Cele mai bune cuțite de măcelărie (2022)

Cele mai bune cuțite de măcelărie oferă nu doar o tranșare perfectă, ca la carte, dar și o experiență mult mai plăcută. Există un sentiment special când ții în mână unul dintre cele mai bune cuțite de măcelărie. Imaginați-vă că aveți posibilitatea de a lua o halcă mare de carne și de a o tăia în bucăți de mărimi proporționale, exact așa cum vedeți în supermarketuri și carmangerii. Măcelăria este o artă frumoasă, dar veți avea nevoie de cuțitul potrivit pentru a vă face treaba.

Ați folosi un cuțit de pâine pentru a tăia piersici? Probabil că nu. Deci, de ce să folosești orice altceva în afara unui cuțit de măcelar pentru a tăia carnea? Nimic nu se compară cu precizia unei lame super ascuțite și curbate și a unui mâner rezistent. Tăierea cărnii cu un cuțit de măcelar vă duce gătitul la un alt nivel, mai ales atunci când tranșați carne de vită, porc și alte tipuri de carne.

Care sunt cele mai bune cuțite de măcelărie de pe piață?

Cel mai bun cuțit de măcelărie este acela care se pliază pe nevoile dumneavoastră. Unele persoane preferă cuțitele pentru tranșat deoarece le simt mai comod și își fac mai bine treaba cu ele pe când alții preferă un satâr de calitate. Există o varietate largă de cuțite pentru care puteți opta iar achiziționarea unuia poate reprezenta o alegere destul de dificilă, așa că am încercat să vă ușurez puțin munca creând o listă cu cele mai bune cuțite de măcelărie pentru orice buget

Cel mai bun cuțit ieftin – cuțit japonez forjat manual Full Tang

cele mai bune cuțite de măcelărie ieftine

Aici avem un cuțit foarte durabil și rezistent la pete, anti-aderent din oțel, cu un conținut foarte mare de carbon.

Lama cuțitului atinge o lungime de 15 cm și o grosime de 4mm, iar, după cum puteți observa, lama are o curbură de 45 de grade pentru a vă permite balansarea acestuia în timpul tăierii. Acest lucru face utilizarea cuțitului mult mai lină și lipsită de efort.

Mânerul este, de asemenea, curbat, pentru a oferi o prindere mult mai stabilă și fermă, oferindu-vă o precizie crescută în timpul tăierii

Set cuțite de măcelărie profesionale BRT44

cele mai bune cuțite de măcelărie set brt44

Aici avem nu unul, ci 3 cuțite de măcelărie profesionale, folosite de cele mai multe ori în abatoarele din Germania pentru tranșarea cărnii.

Cuțitele beneficiază de mânere antiaderente iar lamele sunt confecționate din inox durabil

2 dintre aceste cuțite au lungimea lamei de 16cm și sunt folosite de obicei pentru tranșare, iar cel mai mic dintre ele, cu o lungime a lamei de doar 12cm este folosit pentru dezosare.

Cuțit pentru măcelărie Cipsir 24cm

cele mai bune cuțite de măcelărie 24cm

Mărimile cuțitelor pot varia destul de mult. Pot fi cuțite mici de 10-12 cm care se folosesc pentru dezosare, dar există și cuțite lungi, de 24cm cum este acesta.

Cu o lamă curbată construită din oțel german, acest cuțit este proiectat pentru a tranșa chiar și cele mai mari bucăți de vânat .

Pentru a beneficia de o prindere fermă, mânerul cuțitului are parte de o tehnologie anti-alunecare.

Acesta vine la pachet cu o teacă modernă și un ascuțitor de calitate.

Cele mai bune cuțite de măcelărie – Santoku Konstanz

cele mai bune cuțite de măcelărie santoku

De aici deja trecem la cuțite japoneze de calitate înaltă.

Fabricat din 67 de straturi de oțel japonez de cea mai înaltă calitate și o lamă de 18cm, acest cuțit taie și despică orice bucată de carne cu cea mai mare ușurință. Duritatea lamei este de  HRC 60 +/-2.

Mânerul, deși pare a fi alunecos în poză, este confecționat din lemn neted, puțin rotunjit pentru o prindere cât mai stabilă. Acest cuțit este extrem de popular în rândul bucătarilor de nivel înalt.

Set de 6 cuțite de măcelărie

cele mai bune cuțite de măcelărie set

Aici avem un set complet de cuțite de măcelărie profesionale cu lame din oțel german de înaltă calitate.

Pachetul conține

 • 1 cuțit pentru tranșare și degresat
 • 1 cuțit pentru înjunghiere profesional
 • 1 cuțit pentru feliere și filetare
 • 1 cuțit pentru dezosare
 • 1 cuțit pentru dezosare și fasonat
 • 1 satâr
 • 1 aparat pentru ascuțire

Cele mai bune cuțite de măcelărie – cuțitul bucătarului Yamada

cele mai bune cuțite de măcelărie Yamada

Avem de-a face aici cu un cuțit profesional din gama Yamada.

Acesta este fabricat din oțel VG-10 cu o duritate exactă de 60 HRC. Oțelul din care este creat acest cuțit a fost pliat de 67 de ori care oferă ustensilei de măcelărie un model din damasc autentic.

Felierea și tăierea cărnii cu acest cuțit de măcelărie se face cu o foarte mare ușurință și tocmai de aceea trebuie să fiți foarte atenți la protecția degetelor în timpul utilizării.

Cele mai bune cuțite de măcelărie – satâr de măcelar

cele mai bune cuțite de măcelărie - satâr de măcelărie

Trecem la artileria grea cu aceste cuțite sârbești din oțel și carbon care au o forță de tăiere foarte impresionantă.

Pachetul conține următoarele

 • 1 cuțit universal
 • 1 cuțit sârbesc cu lamă forjată
 • 1 satâr de măcelărie cu greutatea de 800g

Cuțitele au un aspect rustic, iar husele cu care vin au și acestea tot un aspect retro.

Cum alegem unul dintre cele mai bune cuțite de măcelărie?

Dacă ați ajuns până aici cu articolul dar tot nu v-ați hotărât ce cuțit să alegeți nu este nicio problemă. Vom lăsa mai jos o listă care să vă ajute să înțelegeți exact care sunt caracteristicile pe care să le judecați înainte de a achiziționa un cuțit de măcelărie.

 • Mărimea. Marea majoritate dintre cele mai bune cuțite de măcelărie au o lungime cuprinsă între 12 și 20 de centimetri. Dimensiunile mai mici sunt bune pentru dezosare sau pentru bucăți mai mici de carne, cum ar fi carnea de pasăre sau cotletele, în timp ce cuțitele de măcelărie mai mari sunt bune pentru bucăți mai mari, cum ar fi carnea de vânat. Cuțitele mai mici sunt, de asemenea, bune pentru a ajunge în jurul oaselor, în timp ce cuțitele mai mari sunt cele mai bune pentru a jupui pielea dintr-o singură tăietură lungă. În plus față de diferitele lor utilizări, cuțitele de măcelar mai mici sunt mai portabile, ceea ce le face să fie opțiuni bune pentru utilizări în aer liber, cum ar fi vânătoarea sau campingul. Cuțitele de măcelar de 14 până la 18 centimetri sunt populare pentru bucătarii casnici, în timp ce dimensiunile mai mari sunt mai des folosite de bucătarii profesioniști.
 • Lama. Cele mai bune cuțite de măcelărie au de obicei lame mai groase decât alte cuțite. Acestea sunt fabricate din oțel robust, fapt care vă permite să treceți prin bucăți de carne dure fără teama de a se rupe sau de a se ciobi. Unele au o mică curbură, ca un cuțit de dezosat sau un cuțit de filetat, bun pentru a ajunge în jurul oaselor. Cuțitele de măcelărie mai puțin flexibile sunt bune pentru a tăia și chiar pentru a sparge ocazional un os. O lamă super ascuțită este importantă pentru măcelărie, la fel ca și păstrarea tăișului, așa că asigurați-vă că optați pentru lame din oțel inoxidabil cu conținut ridicat de carbon, care este cunoscut pentru că își păstrează lama ascuțită pe perioade mult mai lungi de timp.
 • Mânerul. Există mai multe tipuri de mânere de cuțit din care puteți alege. Unele sunt din lemn, altele din plastic sau oțel. Unele mânere texturate se simt foarte antiderapante, care este și stilul nostru preferat, deoarece tăierea poate deveni extrem de alunecoasă. Mânerele din lemn au o senzație mai tradițională, dar necesită mai multă întreținere, deoarece pot deveni aspre de-a lungul timpului. După spălare și uscare completă, frecați mânerele din lemn cu ulei pentru a le ajuta să se păstreze.
 • Mentenanța. Nu subestimați întreținerea necesară pentru a vă păstra cuțitul în condiții optime. Veți constata că unele cuțite își păstrează tăișul, chiar și după o utilizare riguroasă și frecventă. Altele vor necesita o ascuțire frecventă. Lamele din oțel inoxidabil tind să își piardă tăișul relativ repede – unele vor necesita ascuțire înainte de fiecare utilizare. Pe de altă parte, oțelul carbon poate dura câteva luni fără a avea nevoie de ascuțire.

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai bune cuțite de măcelărie

Cele mai bune cuțite de măcelărie sunt cuțitele japoneze Yamada, dar, în funcție de nevoile dumneavoastră, s-ar putea să vă folosească mai mult un alt tip de cuțit listat mai jos.

De câte cuțite avem nevoie?

Vă recomandăm să aveți cel puțin 3 cuțite. Un satâr puternic, un cuțit pentru tranșare și unul pentru dezosare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.