Cele mai bune pistoale de vopsit pentru orice lucrare (2022)

Un pistol pentru vopsit reprezintă una dintre cele mai rapide și eficiente instrumente de bricolaj pe care le-ați putea avea în atelierul dumneavoastră. Deși pot necesita puțină îndemânare, odată ce vă obișnuiți nu vă veți mai întoarce niciodată la clasicele pensule de vopsit. Bineînțeles, pentru lucrările mici, renovările locale care necesită puțină finețe, pensula este esențială.

Puteți termina de vopsit o casă în mai puțin de o zi cu un astfel de aparat. Atât de practice sunt. Dar având în vedere multitudinea de pistoale de vopsit de pe piață, toate cu diferite prețuri și caracteristici, poate fi dificil să vă decideți. În articolul de azi am pus cap la cap o listă compactă cu 6 cele mai bune pistoale de vopsit pentru orice tip de lucrare ca să ne asigurăm că faceți alegerea corectă.

pistol de vopsit

Pistol de vopsit Steinhaus PRO-SG500

 • Recipient de 800ml
 • Duze de 2,6 și respectiv 1,8mm
 • Dotat cu un vascozimetru
 • 3 tipuri de jeturi (vertical, orizontal și circular)
 • Aparat ușor de maneverat (cu doar 1,8kg)
pistol de vopsit einhell

Pistol electric de pulverizat vopsea Einhell

 • Debit de pulverizare – 550ml/minut
 • Capacitatea rezervorului – 1,000 ml
 • Puteți regla debitul de vopsea
 • Vopsiți până la 17m² în maxim 20 de minute
 • Ușor de manevrat
 • Accesorii incluse
pistol pentru vopsire steinhaus

Pistol de vopsit Steinhaus PRO-SG950

 • Recipient de vopsea cu capacitate de 800ml
 • Grad mare de acoperire
 • Vâscozimetru inclus
 • Mâner comod pentru sesiuni lungi
 • Lasă un finisaj profesional
 • Nu este zgomotos
 • Raport excelent calitate/preț
pistol pentru vopsit bosch

Pistol de vopsit Bosch PFS

 • Capacitate de pompare de 100 ml/minut
 • Capacitate rezervor – 800ml
 • Comutator rotativ pentru ajustarea cantității de vopsea/lavabilă
 • Beneficiază de un filtru pentru vopsea
 • Duze pentru vopsea și lazuri
 • Cameră cu suprafață de 20m² vopsită în cca 30 de minute (din recenzii)
 • Se poate folosi și în exterior când vântul este puternic
pistol de vopsit bosch

Pistol de vopsit Bosch PFS 3000

 • Putere mare de pulverizare – 300ml/minut
 • Rezervor de 1,000ml
 • Sistem pentru umplere rapidă
 • Ușor de întreținut/curățat
 • Trepte de putere facile
 • Nu se încălzește
 • Grad mare de acoperire
pistol de vopsit profesional

Pompă de vopsit profesională Steinhaus PRO-PS1010

 • Debit vopsea – 1,5l/minut
 • Două duze de 0,33 și 0,38mm (una pentru vopsea lavabilă și cealaltă pentru vopsea normală
 • A vopsit o casă cu suprafața de 500m² în 4 ore (din recenzii)
 • Nu stropește
 • Destul de silențios
 • Materiale calitative

Cel mai bun pistol de vopsit ieftin – Steinhaus PRO-SG500

pistol de vopsit ieftin

Deși nu este nici de departe cel mai puternic pistol pentru vopsit din această listă, se descurcă onorabil cu orice lucrare, fie ea de interior sau de exterior, dar trebuie să reumpleți constant rezervorul deoarece trece foarte ușor prin vopsea și lavabil. Aparatul este conceput cu un rezervor de 800ml și două duze – una pentru suprafețe mari, iar cealaltă pentru suprafețe mai mici care necesită mai multă grijă. Mânerul este de tip soft grip, fapt care facilitează ușurința de utilizare pe perioade lungi.

Dacă sunteți un pasionat de produse de bricolaj căutarea unui pulverizator de vopsea pe care să îl folosiți pentru uz casnic, adică la revopsirea unui gard, a unui perete care a început să se decoloreze sau este murdar atunci acesta este alegerea potrivită pentru dumneavoastră.

Am folosit acest pulverizator pentru a aplica vopsea diluată pe suprafața unui gard. Acest pistol pentru vopsit oferă straturi netede și uniforme fără să aibă parte de scurgeri sau să se înfunde. Pistolul de vopsit a fost ușor de demontat pentru curățare, care a durat doar câteva minute.

Vă recomandăm să nu vopsiți în poziție verticală cu el deoarece s-ar putea să se înfunde și este destul de greu de curățat.

Pistol electric de pulverizat vopsea Einhell TC-SY

pistol electric de vopsit

De ce să vă chinuiți zile întregi pentru a vopsi un gard cu o suprafață mare sau interiorul/exteriorul unei case când puteți foarte ușor să vă achiziționați un pistol pentru vopsit și să scutiți câteva zile de muncă în doar câteva ore.

Acest pistol cu vopsea are o capacitate a rezervorului de 1000ml și ce ne place foarte mult la el este faptul că nu se încălzește indiferent dacă afară sunt 40 de grade. Este excelent pentru suprafețe mari precum garduri, pereți, bănci și mobiliere mari, dar este posibil să nu iasă cum v-ați dori pe suprafețele mici.

De asemenea, dacă vă faceți griji în privința procesului de curățare , deoarece unele aparate tind să fie mai greu de curățat, ei bine acest pistol de vopsit cu lavabil se curăță în mai puțin de 10 minute datorită componentelor ușor detașabile.

Pentru mai mult de jumătate din banii pe care i-ați cheltui pe alt pistol de vopsit electric, acesta oferă un finisaj uniform și o performanță destul de bună. Nu are funcții inovative sau caracteristici pe care alte pistoale de vopsit din această gamă de preț nu le au dar este dotat cu tot ce aveți nevoie, și anume un recipient de 1litru, un pulverizator bunicel și 2 duze interschimbabile. Mai mult, pistolul poate pulveriza vopseluri în 3 direcții precum orizontal, vertical și circular.

Pistol de vopsit cu lavabil Steinhaus PRO-SG950

pistol de vopsit cu lavabil

Trecem mai departe la acest pistol de vopsit cu lavabil puternic, cu un recipient suficient de voluminos pentru uz casnic de 800ml și o duză reglabilă cu 3 tipuri de jet. Vă recomandăm să nu lăsați pistolul murdar în tot timpul în care așteptați ca vopseaua să se usuce pentru că vă va fi mult mai dificil după aceea. Pistolul se desface în 2 părți, iar partea care este dotată cu rezervor trebuie spălată, precum și filtrul care stă la baza aparatului.

Din păcate, acest pistol de vopsit cu lavabil stropește, deci vă încurajăm din toată inima să acoperiți toate obiectele pe care nu vreți să le murdăriți în tot procesul de vopsire. Dar una peste alta este un pistol pentru vopsit bun, care își face treaba mai mult decât respectabil având în vedere prețul redus pe care îl are.

Acest pistol electric de vopsea este ideal pentru proiecte personale, dar dacă lucrați în domeniu atunci vă recomandăm să optați pentru ceva mai puternic, care nu stropește.

Pistolul manual de vopsit de la Steinhaus este o alegere bună pentru proiecte rapide și este suficient de mic pentru a fi depozitat într-un sertar mai măricel sau agățat pe un panou în garajul dumneavoastră.

Pistol de vopsit Bosch PFS 1000

pistol de vopsit bosch verde

Trecem la următorul pistol de vopsit și zugrăvit, de data aceasta de la o companie mai cunoscută, și anume BOSCH, care sunt renumiți pentru aparatura profesională de bricolaj.

Se pliază pe utilizarea oricărui tip de vopsea din comerț, precum și pentru lavabil. Înainte de a începe să zugrăviți, este indicat să faceți o încercare în gol pentru a determina cu exactitate cât de diluată trebuie să fie vopseaua și să reglați debitul pentru nevoile dumneavoastră.

Dacă doriți să utilizați acest pistol de vopsit Bosch pe orizontală, trebuie să orientați tubul care absoarbe vopseaua în direcția potrivită înainte de înșurubare pentru a absorbi cât mai multă cantitate de vopsea.

Pistol de vopsit Bosch PFS 3000

pistol de vopsit garduri

Deși este similar cu pistolul de vopsit precedent, din aceeași gamă, acesta este mult mai puternic și a fost conceput cu tehnologii mai avansate.

Poate fi folosit cu orice tip de lavabil, vopsea, email normal sau email pe baza de apă, lac normal sau lac pe bază de apă. Este o idee mai scump decât alte pistoale pentru vopsit, dar la ce performanțe oferă, merită fiecare bănuț în plus. Dacă aveți în plan să îl folosiți în interior atunci trebuie să acoperiți fiecare piesă de mobilier înainte sau chiar să le scoateți pe toate afară pentru a rămâne camera liberă. În schimb pentru lucrări exterioare nu veți întâmpina nici cea mai mică problemă.

Are o capacitate a rezervorului de 1000ml, ceea ce îl face mult mai avantajos deoarece, odată ce începeți să vopsiți veți remarca faptul că este destul de enervant să luați pauze constant pentru a reumple rezervorul și de a mixa lavabil cu apă.

Când vine vorba de putere, acesta dispune de 650W, făcându-l un pistol de vopsit electric foarte performant. Tehnologia All Paint ajută la o pulverizare mult mai fină a oricărui tip de vopsea. Iar ca sfat, vă recomandăm să curățați cât mai des cu putință filtrul de burete deoarece se umple de praf, iar asta va afecta debitul de vopsea, lăsând impresia că i-a scăzut puterea Pistolului de vopsit Bosch.

Pistol de vopsit profesional Steinhaus PRO-PS1010

pistol de vopsit profesional ieftin

Dacă lucrați în domeniu sau aveți adesea suprafețe mari de vopsit atunci vă recomandăm acest pistol de vopsit profesional marca Steinhaus care are o putere mare de 1010W și un debit de 1,5l/minut. Deși este un pistol profesional, ca preț este mult mai accesibil decât celelalte așa-numite pistoale profesionale și este comparativ ca specificații și ca performanțe, pentru că asta ne interesează până la urmă.

Aparatul vine cu un manual de instrucțiuni foarte clar și exact, fapt pentru care nu veți avea probleme în ceea ce privește utilizarea lui. Pistolul pentru vopsire beneficiază și de un filtru dar, trebuie să diluați vopseaua înainte de utilizare pentru ca filtrul să funcționeze la capacitatea lui maximă.

În plus, aparatul vine cu 2 duze, dintre care una pentru lavabilă iar cealaltă pentru vopsea clasică. Puteți parcurge câteva sute de metri de acoperiș sau orice suprafață pe care vreți să o vopsiți în doar câteva ore. Imaginați-vă să faceți asta cu un trafalet…

Este interzisă folosirea acestui pistol de vopsit profesional cu următoarele materiale

materiale ușor inflamabile, vopsele silicate, îngrășăminte lichide și/sau pesticide, acizi puternici, vopsele de emulsie și multe alte materiale pe care le găsiți în manualul de instrucțiuni.

Cum alegem?

Există trei tipuri clasice de pulverizatoare pentru vopsit: electrice, cu volum mare de joasă presiune (HVLP) și comprimate. Fiecare vine cu propriile sale beneficii și dezavantaje.

Pulverizatoarele de vopsea care sunt alimentate cu energie electrică, și se descurcă foarte bine, având o presiune mare și se mișcă mult mai rapid decât celelalte două și tocmai de asta sunt mai căutate și mai folosite de meșterii din domeniu. Acestea funcționează cu aproape orice tip de vopsea, indiferent dacă este groasă sau subțire; scumpă sau ieftină, dar cu toate acestea, poate fi dificil să controlați cu exactitate modelul de pulverizare, ceea ce înseamnă că este foarte posibil să aveți o pulverizare excesivă, iar aceste pistoale de vopsit tind să fie mai zgomotoase, deși nu la un nivel deranjant.

Cât de mare este suprafață pe care urmează să o vopsiți

Doriți să vopsiți tot exteriorul casei dumneavoastră sau doar o piesă sau două de mobilier? Zona pe care urmează să o acoperiți în vopsea va dicta ce produs este cel mai bun pentru dumneavoastră. De exemplu, pulverizatoarele de vopsea cu prelungitoare mai lungi, cupe de vopsea mai mari și furtunuri mai lungi sunt ideale pentru proiecte mai mari, în timp ce acelea portabile și ușoare sunt utile pentru lucrări mici.

Avantajele utilizării unui pistol electric pentru vopsire

 • Vopseaua acoperă și pătrunde mai bine în crăpăturile de pe suprafața vopsită din cauza pompei de înaltă presiune care o pulverizează prin duză.
 • Acoperirile groase pot fi pulverizate simultan, reducând numărul de straturi necesare pentru a obține un strat uniform. Eu unul prefer să dau un strat mai gros de vopsea decât să aștept să se usuce și să aplic de mai multe ori, dar unele zone necesită o dublă sau chiar triplă vopsire.
 • Sunt mult mai comode.
 • Flexibilitatea utilizării este, de asemenea, un avantaj, deoarece poate fi utilizată pentru a pulveriza diferite tipuri de acoperiri, substanțe chimice și pete de textură și vâscozitate diferite.
 • Oferă un finisaj mai bun, deoarece fluidul este distribuit mai uniform pe obiect cu fiecare zonă de pe el fiind atinsă.

Tipul de material

Materialele din care aceste aparate de vopsit sunt confecționate variază în mod drastic. Multe aparate mai ieftine sunt fabricate din piese din plastic care se pot murdări și devin inoperabile dacă nu sunt curățate imediat după utilizare. Ele pot fi mai greu de curățat și se rup mult mai repede decât cele din oțel inoxidabil sau piese metalice mai rezistente.

În ceea ce privește materialele pe care le puteți vopsi și vopselele pe care le puteți folosi cu aceste pistoale multifuncționale, puteți utiliza unul care este catalogat și construit pentru multisuprafețe, de la pereți, acoperiș și garduri până la mobilier și mașini din lemn. Și puteți folosi toate tipurile de vopsea într-un pulverizator, atâta timp cât este tipul potrivit.

Mărime

Pulverizatoarele vin în diferite dimensiuni, de la pulverizatoare cu cupe mici, nu cu mult mai mari decât o duză de pulverizare cu furtun de grădină până la unități mari care transportă un rezervor de compresor de aer sau un cărucior cu roți, echivalent cu dimensiunea unui aspirator vertical. Spațiul de stocare de care aveți nevoie depinde de modelul pe care îl obțineți.

Pe lângă dimensiunile diferite ale rezervorului, pulverizatoarele electrice au diferite dimensiuni ale duzei. Dimensiunea orificiului este dimensiunea găurii și măsoară cantitățile, măsurate pe minut.

Preț

Când vine vorba de preț, aparatele de vopsit chiar nu sunt foarte scumpe. Cele mai slabe, cu cele mai puține dotări dar care vopsesc suficient de bine pentru a reamenaja un gard sau o piesă de mobilier se găsesc la prețuri mici, de până în 250 de lei și nu veți regreta vreo secundă alegerea făcută. Iar cele mai performante vin, bineînțeles cu un preț mai mare, dar dacă știți că îl veți folosi constant atunci merită să plătiți în plus pentru beneficiile oferite și mai mult de atât pentru calitatea superioară a produsului.

Oricât am încerca să ne spunem că nu prețul dictează calitatea unui aparat, din păcate, de cele mai multe ori acesta este crudul adevăr.

Întrebări frecvente

Cum controlăm vâscozitatea pistolului de vopsit?

Dacă vâscozitatea nu este adecvată pentru lucrare dumneavoastră, vă recomandăm să o diluați, folosind un diluant corespunzător și să amestecați foarte bine.

Cum alegem cea mai bună presiune a pistolului de vopsit?

Vă recomandăm să începeți cu cea mai mică presiune, folosind duza cea mai mică și să faceți un test pentru a vedea dacă se potrivește cu lucrarea dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.