Cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate

Panourile solare cu tuburi vidate sunt, de regulă, mai costisitoare dar sunt în același timp și cele mai eficiente, având o rată de conversie de 90%. Acest lucru înseamnă că pot produce mult mai multă căldură cu mult mai puțin soare. Deși un simplu colector din plastic ar putea fi bun pentru a ajuta la menținerea căldurii, dacă doriți să produceți apă caldă pentru a o folosi în caloriferele dumneavoastră, atunci, în mod ideal, va trebui să alegeți unul dintre cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate.

De obicei, acest tip de panouri solare sunt folosite în zonele reci, foarte puțin însorite.

Care sunt cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate?

Pentru a vă da o mână de ajutor am creat o listă care cuprinde diverse sisteme cu utilizări specifice, de la încălzitoare de apă concepute special pentru sistemele de apă caldă de acasă și chiar încălzitoare concepute pentru încălzirea piscinelor, astfel încât fiecare sistem a fost analizat independent și evaluat în funcție de meritele sale individuale. Lista noastră se concentrează în special pe capacitatea încălzitorului de apă (în litri) și pe tipul de colectare solară. De asemenea, luăm în considerare calitatea și caracteristicile suplimentare ale întregului sistem.

       
Panou solar pentru apă caldă nepresurizat cu tuburi vidate RAINNUNG -rezervor 200l
-20 tuburi
-funcționează și în zile înnorate
-nu necesită autorizații speciale
-calitate superioară
-suficient pentru 4 persoane
Verifică prețul
Panou solar pentru apă caldă cu presiune RAINNUNG -rezervor 150l
-15 tuburi mari
-funcționează și în zile înnorate
-nu necesită întreținere
-temperatură maximă 100°C
-suficient pentru 3 persoane
Verifică prețul
Panou solar cu tuburi vidate Fornello -rezervor 300l
-30 tuburi mari
-nu necesită întreținere
-temperatură maximă 245°C
Verifică prețul
Panou solar cu tuburi vidate PROSUN -10 tuburi
-temperatură maximă 245°C
-rezistent la gheață
la pachet cu
-boiler pentru stocarea apei
-pompă de recirculare
-controler electronic


Verifică prețul
Pachet sistem solar presurizat Fornello -capacitate 200l
-15 tuburi
-temperatură maximă 245°C
-aerisitor automat
-automatizare solară cu 3 senzori de temperaturăVerifică prețul
Sistem solar presurizat apa calda 200L -20 tuburi
-rampa colectoare din spuma poliuretanica ignifuga
– material din alamă
-temperatură maximă +180°C
-aerisitor automat
-automatizare solară cu 3 senzori de temperaturăVerifică prețul

Panouri solare cu tuburi vidate nepresurizate 200l

cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate

Acest panou solar nepresurizat marca RAINUNG beneficiază de un rezervor de 200L și 20 de tuburi vidate foarte eficiente pe care îl puteți fi orienta și spre Sud fără să pierdeți mai mult de 5% din eficiența acestuia.

Este minunat deoarece permite proprietarilor să încălzească apa pe acoperiș sau în orice altă locație și să o stocheze într-un rezervor protejat, aproape de locul în care va fi distribuită.

Acesta face parte dintre cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate deoarece previne pierderile majore de căldură, menținând apa caldă chiar și atunci când temperatura aerului este scăzută. Sistemul solar de încălzire a apei utilizează, de asemenea, un singur schimbător de căldură din cupru care este plasat în apropierea părții superioare a rezervorului pentru a încălzi strategic apa pe măsură ce este folosită, astfel încât apa rece din partea de jos a rezervorului să poată fi încălzită ulterior.

V-ar putea interesa și CELE MAI BUNE USCATOARE DE RUFE CU POMPA DE CALDURA

Panou solar cu tuburi vidate 150l

cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate 150l

Aceste panouri solare cu tuburi vidate de 150l este foarte ușor de instalat și întreținut pentru a veni în ajutorul proprietarilor atunci când se decid să facă trecerea la utilizarea panourilor solare.

Deoarece sistemul nu folosește pompe, înseamnă că este presurizat. Sistemul se bazează pe presiunea apei municipale sau a apei din fântână pentru a muta apa în și din rezervor. Odată ce un robinet este deschis, apa rece este împinsă în rezervorul de apă caldă, care apoi împinge apa caldă către robinetul dumneavoastră.

Panou solar cu tuburi vidate Heat Pipe

cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate heat pype

Acest panou solar cu tuburi vidate de 180 Litri este o unitate de încălzire a apei sub presiune cu o construcție impresionantă. Fabricat din oțel inoxidabil de calitate impecabilă, unitatea este construită pentru a rezista mulți ani de zile.

Are o eficiență mai mare de 92% și are o temperatură maximă de 245°C.

Cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate Prosun

cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate prosun

Aici avem unul dintre cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate marca Prosun care vine la pachet cu următoarele

  • controler solar
  • rezervor pentru stocarea apei
  • pompă pentru recircularea apei

Temperatura maximă la care poate ajunge apa este 245 grade

Pachet sistem solar presurizat cu tuburi vidate Fornello

cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate fornello

Mai departe avem un panou solar marca Fornello cu tuburi Heat Pipe de înaltă calitate.

Are o capacitate maximă de 200 litri iar la pachet aveți incluse și un boiler cu 2 serpentine, un senzor pentru panoul solar și 2 senzori pentru boiler, aerisitor automat, antigel solar preparat de 10kg și altele.

Boilerul nu este musai să îl montați pe acoperiș. Poate fi montat oriunde și nu veți avea parte de pierderi semnificative de căldură, deci nu trebuie să vă faceți griji în privința acestui aspect.

Panou solar cu tuburi vidate Instech 200l

cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate 200l

Ultimul dar nu cel din urmă din această listă este unul dintre cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate Instech format din 20 de tuburi și un boiler de 200 litri.

Caldura este transmisa in capatul superior al heat-pipe-ului, care este introdus in rampa de colectare. Agentul termic din boiler se incalzeste si transfera caldura catre schimbatorul de caldura de tip serpentina, care se afla in interiorul sau. Apa rece intra in serpentina, preia caldura si poate fi folosita ca apa calda menajera.

sursa emag

De câtă apă aveți nevoie?

În general, cantitatea de apă de care veți avea nevoie este determinată de mărimea casei dumneavoastră. Cei cu gospodării mai mici vor avea nevoie doar de un sistem de 100-150 de litri. Cu toate acestea, cei cu familii mai mari ar putea avea nevoie de un sistem de 200 de litri sau de două unități de 100 de litri.

Cele mai multe sisteme solare de încălzire a apei vin cu un rezervor de stocare. Cu toate acestea, unele oferă doar încălzirea apei la cerere, care depinde de vremea din acel moment. Aceste sisteme au o capacitate mai mică, deoarece pot încălzi doar atâta apă cât încap în tuburile colectoarelor solare.

Pentru cei care locuiesc în gospodării cu mai multe persoane, un rezervor de stocare este esențial. Dacă intenționați să folosiți sistemul într-o cabană sezonieră mică sau pentru camping, o opțiune fără rezervor este foarte bună. Aceste sisteme oferă de obicei 30 de litri de apă, ceea ce este suficient pentru un duș rapid sau două.

Ce sunt panourile solare pentru apa calda?

Pentru a profita la maximum de sistemul solar pentru apă caldă, urmați aceste sfaturi:

Folosiți cât mai multă apă caldă din rezerva de apă încălzită cu energie solară, mai degrabă decât să o încălziți într-un aparat care folosește energie electrică. De exemplu, instalați un duș cu mixer (în loc de unul electric) și verificați dacă orice aparat cu „încărcare la cald” (care ar putea include mașina de spălat) poate prelua apă de la sistemul solar.


Luați în considerare posibilitatea de a vă schimba comportamentul pentru a folosi mai multă apă caldă seara – la dușuri, băi și spălare. Acesta este momentul în care apa va fi cea mai caldă, deoarece a avut cel mai mult timp să se încălzească.


Asigurați-vă că sistemul dumneavoastră de rezervă este setat să pornească la momentul potrivit. Înainte de a instala sistemul solar de încălzire a apei, acesta era probabil setat să vă ofere un rezervor plin de apă caldă dimineața. Dar dacă nu îl schimbați, panourile dvs. nu vor avea ce să încălzească în timpul zilei.
Izolați-vă țevile și rezervorul de apă pentru a face sistemul mai eficient.


Urmați sfaturile instalatorului dvs. cu privire la modul de setare a comenzilor pentru apă caldă pentru a obține maximum de la sistemul dvs.


De asemenea, trebuie să vă asigurați că efectuați din când în când orice verificare de întreținere pentru a vă asigura că sistemul funcționează eficient. Instalatorul ar trebui să vă lase detalii scrise despre acestea.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl verificați sunt scurgerile. Dacă sistemul dumneavoastră are scurgeri de antigel, probabil că veți putea simți mirosul – contactați instalatorul dumneavoastră.

Pe parcursul duratei de viață a panourilor dumneavoastră, este posibil ca antigelul să trebuiască înlocuit sau completat.

Sistemul trebuie verificat de un profesionist acreditat la fiecare câțiva ani. Acesta va verifica, de asemenea, pompa. Acestea au o durată de viață de aproximativ 10 ani și costă destul de puțin dacă aveți nevoie de o înlocuire

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre panourile solare, consultați acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.