Indiferent dacă sunteți un bucătar cu experiență sau pur și simplu v-ați descoperit acum pasiunea pentru gătit, un mixer planetar reprezintă un aparat de gătit indispensabil oricărei bucătării, alături de un aparat de făcut pâine, bineînțeles. Nu mă înțelegeți greșit, îmi plac și mixerele clasice, de mână și am folosit multe de-a lungul anilor, dar mixerele planetare au ceva diferit, și anume puterea. Acestea dispun de o putere mult mai mare, fapt pentru care se descurcă mult mai bine cu frământarea, amestecarea și mixarea ingredientelor economisindu-vă totodată timp și energie. Mai jos vă vom prezenta cele mai bune mixere planetare de pe piață, cu câteva caracteristici despre fiecare, iar în josul paginii veți găsi câte o mini recenzie al fiecărui model.
Table of Contents
Cum alegem cel mai bun mixer planetar?
Există 4 criterii importante de care să țineți cont în momentul în care decideți să cumpărați un mixer planetar, și anume
Volum – Dacă sunteți persoana aia care, la ocazii sau de sărbători gătește cantități mari, pentru mulți invitați și o familie numeroasă, atunci optați pentru ceva cu volum mare, cum ar fi un mixer planetar de 10l, pentru a vă asigura că este suficient de voluminos.
Versatilitate – De obicei, marea majoritatea a mixerelor noi sunt suficient de versatile pentru a fi folosit la mai multe tipuri de operațiuni, deci puteți opta pentru oricare, dar dacă aveți anumite nevoi extra, atunci ar fi bine să verificați specificațiile producătorului.
Greutatea aparatului – Dacă aveți o bucătărie mică, cu puțin spațiu de depozitare și sunteți nevoit să îl mutați la fiecare utilizare, atunci un aparat de 12 kg nu cred că este cel mai potrivit pentru dvs. Încercați să vă orientați către ceva mai ușor și mai portabil.
Prețul mixerului – Sincer să fim, nu toți ne permitem ultimul aparat de pe piață, cu cele mai noi dotări și funcții extra. Pentru marea majoritate a consumatorilor, un mixer planetar ieftin este suficient pentru a se descurca.
Mixer planetar Heinner HPM-600RD

Să începem lista cu cel mai ieftin mixer planetar, din gama Heinner, și anume modelul HPM-600RD. Nu este cel mai performant mixer, cu bolul cel mai încăpător și are doar 600W, dar se descurcă onorabil cu amestecarea compozițiilor medii, frământă aluatul binișor (nu chiar ca cele mai performante care nu lasă deloc cocoloașe) și este, în mare, un mixer decent care își face treaba. Vine de la un brand remarcabil și este construit din materiale calitative, deci nu trebuie să vă faceți griji în privința deteriorării premature. Are 73 de review-uri pozitive, ceea ce înseamnă că alte persoane îl folosesc și se bucură constant de el și de ce oferă.
Mixer planetar 1500W – Star-Light Pro SML-1500AL

Primul mixer a fost cel mai slab din lista noastră, dar de aici nu trebuie să vă mai faceți griji în ceea ce privește puterea deoarece toate au peste 1400W, ceea ce vă va permite o amestecare și o frământare mult mai calitativă. Aici de față avem un mixer planetar de 1500W, marca Star Light cu o capacitate de 6l și 8 trepte de viteză reglabile în funcție de densitatea aluatului și de cât de bine vreți să fie frământat.
Mixer planetar Biovita Biovita MB-1300PRO

Mai departe avem un mixer planetar Biovita, destul de similar cu cel precedent doar că are în plus o funcție de Pulse care permite ca aparatul să funcționeze la o viteză optimă. Pe lângă asta, mixerul este foarte calitativ, l-aș cataloga drept cel mai bun mixer planetar din punct de vedere al raportului calitate-preț. Malaxează extrem de ușor și aluat pentru pâine, diferite plăcinte, cozonaci, diverse plăcinte și multe altele. Am încercat malaxarea a 1kg de aluat și s-a descurcat mult mai bine decât mă așteptam.
Mixer planetar Biovita MB-1500PRO

Avem aici încă un mixer planetar de la compania Biovita deoarece sunt calitative și oamenii le îndrăgesc foarte mult. Acesta, de exemplu, are peste 60 de recenzii pozitive, și asta pe un singur site de retail, iar cel din urmă are peste 110 la momentul actual. Cu privire la specificații, are o putere mare de 1500W, 6 trepte de putere + o funcție de pulse și un bol de inox cu un volum de 6l. Beneficiază de 4 accesorii printre care
- un cârlig folosit la frănântare
- un tel din inox
- o paletă cu lamele din silicon
- o paletă teflonată simplă
Cel mai bun mixer planetar Heinner HPM-1500XMC-V2

Aici avem un mixer din gama Heinner, extrem de calitativ și de eficient, mai ales dacă sunteți o persoană care face des pâine de casă. Bolul are o capacitate de 5,5l, fapt care ne oferă posibilitatea de a pune 1kg de făină în el pentru frământare, în caz contrar, dacă folosiți prea multă este posibil să se ridice prea mult aparatul și să pătrundă în orificiile aparatului și va fi dificil de curățat. Trebuie menționat faptul că nu veți putea folosi aparatul pentru cantități prea mici. De exemplu, dacă aveți de bătut 2-4 albușuri de ou este posibil ca aparatul să nu îl atingă deoarece bolul este prea mare pentru o cantitate atât de mică de ingrediente.
Mixer planetar profesional Biovita MB-1800-MAX PRO (7L)

Trecem la penultimul mixer care este tot de la Biovita și este, de asemenea, cel mai puternic mixer planetar din această listă. Are 11 trepte de viteză, alături de o putere de 1800W ceea ce este de mare folos în momentul în care aveți de-a face cu consistențe mai groase. Bolul din inox are un volum mare, de 7l și este foarte rezistent la impacturi. Este silențios, rapid, și va face toată treaba în locul dvs. Să nu mai vorbim de tocător care este un mare avantaj.
Mixer planetar 10 litri

Ultimul aparat de pe această listă este această listă este acest mixer planetar 10 litri marca Biovita, bineînțeles. Are doar 6 trepte de viteză, dar capacitatea vasului compensează. Deși nu are multe viteze este uimitor de puternic și de rapid și odată ce îl porniți nu se mișcă din loc cum tind să facă alte mixere atunci când au o viteză prea mare și trebuie să rămâneți cu ochii pe el pentru a vă asigura că nu cade de pe blat. Că tot am vorbit despre capacitatea bolului, trebuie să adăugăm faptul că este suficient de încăpător pentru 2kg de făină și se mișcă foarte rapid.
Mixer planetar Biovita pareri
Un mixer planetar este un aparat care utilizează un mecanism rotativ incorporabil pentru a vă ajuta cu sarcinile repetitive din bucătărie și a vă scuti de niște timp pierdut. Datorită multiplelor accesorii și a capacității mari a bolurilor, acestea excelează la prepararea prăjiturilor, la frământarea aluatului, la tocare și multe alte acțiuni, funcționând mult mai eficient decât roboții de bucătărie în această privință.
Mixerele planetare au un corp principal articulat cu o ieșire pentru diverse accesorii, de obicei batoane, palete și cârlige pentru aluat, deși adesea puteți trece la nivelul următor și să cumpărați o gamă largă de accesorii. Sunt bine cunoscute pentru felul în care bat albușurile de ouă, a frământa aluatul și de a mixa diverse preparate. De obicei, au setări simple ale vitezei și sunt ușor de utilizat. Sunt, de obicei, aparate de dimensiuni medii, ocupând aproximativ la fel de mult spațiu ca o râșniță de cafea, un blender sau un aparat de cafea.
La ce sunt bune?
Toate mixerele planetare pe care le-am avut au fost echipate cu un cârlig pentru aluat, o paletă și un tel, acest lucru înseamnă că sunt ideale pentru coacerea pâinii, pentru mai toate tipurile de prăjituri, de la prăjituri cu ciocolată, precum și pentru amestecuri mai groase, cum ar fi prăjitura cu morcovi și rețete de prăjituri fără gluten. Telul vă va ajuta enorm la prepararea bezelelor.
Mixerele planetare sunt incredibil de versatile, permițându-vă să faceți chiar și găluște sau unt de casă, ceea ce este un mare plus pentru persoanele care vor alimente preparate natural.
Prețurile pentru un mixer planetar încep pe la 3-400 de lei, iar un mixer planetar profesional, cu un bol mai mare, cu mai multe trepte de viteză și cu o putere mai mare costă în jur de 800 de lei.
Heinner face niște mixere planetare destul de durabile și puternice, dar nici Biovita nu este de lăsat dacă doriți ceva mai performant, cu o fiabilitate mai bună. Vă recomandăm să citiți articolul pentru a afla care sunt diferențele între cele două și să luați o decizie corectă.
[…] largă ar trebui să vă orientați către un blender cu mai multe viteze și setări. La fel ca la prepararea prăjiturilor, și prepararea băuturilor necesită mai multe funcții […]