Deși este cu doar puțin mai mare decât o palmă, DJI Mini 2 este de departe cea mai bună dronă sub 3.000 de lei.

Dacă ești un fan al fotografiei aeriene sau al videografiei, atunci cel mai probabil ai auzit de DJI – cel mai important producător de drone din lume. Iar dacă sunteți în căutarea unei drone compacte, portabile, cu o calitate excepțională a imaginii, atunci s-ar putea să te intereseze modelul DJI Mini 2. Această mică dronă impresionantă nu este doar accesibilă ca preț, ci se mândrește și cu unele dintre cele mai avansate caracteristici ale oricărei drone din clasa sa. Fie că sunteți un pilot experimentat sau un începător, DJI Mini 2 are multe de oferit, iar noi suntem aici pentru a vă explica de ce merită investiția. Așadar, mai departe vom discuta pe larg despre caracteristicile acesteia, plusuri și minusuri precum și despre cum se prezintă.
Table of Contents
DJI Mini 2: Păreri Pro vs Contra
Pro
Contra
Te-ar putea interesa și:
DJI Mini 2: Design

Nu știu cât de mult se observă acest lucru din poze, dar avem de-a face cu o dronă de dimensiuni foarte mici. Însă nu judecați performanțele dronei după acest aspect. Are o greutate de doar 249 de grame și este pliabilă (cum se vede și în poza de mai sus), fapt care o face portabilă și ușor de luat după tine oriunde. Nici nu ai nevoie de o husă specială. Bagi drona într-un buzunar, controller-ul în celălalt buzunat și ești gata de drum.
În zona frontală regăsim camera destul de micuță care este stabilizată pe 3 axe. Pe spate se află un slot pentru card de tip microSD expus la vedere precum și un port USB type C care poate fi utilizat pentru încărcare. Deasupra acestora se află clapeta pentru baterie care este foarte ușor de schimbat, cât și spațiul de stocare. Spre deosebire de dronele mari, care au senzori în toate direcțiile, DJI Mini 2 are câțiva senzori la bază, astfel încât, atunci când detectează o suprafață sau un obstacol dedesubt, se ridică brusc pentru a-l evita. Trenul de aterizare găzduiește, de asemenea, un contor de baterie și o luminiță, astfel încât să sporiți vizibilitatea dronei pe timp de noapte.
Performanța de zbor

Când vine vorba de zbor, DJI Mini 2 este foarte ușor de pilotat. Comenzile sunt foarte intuitive iar dacă vreți să vedeți caracteristici mai avansate, vă puteți conecta cu ajutorul unei aplicații de telefon. Deși este ușor de navigat, încercați să aveți totuși grijă cu ea deoarece, fiind atât de ușoară, are o construcție nu tocmai foarte solidă. Când se află în aer, drona are o stabilitate extrem de bună și rezistă în condiții de vânt puternic (inginerii DJI spun că este de nivel 4). Are 3 moduri de zbor, fiecare dintre ele fiind ușor de folosit.
Dacă vreți să aveți parte de cele mai bune rezultate video, atunci modul ,,Cine” este ce căutați. Acesta permite realizarea clipurilor în panoramă, are mișcări mai fluide precum și filmări în sens invers. Zoom-ul digital de x4 funcționează bine, dar în condiții bune de iluminare. Am precizat faptul că există 3 moduri de zbor. Acestea sunt Cine, Normal și Sport iar pentru a comuta între ele există un buton special pe controller. Autonomia bateriei este de 31 de minute (dacă alegeți pachetul DJI Mini 2 Fly More Combo), ceea ce este suficient pentru o dronă din această categorie.
Pentru video, are o cameră cu o rezoluție 4K iar senzorul de 12 megapixeli scoate niște poze superbe în format RAW sau jpeg. Viteza maximă este de 57,6 Km/h deci nu vă faceți speranțe că ați găsit o dronă pentru curse. Poate fi operată pe o rază de 10 Km, având o altitudine maximă de 4 Km. Ca funcții speciale avem întoarcere la bază, rotire la 360 de grade, QuickShot, un sistem de orientare smart, GPS și multe altele.
DJI Mini 2: Controller

Unul dintre aspectele care mi-au plăcut cel mai mult la această dronă este controller-ul său. A fost remodelat în întregime față de modelele anterioare și este mult mai simplu de utilizat. Are o baterie mare, de 5.200 mAh ceea ce îl face să aibă o greutate de 390 de grame (deci mai greu decât drona în sine). După cum se poate vedea, are un suport pentru telefon ce se extinde în partea superioară a controller-ului. În ceea ce privește butoanele, există un buton Fn setat în mod implicit pentru o singură apăsare pe axa verticală, un comutator de moduri și butoane pentru aterizare și respectiv alimentare.
Mai avem, de asemenea, un cursor fizic care comută între cele 3 moduri care este utilă pentru momentele în care drona se află în zbor. În jurul părții din spate a controlerului se află un declanșator R, iar în locul unde ar fi trebuit să fie declanșatorul L se află un jog-dial care controlează panoramarea verticală a dronei. Ceea ce este excepțional la comenzi, de la joystick-uri la cadran, este gradul în care sunt înregistrate împingerile incrementale. Panoramări netede, lente și fine pot fi obținute chiar și în modul Sport, astfel încât, atunci când te obișnuiești, cerul este cu adevărat limita atunci când vine vorba de manevre stilizate.
Cu o transmisie video de până la 10 km, Mini 2 își mărește raza de acțiune cu 150% în comparație cu originalul.
DJI Mini 2: Accesorii

DJI Mini 2 vine la pachet cu mai multe accesorii, după cum urmează: un controller remote, un gimball pentru protecție, 3 cabluri de tip RC cu funcții diferite, 18 șuruburi de rezervă, un controll sticks de rezervă, 3 baterii, 3 perechi de elice de rezervă, un suport pentru elice, o geantă pentru depozitare sau transportare, o șurubelniță, un hub pentru încărcare, un cablu USB type C, un încărcător și un suport pentru elice.
DJI Mini 2: Preț și Specificații
Când vine vorba de preț, DJI Mini 2 costă sub 3.000 de lei ceea ce este destul de rezonabil pentru o astfel de dronă. Nu dăm nume dar alte brand-uri cer mai mult pentru o calitate mai proastă. Aveți opțiunea de a alege între varianta clasică (DJI Mavic Mini 2) sau Fly More Combo care vine cu mai multe baterii, deci o autonomie de zbor mai îndelungată.
Distanță Maximă: 10 Km
Altitudine Maximă: 4 Km
Tip Memorie: MicroSD
Capacitate Memorie: 256 GB
Funcții Smart: DA
Greutate: 249 g
Senzor: 12 MP
Video: 4K
Viteză Maximă: 57,6 Km/h
Unghi Înclinare: 40 grade
Imagine: JPEG, RAW, DNG
Tip Conectivitate: USB
Diafragmă: 2.8
Controller: DA
Baterie: 31 minute
GPS: DA
Întrebări frecvente
Această dronă are o autonomie de zbor de cca 31 de minute
Indiferent dacă alegeți pachetul clasic sau pe cel Fly More Combo, drona nu ar trebui să depășească suma de 3.000 de lei la niciun distribuitor.
Deși există multe drone performante pe piață, dacă vrei ceva ușor de pilotat, cu o greutate mică, o calitate foto-video excepțională și un preț decent atunci merită să optezi pentru această dronă.