Dacă vrei să renunți la mașină pentru a economisi niște bani sau te-ai săturat să stai la cozi infernale, atunci una dintre cele mai bune biciclete electrice te-ar putea să rezolvi aceste probleme. Când abia apăruseră pe piață erau greoaie, aveau o autonomie mică și nu erau deloc ușor de manevrat. Acum există sute de modele disponibile, cu diferite opțiuni și trepte de putere. Între timp s-au mai și ieftinit iar calitatea a crescut semnificativ.
Dacă ești nou pe piață și nu știi ce să alegi sau unde să te uiți mai întâi, am conceput o listă cu cele mai bune biciclete de pe piață unde îți voi prezenta 8 modele de biciclete performante pentru orice nevoi și buget.

Bicicleta Electrica Corwin

Bicicleta electrica Hitway

Bicicleta electrica de oraș

Bicicleta electrica pliabila X-Bike

Bicicletă electrică Hailong One

Bicicleta electrica MTB

Bicicletă de munte F100

Bicicleta electrica Afisport
Table of Contents
Cea mai buna bicicleta electrica: TOP 8 modele
Nu e ușor să alegi o bicicletă electrică. Nu sunt tocmai ieftine, iar dacă nu te pricepi s-ar putea să faci alegerea greșită și să nu alegi cea mai buna bicicleta electrica pentru tine și pentru ce urmează să faci cu ea. Pentru a-ți da o mână de ajutor, am luat fiecare model în parte și i-am făcut câte un mini review iar la final vei găsi și un ghid de cumpărare unde vei afla câteva detalii importante pe care să le iei în considerare înainte de a face o achiziție.
Te-ar putea interesa și:
Cele mai bune scutere electrice care nu necesită permis de conducere
Cea mai ieftina bicicleta electrica

Nu toată lumea are zeci de mii de lei de cheltui pe o bicicletă electrică performantă. Marea majoritate a oamenilor vor ceva mai ieftin care să-și facă treaba și să nu-i lase la greu. Și pentru asta avem această bicicletă electrică ieftină de la Corwin. Este catalogată drept o bicicleta de oras, motiv pentru care este destul de ușoară. La doar 25 de Kg, bicicleta Corwin se pricepe să taie traficul extrem de eficient iar ghidoanele nu sunt suficient de late pentru a zgâria mașinile pe lângă care veți trece.
Este foarte comodă, chiar și la drumuri lungi, de mai multe ore iar șaua o puteți regla în funcție de înălțimea pe care o aveți. Roțile sunt destul de măricele, o idee mai mari decât ce întâlnim pe majoritatea bicicletelor de oraș. Au un diametru de 28 inch iar suspensia este pe față. Frânele sunt de tip mecanic, pe jantă iar viteza maximă (doar electric, fără ajutor de la pedalare) este de 25 km/h. Având în vedere că este o bicicletă pentru oraș nu avem nevoie de prea multă viteză, dar dacă sunteți în formă puteți ajunge cu lejeritate la o viteză de 35-40 km/h.
Cea mai buna bicicleta electrica de oras

Deși are niște roți micuțe, de doar 16 inch, vă recomand să nu subestimați bicicleta electrica de oras de la Hitway. Și eu am râs pentru prima dată când am văzut-o, dar zecile de review-uri pozitive m-au convins să-i dau o șansă. Și nu îmi pare deloc rău. Când este încărcată la maxim, aceasta prinde o viteză de aproape 30 km/h. După aproximativ 25-30 de minute de utilizare, bicicleta scade la viteza standard de 25 km/h și rămâne acolo până se descarcă. Autonomia este de cca 40-45 km, deci suficient pentru mers la job dus-întors 2 zile pentru mine.
Un aspect care mi-a plăcut la această bicicletă electrică a fost șaua care este destul de mare și nu mă incomodează dacă merg mai mult timp pe ea. Am testat-o prin diferite locuri, și pot spune că ia gropile destul de bine (nu le simți), de denivelări nici nu mai zic, iar la urcare am rămas surprins cât de bine se duce. Poate și datorită faptului că este ușurică (22 Kg), dar cred că greutatea mea o compensează pe a ei, așa că dăm vina pe motorul puternic de 250W. Micuță, comodă, fâșneață și ieftioară. Cam așa aș descrie eu acest model după ce am folosit-o timp de 2 luni și cca 300 de Km parcurși cu ea.
Bicicleta electrica autonomie 80 Km

Dacă ai multe drumuri de făcut sau pur și simplu vrei o bicicletă electrică pe care nu trebuie s-o bagi la încărcat odată la 2-3 zile atunci te-ar putea interesa acest model. Cu o autonomie de 80 Km, bicicleta Carpat îți va permite să pleci în drumuri lungi, din oraș în oraș sau chiar să mergi în vacanță, cu un mic rucsac în spate privind cele mai frumoase peisaje și oprindu-te exact atunci când vrei. Motorul are 3 trepte de putere care folosesc mai puțină sau mai multă putere din capacitatea motorului. Prima treaptă utilizează o treime din capacitatea totală, a doua treaptă folosește 2 treimi iar ultima utilizează toată capacitatea de 250W a motorului. Bineînțeles, cu cât mai multă putere folosită, cu atât bateria se va consuma mai repede. Deci țineți cont și de acest aspect.
Deși are o autonomie mare, bicicleta se încarcă foarte rapid. În doar 4 ore avem parte de o încărcare full, gata de scos la drum. Frânele sunt foarte puternice, cu presiune pe jantă, iar dacă o apăsați prea tare s-ar putea să vă treziți aruncat peste ghidon la o viteză mai mare. Șaua este comodă și se reglează relativ ușor, fiind potrivită pentru persoanele care au o înălțime între 165 și 195 de centimetri.
Cea mai buna bicicleta electrica pliabila

Dacă urmează să pleci în vacanță în altă țară și vrei să-ți iei bicicleta cu tine pentru a te putea bucura de plimbări nesfârșite atunci vei avea nevoie de o bicicletă electrică pliabilă care să încapă în portbagaj, tren sau avion. Și cei de la X-Bike au creat una dintre cele mai bune modele de pe piață, la un preț mai mult decât accesibil. Poate fi folosită atât ca bicicleta cu motor cât și ca una normală, drept urmare avem un schimbător de viteze Shimano în 7 viteze.
Motorul este destul de standard, cu o putere de 250W care atinge o viteză de 25 Km/h. Deși mulți vor biciclete electrice care ating 80 Km/h sau chiar 100 Km/h, nu se gândesc la faptul că nu este legal să deții o astfel de bicicletă. Din păcate (sau nu) limita de viteză legală pe care un vehicul îl poate atinge fără să necesite permis este de 25 Km/h. În rest, este destul de greoaie (27 de Kg), dar cu toate astea se face mică și încape absolut oriunde. Chiar și într-un portbagaj mediu, alături de alte valize și genți de călătorie.
Bicicleta electrica cu autonomie de 90 Km

Creștem puțin autonomia bateriei și ajungem la o rază de 90 de Km suportată de bicicleta Hailong One. Acest model a fost conceput special pentru cei cărora le place să își iasă din zona de confort și să plece să exploreze locuri în care nu au mai fost. Dacă aveți prieteni cu pasiuni comune sau vreți să plecați cu familia într-o mini-vacanță, atunci vă puteți aștepta ca această bicicletă electrică performantă să vă ducă în siguranță oriunde vreți să ajungeți. Are o structură foarte solidă, dar totuși greutate a rămas la un nivel acceptabil de 25 Kg. Din această cauză nu veți fi nevoit să cărați nicio greutate suplimentară, punând și mai mult efort pe baterie.
Capacitatea acumulatorului este de 10 Ah și are o greutate destul de mică. Corpul acesteia este situat sub bara cadrului și nu o veți simți în momentul în care pedalați. Pe partea din mijloc a ghidonului avem un Display care ne arată constant cu ce viteză mergem și care este procentajul rămas al bateriei. În acest mod nu vom pierde niciodată noțiunea timpului și vom fi conștienți de capacitatea bateriei. Reîncărcarea durează cca 5-6 ore pentru o încărcare completă.
Bicicletă electrică MTB de pădure

Pădurile pot fi unul dintre cele mai liniștitoare locuri în care te poți afla. Și de ce să nu le explorezi cu ajutorul unei biciclete electrice MTB? Aceasta îți va oferi puterea necesară cât și roțile potrivite pentru a parcurge drumuri cu denivelări, pentru a urca pante abrupte și pentru a lua viraje rapide, de ultim moment. Pe lângă viteză, bicicleta de munte de la Carpați îți va oferi stabilitatea necesară și suspensia potrivită pentru a face față oricărei gropi și oricărui tip de teren.
Deși este catalogată drept fiind o bicicletă electrică MTB, aceasta poate fi folosită în orice alt cadru, cum ar fi prin oraș, în vacanță, în parcuri șamd. Singurul loc în care nu prea o recomand (decât dacă nu ai o problemă cu murdăria) este după ploaie, prin teren de tip off road. Având în vedere că nu are apărători, te vei stropi bine de tot și vei ajunge acasă în altă culoare decât cea pe care o aveai la plecare.
Cea mai buna bicicleta electrica de munte: F100

Dacă vrei să duci plimbările pe munte la un alt nivel atunci ai nevoie de cea mai buna bicicleta electrica de munte. În ultimii 2 ani cred că am testat 9 biciclete MTB pentru că am mulți prieteni cu care împărtășesc această pasiune dar cel mai bine m-am simțit conducând F100. Este foarte dinamică și totuși mi-a oferit foarte multă stabilitate în momentele în care chiar aveam nevoie. Urcă extrem de ușor pantele abrupte, la fel de ușor urcă și în zone pietroase și nici nu se împotmolește la noroi.
Dacă mergeți cu ea doar pe electric veți scoate undeva la 50 de km autonomie, dar cu modul power assist scoateți 80-85 Km cu lejeritate. De regulă prefer modul din urmă pentru că nu vreau ca motorul să facă toată treaba pentru mine. Îmi place să depun și eu puțin efort, că doar este foarte sănătos pentru inimă. Unele biciclete electrice au dificultăți la pornire când este foarte frig afară, dar cea de față este concepută pentu a rezista la până la -40℃, deci puteți să mergeți cu ea în vacanță în Siberia.
Bicicleta electrica marca Bucharest Bike Traffic

Dacă ești pasionat de biciclete, cel mai probabil știi deja cine este Bucharest Bike Traffic, dar dacă nu haide să îți spun pe scurt. Este un individ care se plimbă de cele mai multe ori pe străzile din București și filmează cu un GoPro interacțiunile pe care le are în trafic cu șoferi neatenți, taximetriști gălăgioși și așa mai departe. Pe lângă asta, este foarte pasionat de biciclete electrice și este adeptul lor de ani de zile.
Cu ajutorul celor de la Afisport, au reușit să scoată pe piață cea mai bună bicicletă electrică pentru uz zilnic. Este ușurică, de nici 22 de Kg, cu niște roți mari, de 27.5 inch, niște frâne hidraulice pe disc puternice și niște anvelope WTB de înaltă calitate. Am avut ocazia să merg pe ea de 2 ori și mi-a plăcut enorm de mult. Iar pe lângă faptul că se simte foarte bine are și un design modern, personalizat la care îți face plăcere să te uiți.
Cum să alegi cea mai buna bicicleta electrica?
Bicicletele electrice, cunoscute și sub numele de e-bikes, au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Acestea reprezintă un mod ecologic, eficient și distractiv de a vă deplasa în oraș, de a face naveta la serviciu sau de a merge pe trasee. Cu toate acestea, cu atât de multe opțiuni disponibile, alegerea celei mai bune biciclete electrice poate fi o sarcină descurajantă. În acest ghid, vom explora factorii cheie de care trebuie să țineți cont atunci când selectați o bicicletă electrică pentru a vă asigura că veți opta pentru o bicicletă electrică pentru adulți perfectă.
Unde o veți folosi
Primul factor de luat în considerare atunci când alegeți o bicicletă electrică este tipul de locuri pe care îl veți frecventa. Bicicletele electrice vin în diferite stiluri, inclusiv biciclete de oraș, de munte, de șosea și hibride. Fiecare tip de bicicletă electrică este proiectat pentru un scop și un teren specific, așa că este esențial să alegi una care să corespundă nevoilor tale. De exemplu, dacă veți merge pe suprafețe în mare parte plane, va fi suficientă o bicicletă electrică de oraș sau de șosea cu un motor de putere mai mică. Cu toate acestea, dacă intenționați să abordați pante abrupte sau teren accidentat, o bicicletă electrică de munte cu un motor de putere mai mare și suspensie integrală ar fi o opțiune mai bună.
Determinați autonomia și capacitatea bateriei
Un alt factor critic de luat în considerare atunci când alegeți o astfel de bicicletă este autonomia și capacitatea bateriei. Bateria este inima e-bike-ului și este crucial să alegeți una cu suficientă putere pentru a vă satisface nevoile. Autonomia bateriei se referă la distanța pe care bicicleta o poate parcurge cu o singură încărcare. Majoritatea e-bike-urilor au o autonomie de 30-90 de Km, în funcție de capacitatea bateriei și de teren. Capacitatea bateriei se măsoară în wați-oră (Wh), iar o valoare mai mare a numărului de wați/oră înseamnă o autonomie mai mare. Este esențial să alegeți o bicicletă electrică cu o autonomie și o capacitate a bateriei care să corespundă nevoilor dvs. de pedalare.
Alegeți tipul de motor potrivit
Aceste biciclete vin cu diferite tipuri de motoare, inclusiv motoare cu butuc, motoare cu transmisie centrală și motoare cu transmisie spate. Fiecare tip de motor are avantajele și dezavantajele sale și este esențial să alegeți unul care să se potrivească nevoilor dvs. de pedalare. Motoarele cu butuc sunt amplasate în butucul roții și oferă o deplasare lină și silențioasă, dar pot fi mai puțin eficiente și mai puțin puternice. Motoarele mid-drive sunt amplasate în centrul bicicletei și oferă o mai bună capacitate de urcare a pantelor și eficiență, dar pot fi mai scumpe. Motoarele cu tracțiune spate sunt amplasate în butucul roții spate și oferă o tracțiune și un control mai bun, dar pot fi mai zgomotoase și mai puțin eficiente.
Greutatea bicicletei și materialul cadrului
Greutatea și materialul cadrului unei e-bike sunt, de asemenea, factori esențiali de luat în considerare. Bicicletele electronice sunt, în general, mai grele decât bicicletele tradiționale din cauza greutății suplimentare a bateriei și a motorului. Cu toate acestea, unele e-bikes sunt mai grele decât altele și este esențial să alegeți una pe care o puteți manevra confortabil. Materialul cadrului poate afecta, de asemenea, greutatea, durabilitatea și calitatea de rulare a bicicletei. Cadrele din aluminiu sunt ușoare, durabile și accesibile, în timp ce cadrele din fibră de carbon sunt ușoare, rezistente și scumpe.
Verificați frânele și suspensia bicicletei
Frânele și suspensia sunt componente cruciale care afectează siguranța și confortul bicicletei. Frânele ar trebui să fie puternice, receptive și ușor de utilizat, în special pe pante abrupte. Sistemul de suspensie ar trebui să asigure o deplasare lină și confortabilă, mai ales pe teren accidentat. Sistemele cu suspensie integrală oferă cel mai bun confort și control, în timp ce sistemele cu suspensie față sunt mai accesibile și mai eficiente.
Există multe tipuri de biciclete electrice, cu diferite greutăți, materiale, roți și amplasări a motorului. Pentru a determina care este cel mai bun model trebuie să faci o scurtă analiză a nevoilor tale și a locurilor pe care urmează să le frecventezi cu bicicleta. În acest articol am ales cel mai bun model din fiecare categorie: de la biciclete de șosea, de pădure, de oraș, de munte și așa mai departe.
O bicicletă electrică decentă costă în jurul sumei de 3,000 de lei. Deși pare o sumă mare, cu timpul vă veți amortiza investiția dacă intenționați să înlocuiți mersul cu mașina.
În funcție de cât de performantă este bicicleta, puteți avea o autonomie de 30 de Km până la 90-100.