Cele mai bune televizoare 8K (2023)

Cu toții am auzit despre televizoare 4K. Cel mai probabil aveți acasă unul sau cel puțin ați văzut undeva. Dar dacă nu ești pasionat de televizoare și nu te interesează ultimele apariții de pe piață, s-ar putea să nu fi observat faptul că au început să apară din ce în ce mai multe televizoare 8K. Te-ai putea gândi că nu e mare lucru de capul lor și că e vorba doar de marketing, o exagerare mai mult. Dar în realitate, televizoarele 8K au de 4 ori mai mulți pixeli decât TV-urile 4K și de 16 ori mai mulți decât clasicele televizoare 1080p. Sunt ceva diferențe, nu?

Deși nu veți găsi o multitudine de canale de streaming sau clipuri care sunt filmate cu 8K, să ai în casă cel mai bun televizor 8K tot va reprezenta o decizie foarte bună pe care nu o vei regreta. Iar asta datorită capacității impresionante de a face upscaling. În limbaj uzual, înseamnă că indiferent de rezoluția originală a materialului video, televizorul, prin niște procese excepțional de inteligente, va analiza în timp real fiecare cadru și îl va îmbunătăți semnificativ de mult. Indiferent de condițiile în care a fost filmat, pe un televizor 8K vei vedea o imagine mult mai clară, cu un contrast de culori formidabil și o detaliere profundă a fiecărei scene.

Pentru acest articol am analizat toate televizoare 8K disponibile pe piața din România și am făcut un top cu cele mai bune televizoare 8K pe care merită să le iei în considerare anul acesta.

 Samsung Neo QLED 65QN800B

 Samsung Neo QLED 65QN800B

 • Cel mai ieftin televizor cu rezoluție 8K
 • Upscaling se descurcă destul de bine
 • Este extrem de slim (grosime de 17mm)
 • Suport HDR 2000 excelent
 • Contrastul e la alt nivel

Samsung 55QN700B

Samsung 55QN700B

 • Cei 33 de milioane de pixeli se vor asigura că oferă niște imagini foarte clare
 • Tehnologie Anti-Glare care oprește razele soarelui din diminuarea clarității
 • Nu este deloc deranjant pentru ochi
 • Peste un miliard de nuanțe de culori
 • Foarte performant pe partea de gaming

Samsung Neo QLED 65QN900B

Samsung Neo QLED 65QN900B

 • Calitatea imaginii rămâne constantă indiferent de unghiul vizionării
 • Interfață Smart, ușor de navigat
 • Avem o selecție largă de aplicații
 • Upscaling-ul este extrem de bun
 • Input lag foarte redus

Samsung Neo QLED 65QN900B

Samsung Neo QLED 65QN900B

 • Suportul pe care stă este foarte rezistent
 • Raport calitate-preț extrem de bun
 • Difuzoare integrate puternice, de 80W
 • Nu veți avea nevoie de un soundbar
 • Este ușor de montat pe perete
 • Rata de refresh – 100 Hz

Samsung 65Q950T

Samsung 65Q950T

 • Optimizează calitatea imaginilor cu rezoluție sub 8K
 • Reglare automată a luminozității în funcție de lumina din cameră
 • Un singur cablu imperceptibil pentru conectarea tuturor dispozitivelor externe
 • 4 porturi de tip HDMI
 • Comenzi vocale

Sony 85Z9J

Sony 85Z9J

 • Culorile au un aspect extrem de realist
 • Nuanțe de negru foarte profunde
 • Sunet puternic, cu un bass vibrant
 • Tehnologie inovativă de Voice Zoom
 • Conectivitate rapidă

Sony Mini LED 85Z9K

Sony Mini LED 85Z9K

 • Diagonală foarte mare, de 215cm
 • Cel mai bun upscaling prezent la un TV 8K
 • Dispune de 4 porturi HDMI și suport VRR
 • Sistem de operare Google TV
 • Conceput cu 16 tehnologii inovative de îmbunătățire a imaginii
 • Imaginile sunt foarte fluide

Care este cel mai bun televizor 8K pentru tine?

Având în vedere că producția de televizoare 8K este în plină ascensiune, avem atât televizoare o idee mai ieftine cât și modele de tip high-end care sunt concepute pentru iubitorii de imagine. Pentru a stabili cu exactitate ce nevoi ai, ar trebui să-ți faci în primul rând o analiză a bugetului pe care ești dispus să-l cheltui pe un televizor, apoi spațiul de care dispui precum și camera în care urmează să-l montezi iar nu în ultimul rând, câte persoane urmează să stea în fața acelui televizor simultan.

Mai jos vom lua fiecare televizor în parte și îi vom face o descriere mai amănunțită pentru a te ajuta să nu faci o decizie greșită.

Cel mai ieftin televizor 8K: Samsung 65QN800B

cel mai ieftin televizor 8K
Imagine generată pe Samsung 65QN800B

Începem topul cu un televizor 8K de buget, mai exact: Samsung Neo QLED 65QN800B, care a apărut pe piață anul trecut și încă reușește să-și păstreze hype-ul pe care l-a avut și la început. Cea mai mare diferență pe care o așteptau oamenii în termeni de calitate a imaginii era contrastul și controlul iluminării de fundal, iar tehnologia Quantum Mini LED a fost concepută special pentru a-l ajuta în aceste arii.

Îmi place că, deși este relativ ieftin, nu are minusuri precum probleme la calitatea imaginii când este privit dintr-un unghi descentrat sau lag când navigați prin aplicații. Deci, dacă aveți o cameră mare, cu fotolii răsfirate peste tot prin încăpere, nu aveți de ce să vă faceți griji în ceea ce privește unghiul de vizionare. Vor vedea foarte clar atât cei care sunt poziționați direct în fața lui cât și ceilalți.

Ca design este foarte elegant, cu o ramă subțire și un suport care permite o rotire destul de ușoară. De asemenea, trebuie menționat faptul că este un Smart TV, ceea ce înseamnă că oferă acces la servicii de streaming precum Netflix, HBO, Amazon Prime. Per total, este cel mai bun televizor cu rezoluție 8K dacă sunteți în căutarea a ceva ieftin dar totuși performant.

Diagonala: 163, 189, 214 cm

Tehnologie Display: QLED

Rezoluție: 8K

Anul apariției: 2022

Sistem de operare: Tizen

Aplicații de streaming: Da

Comenzi vocale: Da

Rata de reîmprospătare: 100 Hz

Televizor 8K Samsung 55QN700B

televizor 8K samsung
Un peisaj observat prin intermediul Samsung 55QN700B

Samsung 55QN700B este un alt televizor 8K care vine la un preț relativ mic în comparație cu modelele care vor urma. Este unul dintre cele mai bune televizoare 8K dacă vă place să vă uitați la comeptiții sportive sau să vă jucați jocuri cu ritm rapid deoarece are o rată de refresh de 120 Hz care, după spusele multor analiști, este rata perfectă pentru gaming.

Culorile sunt vibrante și, cel mai important, multe. Având în vedere că poate afișa peste un miliard de nuanțe de culori, așteptați-vă la niște imagini exact cum vedeți în poza de mai sus. Și totuși pozele nu reflectă absolut deloc realitatea. Dacă nu ați avut ocazia să vedeți câteva imagini pe un televizor 8K în realitate, prima oară când îl veți porni, veți avea un șoc real. Sunt niște imagini atât de realiste și de vibrante încât ți-ar fi greu să distingi între imaginea de pe televizor și una reală.

Ca sistem de operare avem clasicul Tizen oferit de Samsung, care vă oferă acces rapid la o gamă largă de servicii de streaming și setări care vă permit ajustarea imaginii. Telecomanda este de tip one remote, deci o puteți asocia și altor dispozitive din casa dumneavoastră pentru a elimina restul telecomenzilor.

Asistent vocal: Da

Diagonala: 138, 163, 189

Anul apariției: 2022

Rezoluție: 8K

Tehnologie Display: Neo QLED

Culoare: Gri

HDR: HDR10+, HLG

Difuzor: 60W

Cel mai bun televizor 8K Smart: Samsung 65QN900B

cel mai bun tv 8K smart
Reprezentare a felului în care e redirecționat zgomotul

Mai sus avem o imagine care este o reprezentare clară a felului în care Samsung N900B emite sunetul și, după cum puteți observa, indiferent de locul în care veți sta, sunetul este distribuit destul de uniform.

Una dintre caracteristicile deosebite ale acestui televizor este reprezentată de imaginile optimizate prin intermediul AI. Televizorul folosește inteligența artificială pentru a analiza și îmbunătăți calitatea imaginii, rezultând o imagine mai vie și mai clară. Am menționat la început sunetul care, dispune de un sistem Dolby Atoms și este echipat cu difuzoare care transpun fiecare zgomot într-un mod tridimensional care vă va plasa în mijlocul acțiunii.

Display-ul este de tip QLED și a fost conceput cu o tehnologie inovativă anti-reflexie care blochează undele solare din a vă distorsiona imaginile. Astfel, indiferent de luminozitatea din cameră și de cum poziționați televizorul, veți avea o vizibilitate bună tot timpul. De asemenea, mai avem și un sistem automat care reduce din luminozitate odată ce se face întuneric în cameră pentru a reduce oboseala de la nivelul ocular, făcând astfel mai confortabilă vizionarea pe perioade lungi de timp.

Diagonala: 163, 189, 214cm

Culoare: Gri

Sistem operare: Tizen

Funcții Gaming: HGIG, GameBar etc.

Putere difuzoare: 90W

Bluetooth & WiFi: Da

Slot HDMI: 4

Rata Refresh: 100 Hz

Televizor Samsung 8K QN900A

tv samsung 8K 189cm

Personal sunt de părere că un televizor 8K fără un upscaling bun, nu merită cumpărat. Iar Samsung QN900A se folosește de inteligența artificială pentru a analiza și a îmbunătăți calitatea imaginii, rezultând o imagine mai vibrantă, cu culori mai exacte chiar și pentru conținutul care nu a fost programat să fie vizionat în 8K.

Avem compatibilitatea HDR10+ care este regăsită, de obicei, la marea majoritate a televizoarelor de acest gen și este de folos pentru a dispune de o paletă mult mai largă de culori, precum și pentru o luminozitate mai bună. Rezoluția de 33 de milioane de pixeli contribuie, de asemenea, la calitatea uimitoare a imaginii televizorului, făcând ca fiecare detaliu al conținutului dvs. să iasă în evidență.

O altă caracteristică care face ca Samsung Neo QLED 65QN900A să fie printre cele mai bune televizoare 8K de pe piață este Object Tracking Sound Pro. Această tehnologie utilizează un microfon încorporat pentru a urmări mișcarea obiectelor de pe ecran, ajustând sunetul pentru a se potrivi cu acțiunea. De asemenea, televizorul este livrat cu un soundbar, care oferă o experiență audio puternică și imersivă, care completează calitatea excelentă a imaginii televizorului.

Culoare: Argintiu

Anul apariției: 2021

Aplicații de streaming: Da

Difuzoare: 80W

Diagonala: 163, 189, 214cm

Procesor: Neo Quantum 8K

HDR: HDR 10+, HLG

Rata de reîmprospătare: 100 Hz

Cel mai bun televizor Samsung 8K: 65Q950T

cel mai bun televizor samsung 8K

Samsung 65Q950T 8K este un televizor de ultimă generație care oferă o multitudine de caracteristici avansate. Una dintre acestea este One Invisible Connection. Această caracteristică vă permite să conectați toate dispozitivele dvs. la televizor printr-un singur cablu subțire, menținând zona din jurul tv-ului mult mai ordonată.

Procesorul cuantic al televizorului folosește algoritmi de învățare profundă pentru a produce peste un miliard de nuanțe de culoare, rezultând o imagine mai realistă și mai precisă. Real game enhancer este, de asemenea, un punct de atracție major pentru acest televizor, deoarece optimizează experiența de joc pentru a oferi imagini fluide și receptive, ceea ce îl face ideal pentru gameri.

Având în vedere că face parte din lista celor mai bune televizoare 8K, avem parte și de telecomanda One Remote Control, care vă permite să controlați toate dispozitivele conectate cu o singură telecomandă. Funcția Tap View vă permite, de asemenea, să partajați conținut între televizor și dispozitivul mobil prin simpla atingere a acestora. Multi View este, de asemenea, o caracteristică excelentă care vă permite să împărțiți ecranul în până la patru secțiuni diferite și să vizionați conținut diferit în același timp, dar pentru utilizatorii de rând nu va reprezenta cine știe ce inovație pentru că nu o vor folosi. Dar, dacă aveți mai multe camere de supraveghere pe care vreți să le monitorizați, atunci acesta este Tv-ul perfect pentru acest lucru.

Tehnologia Dispaly-ului: QLED

Consum / 1,000 ore: 412 kW

Greutate: 24 Kg

Tehnologii audio: Dolby + altele

Diagonală: 163cm

Asistent vocal: Da

Rata de refresh: 100 Hz

Streaming: Da

Televizor 8K cu ecran de 214cm: Sony 85Z9J

Televizor 8K cu ecran mare

Mai departe avem un televizor sony bravia, și anume modelul 85Z9J, care este unul dintre cele mai performante televizoare scoase de Sony în ultimii 2 ani. Ce au îmbunătățit enorm de mult la gama Z, este procesorul de tip XR care upgradează cu o eficiență ridicată fiecare imagine care nu este în format 8K și oferă niște detalii mult mai sharp și mai proeminente.

Pe de altă parte avem și un sistem de retroiluminare full-array, care permite un control mai bun al luminozității și contrastului imaginii, rezultând o experiență de vizionare mai realistă și mai captivantă. Interfața cu utilizatorul este, de asemenea, bine concepută și ușor de navigat, ceea ce face ca accesul la toate funcțiile televizorului să fie destul de simplu.

Sony 85Z9J are, de asemenea, o calitate excelentă a sunetului. Acesta este echipat cu tehnologia Acoustic Surface Audio+, care folosește ecranul televizorului ca difuzor pentru a oferi un sunet imersiv, tridimensional, care vă plasează chiar în mijlocul acțiunii. În plus, are o varietate de porturi, inclusiv HDMI, USB și Ethernet, ceea ce facilitează conectarea tuturor dispozitivelor la televizor.

Diagonală: 215cm

Display: LED

Sistem operare: Google TV

Format Display: Plat

Stocare: 16GB

Mirroring: Android

Refresh Rate: 100 Hz

Bluetooth: 4.2

Cel mai bun televizor 8K: Sony Mini LED 85Z9K

cel mai bun televizor 8K

Deși marea majoritate a televizoarelor de tip high-end, ultra performante sunt concepute cu tehnologia de comenzi vocale, Sony 85Z9J mi se pare că le înțelege cel mai bine dintre toate. Unele mai dau fail-uri din când în cînd, dar aici nu am avut această problemă nici măcar o dată. Indiferent dacă aveți sau nu telecomanda la îndemână, îi puteți spune să micșoreze sau să mărească volumul, să schimbe canalele sau chiar să se închidă.

Bineînțeles că procesorul de ultimă generație îi permite să afișeze peste un miliard de culori și nuanțe (cine ar fi crezut?) iar acuratețea acestora este peste orice am văzut vreodată la un televizor. Indiferent că e vorba de filme, emisiuni sau chiar jocuri, claritatea imaginii pare de pe altă planetă.

În cele din urmă, Sony Mini LED 85Z9K este echipat cu o cameră Bravia. Aceasta vă permite să folosiți televizorul ca o cameră foto, făcând posibilă realizarea de fotografii și videoclipuri cu televizorul dumneavoastră. Această funcție este utilă în special pentru apeluri video, deoarece vă permite să aveți o vedere cu unghi larg a camerei.

Sony 85Z9J are, de asemenea, o calitate excelentă a sunetului. Acesta este echipat cu tehnologia Acoustic Surface Audio+, care folosește ecranul televizorului drept difuzor pentru a oferi un sunet imersiv, tridimensional, care vă face să vă simțiși parte din ce se întâmplă pe ecran. Toate acestea ne duc la concluzia că Sony Z9J este cel mai bun televizor 8K prezent pe piață în acest an.

Anul apariției: 2022

Sistem: Google TV

Procesor: XR Cognitive

Dolby Sound: Da

Difuzoare: 85W

HDMI: 2.0 & 2.1

Greutate: 60 Kg

Diagonală: 189, 215cm

Cum alegem cel mai bun televizor 8K?

Primul lucru pe care ar trebui să îl iei în considerare este dacă într-adevăr ai nevoie de un televizor 8K. Este adevărat că acestea sunt viitorul și începe să existe din ce în ce mai mult conținut 8K, dar s-ar putea ca un televizor 4K să fie mai mult decât suficient pentru nevoile tale.

Vezi lista noastră cu cele mai bune televizoare 4K.

Upscaling

Dacă ți-ai analizat nevoile și ești 100% sigur că vrei să înlocuiești vechiul televizor cu unul 8K atunci îți sugerez să alegi un model care are un upscaling foarte bun. Nu tot ce urmează să vizionați va fi 8K, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de un tv puternic care să îmbunătățească semnificativ fiecare imagine și s-o aducă la adevărata sa valoare. Din fericire, am testat fiecare televizor din această listă și toate au un upscaling cel puțin decent.

Fii atent la dimensiuni

Următorul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este dimensiunea. Mai mare nu este întotdeauna mai bine atunci când vine vorba de televizoare. Dar, având în vedere că plătești un preț nu foarte mic, înțeleg de ce ai vrea cea mai mare diagonală. Și până la urmă, dacă dispui de spațiul necesar de depozitare, atunci imaginile vor fi la cu totul alt nivel.

Soundbar încorporat sau nu?

Multe dintre cele mai bune televizoare 8K au încorporat un sistem audio impresionant, dar pentru a obține o experiență cinematografică completă, demnă de această rezoluție, vei vrea probabil și un soundbar puternic, care să ducă toată experiența la nivelul unui cinematograf. Câteva dintre modelele menționate mai sus au deja un soundbar la pachet, deci te poți orienta către acelea sau, dacă ai preferințe, poți achiziționa separat soundbar-ul pe care îl dorești și îl conectezi la televizor.

Întrebări frecvente

Care este cel mai bun televizor 8K?

Dacă vrei să vezi care sunt 7 dintre cele mai performante modele de TV-uri 8K, am compus o listă în care le menționez pe toate, de la cel mai ieftin la cel mai scump. Asigură-te că te informezi în legătură cu toate înainte de a-l alege pe cel mai scump sau, din contră, pe cel mai ieftin. Astfel, riscul de a face o alegere pripită scade semnificativ.

Se simte diferența între 4K și 8K?

Răspunsul scurt este: Da, se simte diferența. Doar că dacă vrei într-adevăr să te bucuri de toată experiența unui televizor 8K, ai nevoie de un model cu o diagonală de cel puțin 100cm. În acest fel, vei vedea toate detaliile fine, cu culori vibrante și un contrast net superior. Acest lucru se datorează, în mare, faptului că televizoarele 8K au de 4 ori mai mulți pixeli decât cele 4K.

Cât costă un televizor 8K?

Deși sunt scumpe, poți găsi un televizor 8K performant la un preț de 8.000-9.000 de lei. Bineînțeles că diagonala va juca un rol destul de crucial în ceea ce privește prețul final al televizorului, deci alege una pe măsura bugetului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.