Cele mai bune drone cu camera (2022)

Faptul că dronele au evoluat în doar câțiva ani de la stadiul de joacă pentru pasionații de tehnologie la instrumente profesionale pentru fotografie sau pentru regizori de film este un fapt cel puțin uimitor. Există, bineînțeles opțiuni pentru profesioniști, dar și pentru amatori oferind o gamă largă de dispozitive, lăsându-te pe tine să alegi cea mai bună dronă cu camera potrivită pentru nevoile tale. Pentru a te putea ajuta să iei decizia corectă, am aruncat o privire pe piață și am comparat cele mai bune modele, ajungând astfel la o listă compactă cu cele mai bune drone cu camera pe care o găsești mai jos, dar mai întâi să vorbim puțin despre cum și cât de mult au evoluat aceste aparate de zbor.

Unul dintre cele mai mari victorii din lumea tehnologiei a fost îmbunătățirea dronelor cu cameră, mai exact apariția dronelor cu senzori mai mari, rezoluții video mai bune și perfecționarea sistemelor de stabilizare. Mai mult decât atât, comenzile de zbor au devenit din ce în ce mai bune, făcând dispozitivele atât de simplu de pilotat încât chiar și un începător s-ar descurca fără probleme.

     
-dual camera
-control al vitezei
-control de pe telefonul mobil
-timp de zbor – 12 minute
Verifică prețul
-cameră 2mp
-funcție return to home
-greutate 160g
-timp de zbor – 20 minute
-distanță maximă de operare – 100m
-rezoluție imagine 1280×720
Verifică prețul
-cameră HD 1080P
-2 acumulatori
-viteză 7m/s
-timp de zbor – 30 minute
-distanță maximă de operare – 100m
-rezoluție video 2,7K
-sistem de stabilizare
Verifică prețul
-cameră 6K HD
-transmisie live pe telfon
-viteză maximă 30 km/h
-autonomie de zbor – 30 minute
-rază maximă de operare – 3000m
-altitudine maximă – 200m
-rezoluție video 2048 x 1080P
-senzor GPS
Verifică prețul
-cameră duală 4K
-transmisie 5G
-2 acumulatori
-rotire 360°
-recunoaștere facială
-funcție de urmărire
-focalizare automată
-viteză maximă 30 km/h
-autonomie de zbor – 56 minute
-rază maximă de operare – 800m
-altitudine maximă – 300m
-întoarcere automată la bază
Verifică prețul
-rezoluție 4K
-durata de viață a bateriei 60min
-distanță maximă de operare 1600m (1,6km)
-altitudine maximă 800m
-slot memorie microSD
-funcție GPS
-întoarcere automată la bază
-viteză maximă 15m/s
-microfon
Verifică prețul
-rezoluție 4K 60fps
-senzor de obstacole tri-direcțional
-autonomie baterie 34min X 3 acumulatori
-distanța maximă de operare 18km
-altitudine maximă 4km
-card memorie 256GB
-senzori SMART
-viteză maximă 16m/s
-mod de zbor pe timp de noapte
Verifică prețul

Cum alegem una dintre cele mai bune drone cu camera?

Alegerea celei mai bune drone cu cameră pentru dumneavoastră ar trebui făcută în baza câtorva criterii importante

  • calitatea camerei – Dacă vreți doar o dronă simplă, nesofisticată și care nu pune prea mult accent pe detaliile imaginii, atunci vă recomandăm o dronă ieftină, cum este aceasta, care nu are cea mai bună rezoluție dar totuși își face treaba. Dacă totuși sunteți un pasionat al fotografiei sau doriți să filmați cadre impresionante, atunci vă recomandăm un aparat mai profesionist, care să se ridice la nivelul așteptărilor dumneavoastră.
  • distanța maximă de zbor – Înainte de a achiziționa o dronă cu cameră gândiți-vă bine înainte dacă o veți folosi doar în împrejurimile casei dumneavoastră sau dacă aveți de gând să o plimbați pe distanțe lungi, căci este posibil să achiziționați un aparat de zbor cu o distanță de operare mult prea mică pentru planurile dumneavoastră.
  • autonomia bateriei – În acest sens, depinde mult de motivul pentru care vă interesează achiziționarea unei drone. Pentru o joacă prin curte, o autonomie a bateriei de 20-30 de minute este posibil să fie suficientă, dar dacă plănuiți să o folosiți pe perioade mai lungi, optați pentru un aparat în concordanță cu cerințele dvs.
  • caracteristici suplimentare – Poate că vă doriți anumite funcții speciale care să vă facă pilotarea dronei mult mai plăcută și mai interesantă, cum ar fi vederea pe timp de noapte, un microfon, o funcție de întoarcere automată la bază sau o urmărire a traiectoriei prestabilite de zbor. Multe din aceste funcții, deși pot fi ușor trecute cu vederea la început, vă vor asigura confortul și vor face pilotarea dronei mult mai interactivă.

V-ar putea interesa și cele mai bune camere de supraveghere

Cele mai bune drone cu camera – Mini dronă cu 2 camere video

cele mai bune drone cu camera

Deși nu este nici de departe cea mai performantă dronă din lista de azi, își face treaba chiar onorabil pentru prețul mic pe care îl are, am putea spune.

Camera poate face fotografii în timpul zborului, dar calitatea acestora nu este tocmai cea mai clară, iar transmisia live este acceptabilă pentru o joacă prin împrejurimi.

Dacă vă doreați ceva rezistent, care să vă permită pilotarea dronei pe perioade îndelungate de timp atunci ar trebui să aruncați o privire și la celelalte modele căci această dronă are o autonomie de doar 12 minute.

Dar, cu toate astea, este o drona buna pentru copii sau pentru a vă obișnui, ca începător, optând mai apoi pentru ceva mai performant.

Drona cu camera video – Andowl 998

cele mai bune drone cu camera video

Cu o distanță maximă de operare de 100m și o rezoluție a imaginii de 1280×720, această drona reprezintă o trecere perfectă de la un model mai slab din punct de vedere al caracteristicilor și fără cameră.

Camera panoramică de fotografiat are o rezoluție de 2MP iar controller-ul este ușor de utilizat, făcând pilotarea dronei destul de intuitivă. Dacă întâmpinați totuși dificultăți, aveți la îndemână un manual de instrucțiuni de care să vă ajutați

Cele mai bune drone cu camera – drona HouDeOS

cele mai bune drone cu camera pareri

Această dronă de doar 135g reprezintă o opțiune populară atât pentru începători, cât și pentru profesioniști, datorită faptului că este ușor de reglementat și sunt supuse mai puține restricții decât în cazul modelele mai mari.

Această cameră a fost concepută pentru a filma cadre minunate, la un preț mai mult decât accesibil. Reglarea unghiului camerei sus-jos se face prin intermediul controller-ului, care este super simplu de folosit, iar cele 30 de minute de zbor nu vă restricționează dacă sunteți în căutarea cadrului perfect.

Cele mai bune drone cu camera – Drona cu cameră 6K

cele mai bune drone cu camera ieftina

Dispozitivele care, de regulă, nu sunt dotate cu camere foto, cum ar fi dronele, au tendința de a fi trase în jos de senzorii enervant de mici. Dar nu și în acest caz. Drona are un senzor destul de mare, oferind un upgrade semnificativ în ceea ce privește o calitate a imaginii sporită și în o dinamicitate mai mare.

Camera a fost special concepută pentru a capta imagini ultra calitative și vă oferă posibilitatea de a controla dispozitivul pe o rază de 2km.

Pe deasupra, dispozitivul se mișcă foarte repede, având o viteză de 30km/h. Toate aceste caracteristici aduc acest aparat în topul cu cele mai bune dorene cu cameră.

Drona cu camera de filmat 4K

cele mai bune drone cu camera 4K

Pentru mai puțin de 1.000 de lei, această dronă cu cameră duală 4K combină ușurința de navigare cu o autonomie mare a bateriei și o cameră care poate filma în format 4K

Drona poate detecta și evita obstacolele care se apropie din față, din spate și de jos, precum și menținerea constantă a poziției, chiar și în condiții de vânt moderat

Astfel, vă puteți concentra asupra filmării, în loc să vă faceți griji pentru menținerea dronei în echilibru. Acest model dispune, de asemenea, de moduri de zbor inteligente DJI, cum ar fi ActiveTrack, care direcționează drona să urmărească și să filmeze în mod autonom un subiect, evitând în același timp obstacolele. Durata de viață a bateriei de 30 de minute, ceea ce înseamnă că nu trebuie să aterizați pentru a schimba bateria prea des.

Drona cu camera profesionala

drona cu camera profesionala

La fel ca modelele precedente, avem aici o dronă cu camera profesională care poate filma 4K și are o durată de zbor de aproximativ o oră. Pentru pasionații de drone, acest lucru este un mare plus deoarece vă permite pilotarea dronei fără grija faptului că se va termina bateria.

În plus, această dronă, deși are doar 267g, are o rezistență la vânt de nivel 6, ceea ce vă permite să utilizați aparatul și în condiții nefavorabile. Aceasta beneficiază de un senzor de gravitație care vă permite să controlați traiectoria și prin rotirea telefonului.

În cazul în care ați pilotat drona prea departe și nu vă descurcați să o aduceți înapoi manual, nu trebuie să fă îngrijorați deoarece are funcția de întoarcere automată la bază.

Drona DJI Mini 3 PRO

cele mai bune drone cu camera pret

Ultima, dar și cea mai scumpă din această listă este această drona DJI MINI 3 PRO care este cel mai sigur model din seria sa. Când vine vorba de claritatea imaginii, această dronă excelează deoarece are senzori care permit fotografierea sau filmarea chiar și în condiții de vizibilitate redusă.

Detectarea automată a obstacolelor este un alt beneficiu de care să vă bucurați iar camera are mai multe funcții pe care veți fi mai mult decât entuziasmați să le descoperiți precum panoramă, portret șamd. Deci, dacă aveți un eveniment important și vreți să impresionați prin captarea celor mai bune cadre vă recomandăm această dronă cu cameră profesională cu cea mai mare încredere.

Caracteristici generale

Indiferent de drona pe care urmează să o alegeți, trebuie să știți că există o serie de reglementări în continuă evoluție privind zborul dronelor și utilizarea adecvată a acestora, cu care ar trebui să vă familiarizați înainte de a le cumpăra și de a le pilota. Cele mai noi modele de drone cu cameră de prezentate în acest articol au caracteristici autonome care fac posibilă învățarea zborului în doar câteva minute, dar este nevoie de săptămâni întregi pentru a le putea stăpâni.

Importanța controllerului

Nu toate telecomenzile sunt create în mod egal. Cele mai multe dispun de stick-uri duble, dar la limita inferioară, vor folosi Wi-Fi standard cu o rază de acțiune de aproximativ 100 m de control și feedback video cu o linie vizuală clară. Dronele din gama superioară (tot ceea ce se află pe această listă) folosesc sisteme radio brevetate cu o rază de acțiune mai mare.

Durata de viață a bateriei

Capacitatea bateriei este, de cele mai multe ori factorul limitator în cazul dronelor cu cameră. Capacitățile mai mari nu reprezintă întotdeauna timpi de zbor mai lungi, deoarece greutatea totală (nu în ultimul rând cea a bateriei) și eficiența sunt un factor important. Pentru o măsură exactă, verificați în specificațiile dronei minutele de zbor. Bateriile cu litiu înmagazinează multă energie, dar „bateriile inteligente” sunt mai sigure și includ monitoare încorporate, astfel încât să puteți verifica cu ușurință gradul de încărcare al acestora. Dronele au cea mai mare eficiență atunci când zboară înainte cu o viteză medie, așa că, încă de la început, ar trebui să presupuneți că timpul de zbor în aer liber pentru fiecare dronă este puțin mai mic decât timpul de zbor dat. Și manevrele consumă mai multă energie

Sunt foarte multe lucruri de discutat atunci când vorbim despre dronele cu cameră, dar cea mai importantă întrebare este pentru ce doriți să le folosiți? La limita de jos, puteți cumpăra o dronă ieftină, pentru începători echipată cu o cameră de doar 2 MP. Joaca cu o astfel de drona este genul de experiență foto pe care nu o împărtășești neapărat cu prietenii și familia deoarece calitatea foto-video nu este una exemplară

Dacă doriți să mergeți mai departe cu acest hobby, puteți achiziționa o dronă decentă pentru hobby pentru mai puțin de 1000 de lei, poate chiar să aibă și un senzor 4K, dar senzorul este mai mult decât numărul de pixeli. Aparatele din această clasă pot realiza înregistrări video aeriene demne de a fi împărtășite cu persoanele dragi.

Întrebări frecvente

Cat costa o drona cu camera?

Dronele cu camera au o varietate de prețuri în funcție de caracteristici. Pentru o dronă de începători, veți plăti în jurul a 150-200 de lei, O dronă de mijloc, cu o autonomie a bateriei decentă și o cameră bună costă undeva la 400-500 de lei, iar o dronă profesională costă peste 1000 de lei.

Ai voie cu drona în Romania?

Pentru dronele care au greutatea mai mare de 250g și sunt echipate cu cameră și microfon este necesară înmatricularea la Autoritatea Aeronautica Civila Romana și susținerea examenului teoretic pentru categoria de operare.

Ce drona sa cumpar?

Vă recomandăm sa citiți articolul și să alegeți drona care se pliază cel mai bine pe nevoile dumneavoastră și se încadrează în bugetul pe care sunteți dispuși să-l cheltuiți

Trebuie drona înregistrată?

În funcție de drona pe care o dețineți, este posibil să fie necesară înmatricularea. Dacă depășește greutatea de 250g și este dotată cu cameră și microfon atunci va fi nevoie să mergeți să o înregistrați.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.