Drona DJI Mavic 3 | Pret, Pareri și Review Complet

DJI Mavic 3 este de departe una dintre cele mai interesante drone DJI, chiar și în 2023.

dji mavic 3

DJI a fost întotdeauna o companie acreditată pentru dronele de înaltă calitate pe care le produc (și asta pe bună dreptate), iar Mavic 3 este exemplul viu de performanță și calitate ridicate la standarde asiatice. Mavic 3 este o dronă emblematică a companiei, aș putea spune, iar deși are un preț ridicat oferă una dintre cele mai înalte performanțe pe care le puteți obține pe piața dronelor.

Acest model a reprezentat un salt înainte față de modelele precedente ale DJI, deoarece utilizează o cameră cu 2 obiective care vă oferă un unghi larg de vizualizare și o cameră teleobiectiv foarte performantă. Are o autonomie foarte bună, o diafragmă reglabilă, senzori de evitare a obstacolelor pe toate planurile și multe alte tehnologii de ultimă generație. Deci se înțelege tot hype-ul general creat în jurul acestei drone. Dacă ești interesat și vrei să afli mai multe, te invit să citești în continuare deoarece în acest articol vă vom prezenta un review complet și minuțios pentru DJI Mavic 3.

DJI Mavic 3: Păreri Pro vs Contra

Plusuri

 • Obiectivul oferă un zoom optic de 7x și un zoom digital de 28x
 • Senzori de evitare a obstacolelor pe toate părțile
 • Caracteristici de siguranță bine implementate
 • Filmare video 5.1K la 50 fps și 4K la 120 fps
 • Calitate a imaginii extraordinară
 • Autonomie mare, de 46 minute
 • Altitudine maximă de 6 Km

Minusuri

 • Poate dura ceva până te obișnuiești cu navigarea
 • Nu este recomandată începătorilor
 • Rază de operare de doar 15 Km
 • Greutate mare, de 895 grame
 • Este destul de scumpă
 • Trebuie înregistrată

Te-ar putea interesa și:

DJI Mini 2: Review

DJI Mini 3: Review

DJI Avata Pro View: Review

DJI Mavic 3: Design

dji mavic 3 poza

Inginerii DJI au păstrat aceleași principii de proiectare ca la modelele anterioare. Acest lucru înseamnă că brațele elicei se pliază spre interior pentru a face drona mult mai mică și mai ușor de transportat în rucsac atunci când nu este utilizată, înainte de a se plia din nou în câteva secunde atunci când sunteți gata să o ridicați în aer. În ciuda vopselei mai închise la culoare, Mavic 3 are, de asemenea, acel aspect distinctiv, clasic Mavic și calitatea materialelor.

Dimensiunile dronei sunt 347,5 × 283 x 107,7 mm. Acest lucru o face similară cu Mavic 2 Pro atunci când este pliată, dar dimensiunea în modul de zbor este puțin mai mare. Greutatea dronei Mavic 3 este de 895 g pentru versiunea Standard și de 899 g pentru versiunea Cine. În ciuda faptului că este mai ușoară decât Mavic 2, aceasta are o baterie mai mare și mai puternică cu cca 30%. În timp ce bateria este un factor cheie în timpul de zbor îmbunătățit al lui Mavic 3, unele motoare și elice mai eficiente ajută la creșterea timpilor de zbor și oferă o viteză maximă de 67 Km/h în modul Sport.

dji mavic 3 controller

Controlerul standard care vine cu versiunea Standard și pachetul Fly More Combo este același cu cel pe care îl primiți cu DJI Mavic Air 2. Dar, spre deosebire de controlerul din seria Mavic 2, acesta are o dimensiune fixă, cu un suport telescopic pentru telefon în partea de sus a unității, unde poate fi depozitat cablul telefonului.

Acest controler este mai mare decât mai vechiul controler pliabil Mavic 2, dar avantajul este o autonomie îmbunătățită a bateriei de până la șase ore. Controlerul RC Pro (de mai sus) care vine cu versiunea Cine a Mavic 3 este, în esență, un nou controler inteligent cu un ecran tactil de 5,5 inci și oferă alte câteva caracteristici avansate în comparație cu controlerul standard.

Principala diferență între versiunile Standard și Cine ale Mavic 3 este că versiunea Standard oferă 8 GB de stocare internă, în timp ce versiunea Cine dispune de un SSD impresionant de 1 TB cu suport pentru înregistrarea video.

DJI Mavic 3: Zbor

dji mavic 3 zbor

Mavic 3 este o dronă foarte agilă, care oferă un timp de răspuns mult mai bun decât predecesorii săi. Comenzile sunt pur și simplu mult mai sensibile atât în modul Normal, cât și în modul Sport, în timp ce modul Cine oferă o sensibilitate redusă a comenzilor și a vitezei pentru zboruri mai line și filmări mai cinematice.

În timp ce caracteristicile și prețul lui Mavic 3 îl fac mai potrivit pentru piloții experimentați de drone și creatorii profesioniști de conținut, acesta ar putea servi, de asemenea, ca punct de intrare pentru începători, datorită funcțiilor sale avansate de siguranță și a popularelor moduri de zbor ,,Quickshots”.

În timp ce Mavic 3 este un adevărat gigant în ceea ce privește caracteristicile și calitatea imaginii, DJI este o companie bine-cunoscută pentru producerea unor drone sigure și ușor de pilotat, iar această dronă, în ciuda prețului ridicat, ar putea reprezenta o opțiune fantastică pentru piloții de drone aflați la prima experiență. Aceasta este cu siguranță o dronă în care puteți crește pe măsură ce vă îmbunătățiți abilitățile și cerințele de zbor, iar investiția într-un model de nivel superior poate economisi în cele din urmă bani pe termen lung, deoarece poate reduce necesitatea de a face upgrade la un model mai puternic.

În ceea ce privește funcțiile de siguranță, Mavic 3 utilizează mai mulți senzori inteligenți pentru a detecta obstacolele în toate direcțiile, care se extind până la 200 de metri atunci când este inițiată funcția avansată de întoarcere automată la bază.

Bateria de 5.000 mAh asigură o durată maximă de zbor de 46 de minute sau o distanță de 30 km (fără vânt). În realitate, acest lucru nu se întâmplă niciodată, deoarece trebuie să țineți cont de vânt, de temperatura ambientală și de încărcarea minimă a bateriei înainte de a iniția întoarcere la bază. Astfel, timpul de zbor în condiții optime scade undeva la 35-38 de minute.

DJI Mavic 3: Calitate foto-video

dji mavic 3 poze

După cum bine știți, DJI Mavic 3 utilizează o cameră dublă, unde camera principală are un senzor CMOS de 20 megapixeli și o distanță focală de 24 mm. Are și o diafragmă reglabilă de la f/2,8 la f/11 cu focalizare automată și manuală de la 1 m la infinit. Cea de-a doua cameră dispune de un senzor CMOS de 1/2 inch cu o distanță focală echivalentă de 162 mm, o diafragmă fixă f/4,4 și un zoom hibrid de 28x.
Calitatea imaginii de la camera principală pentru fotografii și clipuri video este, în general, excelentă, cu doar o mică pierdere de acuratețe la marginile cadrului la vizualizarea fotografiilor.

Chiar și în cadre cu contrast ridicat, nu au existat probleme de ordin cromatic, iar gestionarea zgomotului la ISO ridicat este, de asemenea, excelentă, cu rezultate utilizabile pe întreaga gamă, chiar dacă granulația ușoară începe să devină vizibilă la ISO 800.
Diafragma reglabilă a Mavic 3 este mai utilă pentru controlul expunerii decât pentru adâncime deoarece senzorul este încă mic în comparație cu o cameră full-frame. Dar capacitatea de a controla diafragma este o caracteristică fantastică atunci când filmați video, deoarece puteți face modificări rapide ale expunerii în aer atunci când viteza obturatorului trebuie să rămână la o anumită setare.

Cea de-a doua cameră a lui Mavic 3 este mult mai limitată și poate filma doar imagini în format JPEG și video standard la 4K. Această cameră hibridă oferă doar funcționalități de bază și fotografiere automată, cu posibilitatea de a vizualiza cu ușurință scenele îndepărtate.

DJI Mavic 3: Preț și Specificații

Când vine vorba de preț, aveți de ales dintre 3 modele ale DJI Mavic 3: Standard, Fly More Combo și Cine Premium Combo. Fiecare are un anumit preț deoarece au caracteristici ușor diferite. Cel mai ieftin model este cel standard iar cel mai scump este Cine Premium Combo. Nu mă pot pronunța în privința cărui model să alegeți deoarece depinde de nevoile pe care le aveți și cât de mult sunteți dispus să plătiți pentru o dronă performantă.

Senzori împotriva obstacolelor: DA

Sistem de stabilizare: DA

Dimensiuni: 347,5 × 283 x 107,7 mm

Capacitate Stocare: 1 TB

Greutate: 899 grame

Frecvență: 2,4 GHz, 5.8 GHz

Distanță de Operare: 15 Km

Autonomie de Zbor: 46 minute

Viteză maximă: 67 Km/h

Senzor: CMOS

Diagragmă: 2.8/11

Imagine: JPG/RAW/DNG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.