care învață elementele de bază.

Cel mai bun aparat de sudură cu sârmă fara gaz Steinhaus PRO-MIG100

cel mai bun aparat de sudura cu sarma PRO MIG

Avem aici de față unul dintre cele mai bune aparate de sudură cu sârmă de pe piață. Aparatul robust, din tablă metalică și unitatea de acționare a sârmei din aluminiu turnat înclinat sunt de o calitate mai bună decât majoritatea aparatelor de sudură pentru începători.

Recomandăm tuturor acest aparat de sudură MIG MAG deoarece oferă multe caracteristici, o portabilitate foarte bună și un ciclu de lucru mai lung decât multe alte aparate din aceeași gamă de preț.

Cel mai bun aparat de sudura profesional

cel mai bun aparat de sudura cu sarma profesional

Aparatul de sudură MIG cu invertor este o mașină bună pentru lucrări profesionale și, în același timp pentru cei care doresc un aparat de sudură ieftin. Este unul dintre cele mai mici aparate de sudură MIG de această mărime și, fiind capabil să se conecteze atât la prize de 110 cât și la 220 de volți, este incredibil de divers în ceea ce privește portabilitatea sa.

Dacă desfășurați lucrări în locuri incomode, unde nu puteți ține torța în mod corespunzător, puteți lăsa alimentarea automată pentru a finaliza mai ușor lucrarea. Acesta rămâne deci, cel mai bun aparat de sudura cu sarma profesional

Cel mai bun aparat de sudură cu sarma fara gaz

cel mai bun aparat de sudura cu sarma fara gaz

Dacă doriți un aparat cu un preț de mijloc, foarte simplu, dar care să sudeze bine, atunci aparatul de sudură cu sarma MIG MAG CPH-310 este una dintre cele mai bune alegeri. Manualul de instrucțiuni care însoțește aparatul nu este foarte util, dar aparatul de sudură este ușor de utilizat, așa că nu ar trebui să aveți nevoie de el dacă aveți o înțelegere de bază a aparatelor de sudură.

Există pe piață aparate cu prețuri mai mici, dar este foarte probabil ca acestea să nu sudeze la fel de bine ca aceasta.

Cel mai bun aparat de sudură cu sârmă profesional

cel mai bun aparat de sudura cu sarma pareri

Aparatul de sudură MIG/MAG este un aparat de calitate superioară, în care au încredere unii dintre cei mai buni sudori profesioniști din întreaga lume. Este o opțiune scumpă care este achiziționată pentru calitatea sa fiabilă, performanța excepțională și portabilitatea sa. Poate fi utilizat în orice cadru de atelier, dar este ideal pentru lucrări de nivel înalt în afara atelierului.

Dispune de o tehnologie unică de pornire lină care asigură că atunci când sârma formează pentru prima dată arcul electric, nu există stropi sau un profil deformat al cordonului, așa cum produc multe alte mașini. Există și alte aparate de sudură mai mari pentru atelier care includ această tehnologie, dar aceasta este singura mașină din categoria MIG de dimensiuni mici care o are.

Nu veți găsi un aparat de sudură mai fiabil pe piață. Costă mai mult, dar valoarea sa pe durata de viață și calitatea lucrărilor produse o fac să fie o investiție care merită.

Aparat de sudura cu sarma – păreri

În timpul sudării cu un aparat de sudură MIG/MAG, se creează un arc electric cu sursa de energie prin intermediul pistolului de sudură între sârma de sudură care este alimentată și piesa de lucru. Arcul fuzionează materialul care se sudează și sârma de sudură, creând astfel sudura. Alimentatorul de sârmă alimentează continuu sârma de sudură prin pistolul de sudură pe toată durata procesului de sudare. De asemenea, pistolul de sudură furnizează un gaz de protecție pentru sudură.

Metodele de sudare MIG și MAG diferă una de cealaltă prin faptul că sudarea MIG utilizează un gaz protector inert, care nu participă la procesul de sudare, în timp ce sudarea MAG utilizează un gaz protector activ care participă la procesul de sudare.

Sudarea este cel mai bun mod de a etanșa metalul și este mai bună decât orice alt adeziv. Majoritatea metalelor, cum ar fi oțelul carbon, oțelul inoxidabil, aluminiul, magneziul, cuprul și nichelul, pot fi sudate prin procedeul de sudare MIG.

Înainte de a achiziționa un aparat de sudură MIG, există o serie de factori care trebuie luați în considerare. Lucruri precum grosimea metalului, tensiunea de intrare și greutatea aparatului de sudură, toate joacă un rol în ceea ce privește cel mai potrivit aparat de sudură MIG pentru nevoile dumneavoastră.

Iată alte considerente importante de care trebuie să țineți cont atunci când căutați sudori MIG, de la ciclul de lucru și viteza de alimentare a sârmei până la foarte importanta protecție termică la suprasarcină.

Putere

Puterea aparatului se măsoară folosind amperi. Cu cât amperajul este mai mare, cu atât mai puternic este aparatul de sudură și cu atât mai groase pot fi materialele pe care urmează să le folosiți. Aparatele de sudură MIG industriale pot produce 300 de amperi, în timp ce aparatele de sudură folosite acasă, în ateliere pot produce în jur de 140 de amperi. Atunci când urmează să sudați structuri grele sau metale mai groase, un amperaj mai mare este ideal. Pentru lucrări mai ușoare, un amperaj mai mic este suficient.

Sistem de răcire

Cel mai bun aparat de sudură cu sarma utilizează un sistem de răcire pentru a evita supraîncălzirea și veți găsi adesea acest lucru în descrierea produsului ca fiind un sistem de protecție împotriva suprasarcinii termice. Cele mai multe sisteme de răcire folosesc aer, dar totuși, răcirea cu apă este și ea o opțiune fiabilă. Un sistem de răcire este necesar pentru a proteja cablul de alimentare al aparatului de sudură MIG, pistolul MIG și consumabilele de orice potențială deteriorare din cauza căldurii.

Ciclul de lucru

Ciclul de lucru se referă la perioada de timp în care cel mai bun aparat de sudura cu sarma poate funcționa atunci când este setat la valoarea recomandată a amperajului. Ciclul de lucru al unui aparat de sudură MIG se va modifica atunci când este setat la diferiți amperi. Atunci când aparatul de sudură este setat la o putere mai mare, acesta se va încălzi rapid, reducând ciclul de lucru. Atunci când amperajele sunt mai mici, ciclul de lucru al aparatului de sudură crește.

Viteza de alimentare a sârmei

Viteza de alimentare a sârmei trebuie să fie potrivită deci vă recomandăm să verificați manualului ăentru a vă asigura că respectați parametrii pentru aparatul dumneavoastră. Viteza de alimentare a sârmei controlează amperajul și cantitatea de penetrare a sudurii. De regulă, viteza de alimentare a sârmei trebuie să fie mărită pe măsură ce crește puterea aparatului de sudură. Dacă viteza este prea mare, aceasta poate duce la ardere.

Alimentare

Tehnologia de tip invertor și tehnologia de tip transformator au legătură cu alimentarea cu energie electrică a unui aparat de sudură cu sarma. Invertoarele utilizează un amperaj mai mic, în timp ce transformatoarele au capacitatea de a funcționa la un amperaj mai mare. Invertoarele pot fi considerabil mai ușoare decât transformatoarele și, deși un invertor poate fi mai scump, acesta utilizează mai puțină energie și, prin urmare, este mai rentabil.

De regulă, aparatele de sudură MIG solide utilizate împreună cu gaze de protecție produc o sudură mai curată, cu mult mai puțini stropi, în comparație cu sârmele cu strat de tip flux. Stropii nu afectează neapărat calitatea sudurii, dar pot necesita șlefuire, lustruire și finisare suplimentară pentru a le îndepărta înainte de vopsire sau alte pregătiri de suprafață, astfel încât sârma solidă este mai frecvent utilizată în aceste situații.

Care este cel mai bun aparat de sudură cu sârmă?

În funcție de metalele pe care urmează să le sudați, veți avea nevoie de un anumit tip de aparat de sudură. Dacă diametrul metalelor pe care le folosiți este mic, atunci un aparat de sudură cu 120A este mai mult decât suficient, dar dacă aveți metale sau țevi groase atunci ar trebui să vă orientați către ceva mai puternic.

Care este prețul unui aparat de sudură cu sârmă?

Un aparat de sudură cu sârmă de calitate costă în jur de 800 de lei. Vedeți mai jos lista noastră cu cele mai bune aparate de sudură, cu specificații complete, comparații și decideți singur ce vi se potrivește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.