Achiziționarea unui storcător de fructe și legume reprezintă una dintre cele mai bune decizii pe care le-ați putea lua în ceea ce privește dieta și starea dumneavoastră de sănătate. Acestea sunt o metodă simplă și delicioasă prin care putem face sucuri sănătoase care contribuie la adăugarea nutrienților esențiali în organism.
Există diferite tipuri de storcătoare pentru fructe și legume, dar cea mai eficientă și mai sănătoasă metodă de a face sucuri naturale este prin folosirea unui storcător cu melc (sau cu presare la rece) deoarece procesul folosit imită masticația fructelor pentru a se asigura că, pe lângă extragerea sucului, păstrează în același timp și fibrele și vitaminele esențiale care joacă un rol important în ceea ce privește buna funcționare a organismului uman, iar cu pulpa rămasă puteți face diverse mâncăruri sănătoase.
În articolul de azi vă vom prezenta un TOP 10 al celor mai bune storcătoare cu melc de pe piață pentru orice buget.

Storcător Zilan ZLN-4014

Star-Light SJB-150R

Heinner HSJ-200WH

Biovita Nutrimax

Tefal ZC150838 Juiceo

Tefal Juice N’ Clean ZC420E38

Biovita SJ5000

Oursson JM7002/GA

Philips Avance Collection HR1945/80

Kuvings EVO820
Table of Contents
Storcător cu melc vs centrifugal
Storcătoarele cu melc (sau cu presare la rece) folosesc o viteză mult mai mică (în jur de 40-100 rotații pe minut), dar produsul final este unul mult mai calitativ în ceea ce privește consistența sucului și a nutrienților. Mai mult, spre deosebire de storcătoarele centrifugale, cele cu melc produc mult mai puțină spumă și NU se oxidează. Durează mai mult până este gata sucul, dar rezultatul final este, de regulă cu 25-35% mai eficient în ceea ce privește cantitatea, volumul de pulpă și păstrarea aromelor.
Pe de altă parte, un storcător centrifugal este mult mai accesibil ca preț, operează la o viteză mult mai mare, deci stoarce sucul mult mai repede, dar rezultatul final este unul mai slab din punct de vedere al calității. Din păcate, sucul se oxidează în urma acestui proces, rezultând un pahar de suc mult mai spumos și ceva mai slab calitativ.
Storcător cu melc ieftin Zilan ZLN-4014

Deși este foarte accesibil ca preț, acest storcător cu melc este destul de puternic și calitativ, oferind o putere mare de 200W, alături de 60 de rotații pe minut. Vă recomandăm totuși să tăiați fructele sau legumele înainte să le introduceți în storcător deoarece este posibil ca aparatul să aibă o oarecare dificultate cu bucățile mari. Mai mult, bucățelele mici sunt mult mai ușor de stors, oferind un rezultat mai rapid și mai gustos.
PLUSURI
MINUSURI
Storcător cu melc Star Light SJB150R

Pe locul avem acest storcător cu melc de la Star Light, cu un recipient mare, de 1 litru care oferă suficient suc pentru 2-3 persoane. Are un preț mic, dar asta nu înseamnă că este slab-calitativ, chiar din contră. Are o stoarcere excelentă, pulpa rămânând aproape uscată.
Are câteva componente care sunt ușor de montat și demontat pentru spălare iar factorul cel mai impresionant la acest storcător cu melc este silențiozitatea. Deși durează multicel până este gata sucul, nu veți avea probleme cu zgomotul, deci poate fi folosit la orice oră, fie zi sau noapte fără să deranjați vecinii sau chiar membrii familiei.
PLUSURI
MINUSURI
Storcător cu melc Heinner HSJ-200WH

Heinner (vezi cele mai bune blendere Heinner) este o companie renumită în toată lumea pentru fiabilitatea și performanța electrocasnicelor pe care le produc. Ce îmi place cel mai mult la acest model este faptul că are un tub larg prin care puteți introduce fructe sau legume în bucăți mai mari fără să se blocheze. Puterea este mare, de 200W iar materialele din care a fost conceput sunt robuste și calitative.
Are de asemenea, o funcție inovativă pentru supra-încălzire, care previne încălzirea excesivă a motorului. Odată ce acesta se încălzește prea mult, storcătorul cu melc primește un semnal în urma căruia se oprește automat până ajunge la o temperatură optimă.
PLUSURI
MINUSURI
Storcător cu presare la rece Biovita Nutrimax

Mai departe avem acest storcător cu presare la rece din partea brandului Biovita, și anume modelul Nutrimax care este unul dintre cele mai silențioase storcătoare cu melc pe care le-am folosit vreodată. De asemenea, este și foarte versatil – am făcut atât lapte din oleaginoase cu el cât și tofu și gemuri.
Un alt lucru important de menționat este faptul că nu sar picături pe lângă aparat. Unele storcătoare cu presare la rece tind să provoace puțin mai multă murdărie, iar dacă sunt poziționate în preajma unui perete este posibil să vă facă o bucurie.
PLUSURI
MINUSURI
Storcător de fructe și legume cu melc Tefal ZC150838 Juiceo

Cum puteam să concepem un top al celor mai bune storcătoare cu melc fără să includem măcar un model de la Tefal? Renumit pentru beneficiile multiple și eficiența de stoarcere și capacitatea mare de produse pe care le poate manevra de-odată, acest model are 50 de recenzii pozitive de la clienți satisfăcuți.
Are o putere de 150W și 80 de rotații pe minut (printre cele mai mari din acest top) iar sucul este gata în doar câteva minute de la pornire. Când vine vorba de fructe precum mere, grefe sau portocale aparatul le stoarce de parcă s-ar juca. Iar când vine vorba de legume precum varză, morcov, păstârnac sau castraveți se descurcă de minute. Dacă vă doriți un pahar de suc fără pulpă, sau din contră, cu multă pulpă atunci este foarte ușor să faceți unul deoarece storcătorul Tefal vă oferă posibilitatea de a selecta nivelul de pulpă care urmează să fie în băutura ta.
PLUSURI
MINUSURI
Storcător de fructe cu presare la rece Tefal Juice N’ Clean ZC420E38

Continuăm topul cu cel mai bun storcător de fructe cu melc Tefal, mai exact modelul Juice N Clean ZC420E38 care se deosebește de modelul precedent printr-o silențiozitate mai mare și prin cele 4 trepte de viteză disponibile, ușor de utilizat care vă lasă opțiunea de a selecta gradul de putere în funcție de legumele/fructele pe care le folosiți. Ca regulă generală, este recomandat să începeți stoarcerea pe cea mai mică treaptă de viteză, urmând ca mai apoi să le creșteți vitezele treptat după câte 40-50 de secunde pentru a vă asigura că storcătorul oferă cel mai bun rezultat.
PLUSURI
MINUSURI
Cel mai puternic storcător de fructe cu melc – Biovita SJ5000

Mai departe avem cel mai puternic storcător de fructe cu melc, adică Biovita SJ5000 care a apărut pe piață în urmă cu câțiva ani și a făcut ravagii în rândul produselor de stoarcere. Are o putere de stoarcere mare, de 240W iar recipientul pentru suc este exact pentru cantitatea care trebuie (1 litru). Prefer aparatele cu volum mai mare deoarece îmi permit să fac mai mult suc de-odată ca să am pe tot parcursul zilei. Știu că mulți preferă să bea sucul imediat după ce este gata dar eu am observat că dacă îl las ceva timp la frigider se așază aromele mai bine iar sucul are un gust mult mai bun și mai dulce.
Cel mai mare avantaj pe care îl prezintă acest storcător de citrice cu melc puternic de la Biovita este viteaza cu care trece prin fructe și legume. Trebuie să stați cu ochii pe el pentru a-l alimenta constant deoarece stoarce la o viteză neașteptată pentru un astfel de aparat cu presare la rece.
PLUSURI
MINUSURI
Storcător cu melc Oursson JM7002/GA

Trecem la un brand mai puțin cunoscut dar totuși extrem de calitativ, și anume storcătorul de fructe cu melc Oursson care este disponibil în 3 culori (roșu, verde și portocaliu) și are o putere similară cu modelul precedent. Ce îmi place cel mai mult la acest storcător de fructe cu melc Oursson este faptul că are o gură de alimentare largă prin care încap cu ușurință mere întregi, deci ne scapă de toată munca de tocare.
Este conceput cu 3 filtre care ajută la o stoarcere completă și fără oxidare pentru o dietă mai sănătoasă, iar versatilitatea de care acest aparat dă dovadă îl face să fie cel mai bun storcător pentru verdeturi, legume bogate în fibre, fructe de pădure, orice fruct cu semințe sau chiar și germeni de grâu. Are peste 200 de review-uri pozitive deci vă puteți convinge de eficacitatea aparatului.
PLUSURI
MINUSURI
Phillips Avance Collection Hr1945/80

Nu puteam să omitem acest storcător de fructe și legume cu melc de la Phillips deoarece are tehnologii noi și inovatoare precum micro masticating care ajută la o stoarcere cât mai eficientă cu putință și garantează un suc plin de toți nutrienții și micronutrienții pe care i-ați fi primit în mod normal prin consumarea solidă a fructelor și/sau legumelor. Dacă tocmai ați început o dietă pentru slăbit, acest storcător vă va ușura viața semnificativ.
Deși este în partea superioară a prețurilor, merită fiecare bănuț deoarece primiți o calitate net superioară în comparație cu storcătoarele cu melc ieftine. Are un consum mic de energie, sucul este mai puțin oxidat, este ușor de curățat (poate fi pus chiar și în mașina de spălat vase), nu ocupă mult spațiu în bucătărie iar funcția suplimentară care vă lasă posibilitatea de a seta câtă pulpă doriți să aibă sucul fac să merite acest preț.
PLUSURI
MINUSURI
Cel mai bun storcător prin presare la rece – Kuvings EVO820

Ultimul dar și cel mai performant storcator cu melc din această listă este acest model de la Kuvings care este conceput cu o putere standard printre aparatele din această gamă de preț, și anume 240W iar ca viteză atinge cu ușurință 60 de rotații pe minut. Dacă aveți nevoie de vitamine și toți nutrienții necesari pentru o sănătate îndelungată și pentru a întări sistemul imunitar dar totuși vă este greu să mâncați toate fructele și legumele potrivite atunci trebuie neapărat să aveți în casă un storcător performant care să extragă din ele tot ce este mai bun. Iar acest storcător prin presare la rece face exact acest lucru.
Pâlnia de alimentare permite alimentarea aparatului cu fructe întregi, iar acest lucru micșorează expunerea sucului la aer fapt care ajută la extragerea maximului de vitamine și enzime precum și un gust pe măsura așteptărilor. Când vine vorba de suc, acesta are o textură foarte fină, fără straturi incomode care fac lichidul neplăcut la atingere cum este în cazul altor storcătoare slab calitative.
PLUSURI
MINUSURI
Storcător cu melc (prin presare la rece) păreri
Acum că am încheiat topul cu recomandările celor mai bune storcătoare, am compus o listă compactă cu motivele pentru care este indicat să folosiți un astfel de dispozitiv pentru presarea fructelor și legumelor
- Funcționează de minune atât pe fructele moi și zemoase cât și pe fructele tari sau cu sâmburi precum și pentru verdețuri sau frunze
- Deoarece au un proces mai lent de stoarcere, nu se încălzesc, fapt pentru care se păstrează mai bine substanțele nutritive precum antioxidanții, vitaminele și enzimele
- Produsul final, adică sucul, este mult mai calitativ din punct de vedere al gustului, mai cremos și totuși mai puțin spumos și cu o aromă mult mai intensă, satisfăcându-vă astfel fiecare papilă gustativă
- Spre deosebire de storcătoarele clasice, acest tip oferă un randament mult mai mare, extrăgând mai mult suc din legume și fructe
- Sucul se păstrează mult mai mult timp. Având în vedere că lichidul rezultat prin masticație este de o calitate net superioară, acesta se poate depozita la frigider pentru până la 5-7 zile fără să âși schimbe gustul sau să se deterioreze în vreun fel
- Sunt multifuncționale, fapt pentru care puteți face și lapte din oleaginoase, creme, gem sau mâncare pentru bebeluși
- Sunt mult mai silențioase decât storcătoarele pe bază de centrifugare
Storcător cu melc pret
Spre deosebire de storcătoarele centrifugale care sunt mult mai ieftine și mai accesibile, cele cu melc fac parte din gama superioară de preț deoarece tot procesul prin care trec legumele și fructele rezultă într-un suc mult mai calitativ și mai eficient din punct de vedere al substanțelor nutritive.
Întrebări frecvente
Un storcător cu melc (sau cu presare la rece) funcționează prin presarea ușoară, dar fermă a fructelor și legumelor pentru a extrage sucul. Nu se creează căldură prin frecare, iar presarea lentă minimizează cantitatea de oxigen pe care pulpa poate să o absoarbă, rezultând într-un lichid mult mai calitativ și mai benefic pentru organism
Diferența dintre cele două este că storcătorul pe bază de centrifugare funcționează cu căldură, fapt care scade calitatea produsului final deoarece căldura deteriorează calitatea. Sucurile obținute prin procedee termice sunt mai puțin nutritive și mai puțin aromate.
Citiți articolul nostru pentru a vedea care este cel mai bun storcător cu melc pentru fructe și legume iar mai apoi trageți singur o concluzie bazată pe nevoile și cerințele dumneavoastră. Există multe aparate cu diferite funcții și prețuri, dar ce este potrivit pentru mine poate că nu este la fel de potrivit și pentru tine. Este cel mai bine să luăm în calcul fiecare model înainte de a face o alegere pripită.