CEL MAI BUN ASPIRATOR PENTRU COVOARE | TOP 11 ASPIRATOARE

Curățarea covoarelor poate reprezenta o sarcină destul de dificilă pentru multe aspiratoare. Covoarele tind să rețină diverse tipuri de bacterii și mizerie, așa că este esențial să aveți un aspirator cu o putere de aspirare mare și o perie care să poată intra în acest tip de suprafață și să ridice resturile. Cel mai bun aspirator pentru covoare ar trebui să fie, de asemenea, suficient de manevrabil pentru a se deplasa în jurul mobilierului și al rafturilor fără a se împotmoli pe suprafețele zgrunțuroase.

Am testat peste 40 de aspiratoare, iar mai jos sunt recomandările noastre pentru cele mai bune aspiratoare pentru covoare. Am selectat aceste alegeri pe baza performanțelor acestora pe covoare cu peri joși și cu peri înalți, precum și a designului, setului de caracteristici și prețului.

       
Aspirator vertical Heinner HSVC-H18.5GD -2 nivele de viteză
-putere 150W
-perie turbo
-sistem de filtrare multiciclonic
-dublu utilizare (vertical sau de mână)
verifică prețul
Aspirator pentru covoare  Karcher WD 3 -aspirare umedă și uscată
-lungimea furtunului 2m
-putere 1000W
-filtru din hârtie
-accesoriu pentru spații înguste
verifică prețul
Aspirator fara sac Bosch 3A BGC05AAA1 -putere 700W
-container de praf încăpător
-potrivit pentru multi-suprafețe
-raza de operare 9m
verifică prețul
Aspirator vertical 2 in 1 Dual Force Cyclonic Rowenta RH6751WO -autonomie 75 min
-2 setări de viteză
-ușor de manevrat
-sistem de filtrare Cyclonic
verifică prețul
Aspirator pentru covoare Rowenta Swift Power -putere 750W
-sistem de filtrare performant
-consum energetic redus
-cablu de alimentare de 7,6m
-recipient de praf incorporat
verifică prețul
Aspirator pentru covoare Rowenta Dual Force 2 in 1 RH6735WH -capacitate de 0,6l
-tehnologie ciclonică
-filtru spumă
-autonomie 45min
-accesoriu pentru spații înguste
-2 setări de viteză
verifică prețul
Aspirator vertical Heinner Sunset Red HSVC-V22.2RD -perie turbo
-tub metalic
-adaptor pentru încărcare
-iluminare perie LED
-putere 195W
verifică prețul
Aspirator fara sac Philips PowerPro Compact FC9334/09 -putere 900W
-perii Turbo Brush
-filtru anti alergic
-aspiră ușor suprafețe dure
-perie cu turbină rotativă
-tehnologie Power Cyclone 5
verifică prețul
Aspirator fara sac Bosch ProSilence BGS41SIL66 -tehnologie Smart Sensor Control
-senzor integrat care anunță când trebuie curățat filtrul
-raza de operare 10m
-tehnologie AirCycle
-perie cu turbină rotativă

verifică prețul
Aspirator vertical Samsung VS03R6523J1/GE -perie care previne încurcarea
-motor puternic
-filtru de spumă
-filtrare ciclonică
-suport pentru perete
-accesoriu pentru spații înguste

verifică prețul
Aspirator vertical 2in1 Electrolux Well Q6 WQ61-44SW -2 trepte de putere
-indicator pentru baterie descărcată
-sistem luminare
-autonomia bateriei de 45min
-filtru lavabil

verifică prețul

CEL MAI BUN ASPIRATOR PENTRU COVOARE

cel mai bun aspirator pentru covoare

Mai sus avem o listă compactă de 11 aspiratoare din care puteți alege. De la aspiratoare verticale, la aspiratoare fără sac și cu 2 tipuri de aspirare (umedă și uscată). V-am lăsat o varietate de brand-uri din care puteți alege și diferite prețuri.

Pentru cel mai bun aspirator pentru covoare, din punct de vedere al specificațiilor și al raportului calitate-preț, l-am ales pe cel din gama ROWENTA, și anume aspiratorul ROWENTA Dual force 2 in 1 RH6735WH deoarece curăță cu mare ușurință mizeria și are o capacitate a bateriei de 45 min. L-am testat de câteva ori și de fiecare dată a mers ca uns. Nu am fost nevoit să trec de mai multe ori cu aspiratorul pe aceeași suprafață pentru a curăța în totalitate mizeria. E de ajuns să parcurgeți o singură dată fiecare suprafață și camera va rămâne curată. Pentru a-l testa „la sânge”, l-am folosit și pentru preșul de la intrare care se murdărește foarte mult (mai ales în perioada asta) și am rămas plăcut surprins să văd că face față murdăriei cu atât de multă ușurință.

Vedeți și CEA MAI BUNĂ RÂȘNIȚĂ DE CAFEA

Aspirator pentru covoare Heinner HSVC-H18.5GD

cel mai bun aspirator pentru covoare heinner

Aici avem un aspirator marca Heinner, cu o putere destul de impresionantă (150W) și 2 nivele de viteză.

Acest model este ușor, dar capabil, iar punctele cheie ale aparatului sunt curățarea eficientă, manevrabilitatea și golirea ușoară a recipientului de colectare.

Este un aspirator fără fir, cu o baterie suficient de puternică pentru a aspira chiar și covoarele greu de curățat, fără a se confrunta cu o pierdere ușoară a bateriei. Vezi topul nostru cu cele mai bune aspiratoare de tip robot cu mop incorporat.

Aspirator pentru covoare  Karcher WD 3

cel mai bun aspirator pentru covoare karcher

Când vine vorba de eficiență, acest aspirator a curățat toate tipurile de suprafețe în timpul testelor noaste fără probleme. Am testat aspiratorul Karcher cu particule mari și mici, iar acesta a prins totul dintr-o singură trecere, ceea ce i-a adus un rating perfect de 5 stele pentru eficacitate.

Este dotat cu un filtru cu cartuș care vă permite să aspirați atât murdăria umedă cât și pe cea uscată. În cele din urmă, acest aspirator vă va economisi timp și energie deoarece nu veți fi nevoit să faceți treceri repetate pe podea, încercând să capturați acea ultimă bucățică de resturi. În opinia noastră, recipientul pentru praf ar putea fi puțin mai mare, dar a fost totuși ușor de golit.

S-ar putea să vă placă și CELE MAI BUNE FRIGIDERE LG

Cel mai bun aspirator pentru covoare Bosch 3A BGC05AAA1

cel mai bun aspirator pentru covoare bosch

Acest aspirator cu recipient este unul dintre cele mai bune aspiratoare de buget datorită puterii sale de aspirație puternice și a dimensiunilor reduse. Această versiune a modelului vine cu o perie pentru parchet, special concepută pentru pardoseli din lemn masiv, dar și pentru covoare și pentru a aduna părul de animale de companie.

În urma testelelor noastre, nu a lăsat niciun rest în urmă pe covoare, parchet sau gresie, a fost ușor de manevrat și are cablul suficient de lung pentru a ajunge departe fără să aveți nevoie de un prelungitor sau să schimbați prizele.

Aspirator pentru covoare Rowenta Dual Force Cyclonic 2

cel mai bun aspirator pentru covoare rowenta dual force

În urma experienței noastre, am fost foarte mulțumiți de ușurința cu care aspiratorul pentru covoare Rowenta Dual Force Cyclonic 2 se deplasează pe toate tipurile de podele.

I-am oferit un rating de 5 stele pentru performanța sa pe podelele din lemn de esență tare, mochetă cu pilozitate redusă și mochetele cu pilozitate medie.

A prins resturile mari și mici în una sau două treceri și a avut mici dificultăți doar pe covoarele cu pilozitate mare.

Cel mai bun aspirator pentru covoare Rowenta Swift Power

cel mai bun aspirator pentru covoare rowenta swift power

Acest aspirator pentru covoare marca ROWENTA are cea mai bună performanță în ceea ce privește colectarea și reținerea prafului și a murdăriei.

Acest aspirator cu recipient este echipat cu o perie pentru parchet și o rolă de perie care curăță totul, de la pardoseli dure la covoare de pluș și cu păr înalt.

Singurul minus este faptul că este puțin mai greu, dar așa sunt cea mai mare majoritate a aspiratoarelor cu recipient.

Cel mai bun aspirator pentru covoare Rowenta Dual Force 2 in 1 RH6735WH

cel mai bun aspirator pentru covoare rowenta dual force  2in 1

Acest aspirator pentru covoare Rowente Dual Force 2-in1 RH6756 cântărește aproximativ 2,5 kg, ceea ce este mai ușor decât marea majoritate a aspiratoarele verticale comparabile.

Acest lucru și durata de viață a bateriei de 40 de minute fac ca aspiratorul să fie potrivit pentru lucrări de curățenie mai mari. Astfel, puteți căra cu ușurință aspiratorul sus și jos pe scări, dintr-o cameră în alta și aveți suficient timp pentru a aspira mai multe încăperi. Dacă detașați unitatea motorului, transformați acest aspirator într-un aspirator portabil. Puteți atașa apoi unealta pentru crăpături pentru a aspira crăpăturile greu accesibile. Ați terminat de aspirat? Pliați bățul și depozitați curat aspiratorul. Acest lucru economisește mult spațiu.

Cel mai bun aspirator vertical pentru covoare Heinner Sunset Red HSVC-V22.2RD

cel mai bun aspirator pentru covoare vertical

Dacă vă doriți confortul unui aspirator vertical, fără fir, dar nu doriți să sacrificați puterea de aspirare și capacitatea de curățare a covoarelor și mochetelor, Heinner Red HSCV este o opțiune ideală. În cadrul testelor noastre, acest aspirator a trecut cu ușurință peste covoare, fără a lăsa în urmă păr, cereale sau boabe de popcorn, acordând acestui aspirator un rating general de 4 stele pentru eficiența curățării. Am fost nevoiți să mărim puterea pe covoarele cu peri înalți, dar acest lucru este ușor de făcut cu ajutorul comenzilor tactile încorporate în mânerul aspiratorului.

Am mai remarcat că setările de putere sunt foarte ușor de utilizat, fiind simplu să măriți și să micșorați puterea de aspirare în funcție de necesitățile dumneavoastră. În plus, spre deosebire de alte aspiratoare verticale, fără fir, care vă constrâng să țineți apăsat un declanșator pe toată durata sesiunii de curățare, aspiratorul Samsung are un buton de pornire care vă oferă o pauză pentru degetul dumneavoastră și menține aspiratorul în funcțiune până când îl opriți – sau până când rămâne fără energie, după aproximativ 45de minute de utilizare. Toate aceste caracteristici îl fac să ocupe un loc onorabil în topul pentru cel mai bun aspirator pentru covoare.

Aspirator pentru covoare fara sac Philips PowerPro Compact FC9334/09

cel mai bun aspirator pentru covoare phillips

În cazul aspiratorului Philips FC9334/09 PowerPro Compact, chiar nu contează ce tip de podea aveți acasă. Acest aspirator este echipat cu toate accesoriile necesare pentru perii. Folosiți peria pentru parchet dacă aveți o podea din lemn vulnerabilă.

Aveți multă mochetă, covoare sau un animal de companie care lasă păr prin toată casa? Folosiți peria turbo. Aveți o combinație de pardoseală dură și covor cu pilozitate redusă și nu aveți chef să schimbați peria de fiecare dată? Folosiți peria pentru suprafețe multiple TriActive. Filtrul pentru alergii captează 99,9% din particulele fine de praf. Acesta este ideal pentru persoanele cu alergii. Aspiratorul poate fi depozitat cu ușurință datorită dimensiunii sale compacte. Dacă, până la urmă, vă decideți să aspirați podul, veți putea aduce cu ușurință aspiratorul la etaj datorită greutății sale de 4,2 kilograme.

Aspirator pentru covoare fara sac Bosch ProSilence BGS41SIL66

cel mai bun aspirator pentru covoare fara sac

Am rămas uimit de cât de silențios poate să fie acest aspirator, dar asta cu siguranță nu îi afectează puterea de curățare. Curăță extrem de ușor și de bine și are capete interschimbabile pentru diverse suprafețe. Puțin cam greu, dar se rotește ușor și are mult cablu – care este retractabil.

Acest aspirator beneficiază de un senzor integrat care vă anunță când trebuie să curățați filtrul

Cel mai bun aspirator pentru covoare Samsung VS03R6523J1/GE

cel mai bun aspirator pentru covoare samsung

Aspiratorul vertical marca Samsung este unul dintre cele mai bune aspiratoare verticale pentru performanțele sale excelente și funcțiile incredibile. Este atât de bun încât ridică chiar și cele mai mici resturi care altfel erau invizibile pentru noi.

Are un preț destul de ridicat dar merita toți banii. Mărește automat aspirația și viteza rolei de perii în funcție de tipul de podea și de cantitatea de praf pe care o detectează în timpul curățării, plus o abundență de instrumente, cum ar fi o perie de praf, un instrument de înșurubare a părului etc.

Cel mai bun aspirator vertical 2in1 Electrolux Well Q6 WQ61-44SW

cel mai bun aspirator pentru covoare electrolux

Acest aspirator este candidatul perfect pentru cel mai bun aspirator pentru covoare deoarece beneficiază de Tehnologia axială, cu sistem ciclon, care garantează o performanță fără compromisuri în timpul curățării, chiar și atunci când recipientul de praf este deja plin.

Cu o durată de funcționare de până la 45 de minute, acest aspirator pentru covoare vă permite să curățați suprafețe mari fără să rămâneți cu bateria moartă în momentul în care mai aveați de terminat o jumătate de cameră.

Aspiratorul este dotat cu un mâner practic și o distribuție redusă a greutății acestuia, punând astfel mult mai puțină presiune pe brațul dumneavoastră, făcând astfel tot procesul de curățare mult mai ușor și mai plăcut. Peria pentru pudră fină și duza pentru crăpături asigură că nu trebuie să căutați o altă alternativă în momentul în care sunteți nevoit s curățați colțurile camerei. Atunci când nu le folosiți, acestea pot fi depozitate pe corpul aspiratorului, astfel încât să aveți unealta potrivită pentru fiecare sarcină la îndemână.

La ce caracteristici să fim atenți când alegem cel mai bun aspirator pentru covoare?

În timp ce toate aspiratoarele pentru covoare sunt concepute pentru a aspira resturile, stilul și modul lor de funcționare poate să varieze. Aspiratoarele cu sac necesită o funcționare de tip „împinge și trage” și adesea se laudă cu mai multă putere de aspirație și cu recipiente de praf mai mari. Acest stil de aspirator este bun pentru curățarea întregii case, dar ocupă mai mult spațiu de depozitare în dulapul de curățenie. O alternativă este aspiratorul vertical, care are un design mai aerodinamic și este, de obicei, mai agil și mult mai simplu de utilizat. Cu toate acestea, va trebui să vă mulțumiți cu un recipient de colectare a prafului mai mic. Undeva la mijloc între aceste două stiluri se află aspiratorul cu canistră. Acest tip de aspirator are un motor și un sistem de colectare a prafului adăpostite în interiorul unui recipient pe roți. Un furtun conectează aspiratorul la o baghetă și la un cap de podea, oferindu-vă flexibilitatea de a ajunge sub, în jurul și în spatele mobilerelor.

Aspiratoarele fără sac sunt unele dintre cele mai achiziționate aspiratoare deoarece nu necesită achiziționarea de saci noi și puteți goli cu ușurință recipientul de colectare a prafului după fiecare sesiune de curățare. Cu toate acestea, nu toate recipientele de sunt create la fel; unele necesită mai multă muncă „practică” pentru a fi golite complet. Un aspirator cu sac pentru covoare oferă o abordare mai simplă pentru eliminarea prafului, a murdăriei și a alergenilor. Când este plin, scoateți-l din aspirator și aruncați-l la gunoi. Cu toate acestea, va trebui să aveți la îndemână saci de înlocuire și să fiți gata să îl schimbați ori de câte ori sacul existent se umple.

Aspiratoarele moderne pentru covoare sunt de regulă suficient de versatile pentru a ajunge la crăpături și colțuri sau pentru a curăța alte zone din casă, cum ar fi scările cu mochetă sau tapițeria. De exemplu, multe dintre aspiratoarele pe care le-am testat s-au transformat într-un mod portabil care este deosebit de util pentru curățarea deasupra podelei. Însă, o unealtă concepută special pentru crăpături este un accesoriu standard care vă poate extinde raza de acțiune a aspiratorului. În plus, un aspirator poate veni cu o perie de șters praful sau o unealtă pentru tapițerie care sunt bune pentru curățarea mobilei. Persoanele care dețin animale de companie pot găsi, de asemenea, un accesoriu cu perie motorizată care să fie util pentru a desprinde părul de pe mobilă sau de pe patul animalului de companie.

Pentru o înțelegere mai vastă și mai amănunțită a caracteristicilor unui aspirator, vă recomandăm acest articol

Întrebări frecvente
Cât de des trebuie aspirat covorul?

În mod normal, covorul trebuie aspirat cel puțin o dată pe săptămână, dar, în funcție de cât de mult și de repede se murdărește, este posibil să necesite o curățare mai frecventă

Cum se curăță un aspirator

Goliți sacul de aspirare înainte ca acesta să fie plin până la refuz. De asemenea, curățați filtrele pentru a vă asigura că obțineți maximum de putere de aspirare de la aspiratorul dumneavoastră.

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.