Drona DJI Mavic Air 2S: Pret, Pareri și Review Complet

DJI Mavic Air 2 face parte din categoria de drone profesionale care pot fi pilotate și de începători iar în acest articol vă vom prezenta un Review complet.

dji mavic air 2s

Deși este o dronă apărută în luna aprilie a anului 2020, DJI Mavic Air 2S încă se menține în topul celor mai bune drone DJI. Bazată pe succesul predecesorului său, Mavic Air 2, această dronă iese în evidență cu o serie de caracteristici impresionante precum un senzor CMOS de 1 inch, înregistrare video 5,4K, un sistem îmbunătățit de evitare a obstacolelor și o transmisie pe o distanță de 12 Km.

Cu un design compact ce ajută la portabilitate, DJI Mavic Air 2S se adresează atât amatorilor cât și pasionaților de drone profesioniști care vor să se autodepășească. Scoate niște imagini absolut formidabile, este ușor de pilotat și are o autonomie mai mult decât bună. În acest articol vă vom oferi o analiză completă a dronei, atât cu plusuri cât și cu nelipsitele minusuri.

DJI Mavic Air 2S: Pareri Pro vs Contra

Plusuri

  • Obiectiv de înaltă calitate cu senzor CMOS de 1 inch și capacitate de înregistrare video 5.4K
  • Este foarte stabilă în condiții de vânt puternic
  • Senzori de evitare a obstacolelor în 4 direcții
  • Conexiunea cu baza rămâne neîntreruptă
  • Foarte ușor de pilotat, chiar și de amatori
  • Timp de zbor mărit la 34 de minute
  • Calitate foto-video exemplară
  • Focalizează automat

Minusuri

  • Foarte scumpă pentru marea majoritate a utilizatorilor
  • Controller fără ecran (trebuie să atașați telefonul)
  • Destul de limitată când vine vorba de accesorii
  • Nu dispune de zoom

DJI Mavic Air 2S: Design

dji mavic air 2s pret

De fiecare dată când mă uit la această dronă am impresia că este una dintre cele mai reușite drone create de DJI vreodată. Arată exact așa cum ar trebui să arate o dronă. Doar că are un minus. Având un gri uniform pe toată suprafața ei, când se află la o înălțime foarte mare se reduce vizibilitatea. Dacă mă pun să fiu ,,avocatul diavolului” până la final, pot să remarc și faptul că este destul de apropiată de sol, fapt pentru care îi va fi destul de greu să decoleze din iarbă semi-înaltă. Dar asta se poate rezolva cu schimbarea zonei de aterizare/decolare într-o zonă mai uniformă sau să-i cumpărați niște piciorușe extensibile.

Dronele de această mărime sunt destul de delicate în ceea ce privește camerele lor. Orice fel de smucire va provoca daune. Același lucru se poate spune că este valabil și pentru construcția totală a dronei. Mavic Air 2S este relativ robustă din punct de vedere al calității construcției, dar dacă nu aveți grijă cu ea atunci când o scoateți din carcasă sau când o depozitați, s-ar putea să-i cauzați niște mici probleme. Sunt disponibile huse rezistente pe piață, cu umplutură încorporată dar dezavantajul este că sunt voluminoase.

Odată cu Mavic Air 2S vine un nou controler, din păcate fără ecran, dar cu o conexiune prin cablu la un smartphone și, prin urmare, la aplicația DJI Fly App. Controlerul în sine este robust și ușor. În afară de cele două comutatoare, care sunt puse atunci când nu sunt utilizate în nișe bine amenajate în partea din spate, există un buton de pornire/oprire, un selector de mod (între cele 3 moduri clasice de zbor oferite de DJI), un buton RTH, un buton de funcție și unul pentru schimbarea printr-un clic între video sau cameră. În partea din dreapta față se află un buton de declanșare, iar în stânga față se află o rotiță de control al gimbalului.

Te-ar putea interesa și:

Cele mai bune drone DJI

DJI Mavic 3: Review

DJI Mini 2: Review

DJI Mini 3 PRO: Review

DJI Tello: Review

Funcționalitate

dji mavic air 2s zbor

Mavic Air 2 este echipată cu senzori de mers înainte, înapoi și în jos, ceea ce oferă o bună protecție în modurile Cine și Normal, dar nu și în modul Sport, unde sistemul nu poate ține pasul cu viteza generată.

Sistemul de siguranță permite atât frânarea, cât și by-pass-ul în ceea ce privește evitarea obstacolelor; acestea funcționează bine, dar aveți grijă la limitări și pilotați drona observând-o în zbor, precum și ceea ce este afișat pe ecranul telefonului.

În afară de cele trei moduri de zbor, Mavic Air 2 vine echipat cu o serie de funcții speciale, de exemplu, Focus Track. În Active Track, aceasta vă permite să desenați o cutie în jurul subiectului pe ecran, apoi camera să se fixeze pe acel subiect și drona să îl urmărească, fie la o distanță constantă, fie în paralel. Ca și în cazul evitării obstacolelor, este necesar să aveți grijă să vă asigurați că există suficient spațiu pentru aceste manevre.

Avem, bineînțeles și Quickshots + Active Track care vă permite, de asemenea, să pilotați drona în diferite moduri sau să o faceți să execute anumite mișcări de zbor. Mavic Air 2 oferă, de asemenea, posibilitatea de a filma Hyperlapse, oferindu-vă posibilitatea de a controla timpul și mișcarea în filmarea unui peisaj urban sau a unui apus de soare. Filmarea simplă, precum și fotografiile statice sunt mult îmbunătățite de senzorul Quad Bayer de jumătate de inch, care permite obținerea unor imagini mai curate și mai clare. Dar zgomotul este inevitabil cu un senzor mic și un ISO de 400 este probabil cea mai mare setare pe care o veți putea folosi. Fotografii experimentați pot fotografia de asemenea în format Raw.

Mavic Air 2S: Performanțe

dji mavic air 2s poze

După cum spuneam și la începutul articolului, această dronă este destul de ușor de pilotat, + că are o mulțime de caracteristici ce facilitează siguranța. Dacă e prima dată când zburați cu o astfel de dronă, aveți tutoriale pe controller care vă vor ajuta să vă adaptați foarte repede și vă vor ghida prin fiecare etapă de zbor.

La crearea aceste drone s-a pus foarte mult accentul pe siguranță. În afară de sistemul de detectare a obstacolelor, Mavic Air 2 vine cu sistemul avansat de asistență a pilotului 3.0, care permite dronei să își schimbe traseul atunci când întâlnește ceva în calea sa (din nou: nu este disponibil în modul Sport, așa că aveți grijă când pilotați drona la viteza maximă).

Mi-a plăcut foarte mult stabilitatea de care dă dovadă, atât în condiții normale cât și în condiții nefavorabile. Am testat-o în fiecare mod de zbor și nu am resimțit nici cea mai mică clătinare în timpul zborului. Drona vine la pachet cu 3 baterii, fiecare dintre ele oferind câte 31 de minute de zbor fără oprire, deci nu trebuie să stați să le încărcați după fiecare sesiune de zbor.

Când vine vorba de performanțele de zbor, DJI Mavic Air 2S are următoarele date: Altitudine maximă atinsă de 5 Km, viteză maximă atinsă de 68 Km/h (sau 19 m/s), înclinare la 45 de grade și o viteză maximă de ascensiune de 27 Km/h.

Dji Mavic Air 2S Pret

După cum bine știți, Dji mavic Air 2S vine la un preț de aproape 5,000 de lei. Este destul de mult pentru utilizatorii obișnuiți, dar ținând cont de faptul că filmează la o rezoluție de 5.4K, are un senzor de 20 MP, are o diafragmă de 2,8 și atinge performanțele menționate mai sus, cumva prețul devine unul mai corect.

Specificații

Card de Memorie: 256 GB

Rază Semnal: 12 Km

Frecvență: 2.4 – 5.8 GHz

Format Video: MP4/MOV

Format Foto: JPG/DNG

Autonomie: 31 min

Rezoluție Video: 5.4K/2.7K/4K/Full HD

Senzor de Imagine: 20 megapixeli

Tip Senzor: CMOS 1 inch

Greutate: 595 grame

Diafragmă: 2,8

Viteză: 68 Km/h

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.