Cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb

Orice vânător experimentat trebuie să dețină în colecția sa măcar un cuțit de vânătoare cu mâner din corn de cerb (alături de niște cizme de vânătoare calitative). Design-ul rustic și vânătoresc este folosit încă din cele mai vechi timpuri, reprezentând una dintre cele mai longevive arme de tăiere folosite la vânat.

Acest tip de cuțite sunt confecționate special pentru jupuirea vânatului având, de obicei, o lungime medie a lamei care vă va permite utilizarea facilă a cuțitului pe orice tip de vânat. Mai jos am creat o listă compactă cu TOP 6 cele mai bune cutite de vanatoare cu maner din corn de cerb din care puteți alege, de la opțiuni mai ieftine precum imitații de mânere din corn de cerb până la cornuri reale.

     
-imitație de corn de cerb
-lamă din oțel inoxidabil
-greutate 300gr
Verifică Preț
-mâner din corn de cerb
-lamă din inox
-lamă de 7,5cm
Verifică Preț
-mâner din corn de cerb
-lamă din oțel inoxidabil
-lamă de 12cm
-greutate 140gr
Verifică Preț
-mâner din corn de cerb
-lamă din oțel inoxidabil
-lamă de 11cm
-greutate 205gr
Verifică Preț
-mâner din corn de cerb
-lamă din oțel
-lamă de 9cm
-greutate 242gr
-husă de piele
Verifică Preț
-mâner din corn de cerb
-lamă din oțel
-lamă de 16cm
-greutate 258gr
-teacă din piele de vită
Verifică Preț

Acum că v-am prezentat lista pe scurt, vom lua fiecare cuțit în parte și îl vom analiza puțin mai pe larg pentru a vă pune în temă cu toate detaliile

cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb

Cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb

Acest cuțit de vânătoare este, într-adevăr, foarte ieftin dar plătiți acest preț în detrimentul unui mâner din imitație de corn de cerb.

Cuțitul are o lungime totală de 30cm și o greutate de 300g, fapt care îl poate face puțin mai dificil de utilizat de vânătorii neexperimentați, dar, este totuși o piesă bună și fiabilă pe care s-o aveți la colecție.

cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb  TOPO

Cuțit de vânătoare cu mâner din corn de cerb Outdoor

Trecem acum la un cuțit de vânătoare cu lamă din inox marca TOPO.

Lama scurtă de doar 7,5cm, nu îl face extrem de versatil, dar este un instrument de jupuire perfect pentru vânătorii începători sau care doar preferă un instrument mai mic și agil.

cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb  muela

Cutit de vanatoare Muela

Aici avem un cuțit de vânătoare din gama Muela, cuțit cu un mâner din corn de cerb original și o teacă de piele Gred elegantă și calitattivă.

Lama cuțitului are o lungime de 12cm, ceea ce îl face un cuțit de vânătoare de dimensiuni medii. Nu este nici prea mic, cum a fost cuțitul precedent și nu este nici prea lung pentru a vă crea vreun disconfort în timpul utilizării îndelungate.

cel mai bun cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb

Cel mai bun cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb

Deja trecem la cuțitele din sfera premium a acestei liste. Acest cuțit de vânătoare beneficiază de o lamă ușor curbată din oțel inoxidabil cu dimensiunea de 11cm.

Dar nu lama este partea interesantă a acestui cuțit de vânătoare, ci mânerul din corn de cerb, sculptat manual de un artist spaniol. Greutatea cuțitului este de 205g, fapt ce îl face ușor de utilizat .

cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb  icon tools

Cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb Icon Tools

Aici avem un cuțit de vanatoare cu maner din corn de cerb care beneficiază de o lamă din oțel german Bohler, de cea mai înaltă calitate, cu o lungime de 9cm și o greutate totală a cuțitului de 242g.

Acest cuțit este extrem de popular în lumea activităților de agrement și este folosit de foarte mulți vânători, pescari, silvicultori șamd.

cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb muela wild boar

Cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb Muela Wild Boar

Ultimul, dar nu cel din urmă este acest cuțit splendid marca Muela. Deși este cel mai scump cuțit din această listă este și cel mai luxurios obiect de vânătoare de până acum.

Cu o lamă din oțel inoxidabil și un finisaj de satin semimat care elimină efectul deranjant de strălucire pe care îl au marea majoritate a mânerelor, acest cuțit este o piesă pe care trebuie neapărat să o adăugați colecției dumneavoastră. Cotorul mânerului are o decorațiune cu un porc mistreț care dă un plus de eleganță acestui cuțit.

Care este cel mai bun cutit de vânătoare cu mâner din corn de cerb?

Depinde foarte mult de lungimea și de design-ul întregului cuțit, dar, din punct de vedere calitativ, cel mai bun cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb estecutitul Muela Wild Boar pe care l-am prezentat în acest articol.

Cât costă un cutit de vanatoare cu maner din corn de cerb?

În medie, un cuțit de vanatoare cu maner din corn de cerb costă în jur de 400 de lei. Vedeți opțiunile mai ieftine din acest articol!

Un comentariu

  1. […] Acest binoclu cu vedere pe timp de noapte de la Qeno, deși au un design care pare de jucărie, în realitate este destul de profesional pentru prețul scăzut pe care îl are. Mai mult, are funcții interesante precum rezistența la apă, pentru a-l putea folosi în condiții meteo nefavorabile. Având în vedere impermeabilitatea lor, îi puteți lua cu voi când faceți camping, sau pentru sesiuni lungi de vânătoare. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.