Dacă ești în căutarea celui mai bun televizor, probabil ar trebuit să-ți îndrepți atenția către televizoarele OLED deoarece au cea mai mare mare performanță dintre toate tipurile. Acestea oferă o rezoluție foarte înaltă de 4K sau chiar de 8K și o calitate a imaginilor de nedescris, iar asta în mare parte datorită pixelilor cu auto-iluminare. Iar acești pixeli permit un contrast de culoare mult mai bun decât orice ați putea găsi pe un LCD clasic.
Mai mult, acestea oferă un mod cinematic incredibil și o mai bună vizibilitate a detaliilor în cadrele mai întunecate ale filmelor. Contrastele de lumină-întuneric sunt de asemenea mai calitative iar experiența în sine poate fi asemănată cu un cinematograf în propriul tău living. Pentru articolul de azi, eu și echipa mea am analizat peste 40 de modele pentru a putea concepe o listă compactă cu 10 cele mai bune televizoare OLED din care să alegi. Am analizat fiecare caracteristică în detaliu, am citit toate recenziile posibile, am pus întrebări și am reușit într-un final să constituim un top foarte clar pentru a te ajuta să alegi cel mai bun televizor OLED. Sper să îți placă!

Philips OLED 48OLED707/12

Sony OLED 55A83J

Sony OLED 65A75K

Sony OLED 65A90J

LG OLED OLED65C21LA

OLED Smart LG 55C7V

LG OLED77C11LB

Smart LG OLED65C9PLA

Sony OLED 77A80K

Sony 65AG9
Table of Contents
Deci, care este cel mai bun televizor OLED?
Având în vedere gama destul de largă a TV-urilor OLED poate fi destul de greu să luați o decizie și tocmai de aceea am ales să le luăm pe fiecare în parte și să discutăm mai pe larg despre plusurile și minusurile de care dau dovadă.
Calitatea imaginii este, de cele mai multe ori, destul de similară, dar există anumite nuanțe pe care unele televizoare OLED le redau mai bine decât altele. La fel și în cazul sistemelor audio. Unele au un bass foarte vibrant iar altele tind să aibă un fel de ecou. Nu putem alege în locul tău, dar odată ce înțelegem ce îți place, îți putem recomanda un anumit model sau altul.
Vezi articolul nostru despre cele mai bune televizoare QLED
TOP 10 televizoare OLED performante
Phillips 48OLED707/12

Pentru primul loc, am ales un televizor OLED ieftin, de la Philips care oferă performanțe similare cu modele mult mai scumpe și mai performante decât acesta. Deși te-ai aștepta să capete un soi de lag al comenzilor după ceva timp, acesta se păstrează foarte agil atât pe partea aplicațiilor de Streaming cât și în zona de TV.
Calitatea imaginii este foarte bună, dar ar mai avea de lucrat puțin la ea când vine vorba de cadre foarte întunecate, în rest imaginile sunt foarte sharp, iar din punct de vedere audio este foarte puternic și performant. Una peste alta, eu zic că este cel mai ieftin și mai performant televizor OLED disponibil pe piață la ora actuală.
PLUSURI
MINUSURI
Televizor Sony 55A83J

Sony și LG sunt lideri de piață în ceea ce privește conceperea celor mai performante televizoarelor OLED, iar acesta vă pot spune cu cea mai mare sinceritate că are un efect cinematic care te frapează. Dacă nu ați mai avut până acum un televizor OLED sau vreți să faceți trecerea către ceva mai performant atunci Sony 55A83J este unul dintre cele mai indicate deoarece este ușor de setat, are un aspect foarte plăcut iar ca funcții și caracteristici este ireproșabil.
Este disponibil în 3 mărimi, mai exact cu diagonala de 138,8cm, 163,9cm și cea mai mare de 194,7cm. Alegerea se face în concordanță cu dimensiunile sufrageriei dumneavoastră. Nu vă recomand o dimensiune mare dacă aveți o distanță mică între canapea și televizor deoarece poate fi destul de incomod și obositor.
PLUSURI
MINUSURI
Televizor OLED Sony 164cm

Acest televizor Smart OLED de la Sony este dotat cu un procesor Cognitive XR de ultimă generație care detectează cu exactitate temperatura ecranului precum și controlarea precisă a luminii. Mai mult, acest TV OLED oferă mai multe nuanțe de negru pentru a vă crește satisfacția cu fiecare film în parte.
Când vine vorba de sunet, Sony utilizează pentru acest model un sistem de sonorizare fără boxe, ci prin difuzoarele puternice ale televizorului poziționate atât pe verticală cât și pe orizontală. Astfel, acesta emite sunetul în toate direcțiile din cameră, oferindu-vă o experiență de nemaiîntâlnit. Nu este de trecut cu vederea nici funcția inteligentă de Voice Zoom care ajută la detectarea fiecărei voci și îmbunătățirea clarității fiecăreia.
PLUSURI
MINUSURI
Televizor Sony OLED 65A90J

Spre deosebire de modelul precedent, acest TV OLED vine și în diagonale mai mari, cea mai mare fiind de 212 centimetri, ceea ce este suficient de mare chiar și pentru un living foarte spațios. La fel ca toate celelalte OLED-uri de la Sony, are o rezoluție 4K și o calitate a imaginii foarte înaltă. Deși HDR-ul nu se compară cu alte modele de tip high-end (cum sunt cele despre care urmează să discutăm), oferă totuși o experiență video plăcută iar asta datorită gamei foarte largi de culori și a raportului de contrast ridicat.
De asemenea, Sony 90J răspunde imediat la comenzi iar tehnologia Acoustic Surface Audio oferă un sunet puternic direct din centrul ecranului iar difuzoarele performante situate în spatele Televizorului OLED creează o acustică de tip cinematic.
PLUSURI
MINUSURI
Televizor LG OLED65C21LA

Pe lângă calitatea excelentă a imaginilor, al doilea lucru care îmi place cel mai mult la acest tv OLED LG este că îți oferă posibilitatea de a alege dintr-o gamă foarte largă de dimensiuni și vine în 2 culori (alb și gri închis). Cu peste 60 de recenzii pozitive, este unul dintre cele mai căutate oled-uri de pe piață. Și înțeleg perfect de ce. Culorile întunecate se văd minunat din orice unghi iar dacă vă place să vizionați filme sau documentare despre spațiu veți observa extrem de multe detalii.
Pe lângă cele menționate mai sus, este și foarte ușor de customizat iar cele 4 porturi de HDMI 2,1 vă permit să conectați o diversitate de device-uri. Telecomanda este de tip magic remote și este o plăcere la fiecare folosire. Pe mijlocul acesteia are un scroll wheel care vă permite să navigați mult mai ușor și dacă vă place ideea, aveți parte și de comenzi vocale.
PLUSURI
MINUSURI
LG Smart OLED55C7V

LG C7V este cel mai accesibil tv OLED din gama LG a anului 2017 dar să nu credeți că este mai slab decât modelele mai scumpe. Specificațiile video sunt relativ similare, și aici mă refer la rezoluția 4K Ultra HD, suportul HDR, decodare Dolby Vision, plus cea mai recentă versiune a procesorului.
Cadrele slab luminate sunt redate foarte bine, cu multe detalii dar acest lucru este de așteptat la orice televizor OLED, mai ales de la un televizor LG. Un lucru importat care deosebește acest model de multe altele este tranziția mult mai liniară de la cadre gri la cadre negre fără să distorsioneze umbrele. În special modelele mai vechi fac această tranziție foarte greu, dar aici, din fericire nu este cazul. Zgomotul, de asemenea, este redus la minim fără să existe efervescențe care să afecteze imaginea iar detaliile au o definiție și o claritate net superioară.
PLUSURI
MINUSURI
TV LG OLED 77C11LB

Mai departe avem un OLED performant și foarte mare, de 195 cm, deși îl găsiți atât în variante mai mici cât și cu diagonala de până la 210 cm, ceea ce este enorm (pentru mine cel puțin) dar unii preferă extravaganța sau vor să vadă fiecare detaliu cu putință. Are aproape 200 de review-uri pozitive, ceea ce ar trebui să vă facă o primă impresie destul de pregnantă în legătură cu el.
Spre deosebire de A1, acest model vine în mai multe dimensiuni și are caracteristici mai performante precum un procesor mai puternic, o calitate a imaginii mai uniformă și mai multe intrări HDMI 2.1. Ca design este mai subțire și ceva mai plăcut din punct de vedere al esteticii. Dar cel mai mult îmi place felul în care se comportă în momentul în care conectez consola de gaming. Prin utilizarea unui software AI, acesta recunoaște exact ce vreți să faceți și atât ecranul cât și meniul se adaptează perfect nevoilor dumneavoastră. Puteți alege personal un anumit preset sau îl puteți configura manual în funcție de preferințe. Mai mult, puteți lăsa televizorul să se ocupe singur de calibrare.
PLUSURI
MINUSURI
LG SMART OLED 65C9PLA

Cu LG Smart C9 aveți parte de toate avantajele pe care le-ați putea dori de la un televizor OLED, și anume un negru foarte intens și un contrast de culori excelent. De asemenea, oferă imagini în culori foarte precise, care reproduc 1 la 1 realitatea. Dacă îl puneți în modul HDR, primiți o luminozitate foarte mare, uneori chiar prea strălucitoare, în funcție de ce vizionați în acel moment.
Procesorul inteligent a9 a făcut progrese foarte mari. Și ce vreau să spun cu asta este că accesează o bază de date compusă din milioane de exemple de conținut și o folosește pentru a analiza cât mai exact imaginea ca mai apoi să o optimizeze în funcție de tipul și calitatea conținutului video.
PLUSURI
MINUSURI
Televizro SONY OLED 77A80K

Mai departe avem unul dintre cele mai bune televizoare OLED, și anume Sony 77A80K. Puterea de procesare a imaginii când vine vorba de acest televizor OLED este mai mult decât fabuloasă.
Design-ul este destul de minimalist, stă pe două picioare și are o ramă relativ subțire. Pe partea din spate are 3 actuatoare care se ocupă de vibrația sunetului pentru a oferi o acustică în concordanță cu videoclipurile.
Porturile de HDMI, precum și celelalte sunt orientate cumva spre lateral, astfel încât să puteți așeza televizorul la același nivel cu peretele și să aveți în continuare acces la intrări. Ridicarea picioarelor este posibilă pentru a face loc unei bare de sunet sub televizor.
PLUSURI
MINUSURI
Cel mai bun televizor OLED – Sony 65AG9

Cei de la Sony se laudă cu G9 ca fiind cel mai bun televizor OLED de pe piață, iar această laudă nu este deloc nefondată. Este dotat cu cel mai puternic procesor de imagine din lume, pentru a putea reda cu exactitate intenția regizorului și pentru a o transpune pe ecranul 4K.
Când vine vorba de design, acesta este, de asemenea unul dintre cele mai subțiri televizoare OLED din lume, creând un aspect care pare fragil dar în realitate este foarte compact și extrem de stabil. Un avantaj al faptului că are o lățime atât de mică este că îl puteți practic lipi de perete, oferind astfel camerei un aspect mult mai elegant.
Ce îmi place cel mai mult la acest televizor OLED de la Sony este capacitatea sa de a se mișca cu o rapiditate uluitoare la cea mai mică comandă pe care i-o dați. Când vine vorba de acest aspect, putem spune că atinge perfecțiunea, iar ca imagine, acesta oferă niște culori foarte vii și un negru care contrastează excelent. Sunetul este de asemenea foarte bun, dar dacă vreți ceva extra atunci puteți foarte ușor să utilizați un sistem de sonorizare extern. Una peste alta, este de departe cel mai bun televizor OLED la momentul actual.
PLUSURI
MINUSURI
Ce este un televizor OLED?
Televizoarele OLED permit afișaje de tip emisiv, ceea ce înseamnă că fiecare pixel utilizat este controlat în mod individual și emite o lumină proprie. Pe când la televizoarele de tip LCD, lumina provine de la o unitate de iluminare situată undeva în spate.
Afișajele OLED se caracterizează printr-o calitate foarte bună a imaginii, cu culori strălucitoare, mișcări fluide și cel mai important aspect, un contrast foarte ridicat. Mai ales când vine vorba de cadrele închise, acest lucru neputând fi obținut de ecranele LCD.
Cum alegem cel mai bun televizor OLED
Deși la o primă vedere pare destul de simplu, să alegi cel mai bun televizor OLED este puțin mai complicat decât ar putea părea. Iată câteva aspecte pe care ar trebui să le luați în considerare înainte să alegeți un tv OLED
Calitatea imaginii
Termenul de OLED este folosit ca o abreviere pentru Organic Light Emitting Diode și este, după cum spune și numele, o tehnologie de afișare în care fiecare pixel are capacitatea de a se ilumina de unul singur. Iar în cazul în care pixelul este negru, acesta nu se iluminează absolut deloc. Deci, acest lucru rezultă că exranele de tip OLED pot atinge niște nuanțe de negru foarte profunde, ceea ce duce la un contrast foarte ridicat și culori mult mult mai vii și mai vibrante.
De regulă, toate televizoarele OLED au o calitate a a imaginii, doar că la unele diferă gradul de luminozitate și numărul de pixeli, deci prin urmare, cu cât televizorul este mai performant cu atât calitatea imaginii o să crească. Iar acest lucru este de cele mai multe ori în concordanță cu prețul televizorului. Televizoarele dintr-o gamă mai mare de preț tind să fie o idee mai performante decât televizoarele OLED ieftine.
Cât de slim vă doriți să fie
Odată cu îmbunătățirea calității imaginii, acest tip de televizoare au început să fie din ce în ce mai subțiri, ceea ce înseamnă atât că oferă un design mult mai atractiv, cât și faptul că au un consum de energie electrică mult mai scăzut.
În funcție de preferințele proprii, v-ați putea dori un televizor cu o lățime medie sau foarte mică. Aici totul este destul de subiectiv și diferă de la caz la caz. Unele persoane nu vor să aibă de-a face cu un astfel de tv deoarece au impresia că sunt foarte sensibile, dar acest lucru poate fi mai departe de adevăr. Grija faptului că se va deteriora din cauza grosimii mici nu ar trebui să fie un factor limitator deoarece televizoarele OLED sunt construite din materiale mult mai calitative decât a celor de tip LED.
Diagonala televizorului
Lungimea diagonalei este un alt factor pe care ar trebui să-l considerași înainte de achiziționare. Cu cât dormitorul sau camera în care urmează să-l montați, cu atât diagonala trebuie să fie mai mare. Dacă aveți nevoie de un calculator pentru a măsura cu exactitate ce tip de diagonală aveți nevoie pentru living-ul dumneavoastră atunci găsiți aici un calculator oferit de cei de la Samsung pentru a știi cu siguranță ce vă trebuie.
Rețineți și faptul că, cu cât diagonala este mai mare, cu atât prețul televizorului va crește, iar de multe ori acesta crește semnificativ.
Rezoluția
Odată ce ați stabilit clar care este dimensiunea, rezoluția televizorului ar trebui să fie următorul lucru de verificat pe listă. La momentul actual, există televizoare OLED cu rezoluție de 4K sau 8K doar că sursele care vin în rezoluție 8K sunt net mai puține decât cele 4K. Deci, dacă vă tentează acest lucru doar pentru că pare o rezoluție mai puternică, luați în considerare și sursele pe care urmează să le vizionați, și dacă într-adevăr aveți suficiente materiale.
Marea majoritate a camerelor video au posibilitatea de a trage cadre în 4K, deci alegerea unui OLED cu acest tip de rezoluție va fi mult mai benefic pentru dumneavoastră decât dacă ați alege ceva mai puternic, dar pe care nu aveți la ce să-l folosiți.
Calitatea sonorizării
Am lăsat sonorizarea ca fiind un ultim aspect de pe lista noastră deoarece aceasta poate fi foarte ușor combătută cu un un sistem de sonorizare extern care să vă aducă exact calitatea pe care v-o doriți. Pentru mine personal nu contează extrem de mult cât de bine se aude cu sistemul audio inclus al OLED-ului deoarece mereu am fost adeptul sonorizării dintr-o sursă externă. Dar dacă totuși vă doriți un televizor care se aude extrem de bine, puteți consulta secțiunea de recenzii a fiecărui televizor OLED pentru a vedea părerile celorlalți utilizatori. Vă recomandăm de asemenea să puneți întrebări cât mai precise pentru a vă asigura că faceți cea mai bună alegere.
Întrebări frecvente
Mai jos voi încerca să răspund cât mai clar la câteva dintre cele mai mari nelămuriri legate de televizoarele OLED.
Reprezentanții companiei LG au anunțat faptul că durata de viață medie a unui televizor OLED este de 100,000 de ore. Adică 11 ani, 4 luni, 4 săptămâni, o zi, 5 ore și 46 de minute. Ca să fiu puțin mai exact.
Este o întrebare destul de subiectivă deoarece unii consumatori preferă sonorizarea televizoarelor Sony, pe când alții preferă contrastul de culori pe care cei de la LG îl oferă. Dar, de regulă, în cele mai multe dezbateri la care am asistat, LG a ieșit câștigător în 8 din 10 cazuri.