DRUJBA MAKITA | PREȚ, PĂRERI ȘI SPECIFICAȚII

Ușoare, compacte și foarte ușor de transportat, drujbele electrice Makita sunt ideale pentru lucrări mai mici, cum ar fi tăierea copacilor sau tăierea stâlpilor de la gard. Sunt foarte bune pentru utilizare atât pe șantierele de construcții, cât și în curtea dumneavoastră.

Aveți nevoie să tăiați un copac bătrân și uscat sau să pregătiți lemn de foc pentru iarnă? Puteți folosi un topor, dar nu vă așteptați să terminați treaba prea curând. Fie că este vorba despre o drujbă electrică sau pe gaz, aceasta îți va ușura treburile enorm de mult.

Cât de bune sunt drujbele Makita?

Piața nu duce lipsă de drujbe, există o multitudine de brand-uri și modele din care puteți alege doar că unele funcționează mai bine și sunt mai puternice decât altele. Unul dintre aceste brand-uri este Makita, o firmă de origine japoneză care este bine cunoscută pentru puterea, durabilitatea și fiabilitatea fierăstraielor electrice pe care le creează.

  Nume Specificații Preț
Drujba electrica cu lant Makita UC3541A -putere 1800W
-viteză lanț 14,5 m/s
-putere motor 2,4cp
-lungime lamă 35cm
Verifică prețul
Drujba electrica cu lant Makita UC3551A -putere 2000W
-viteză lanț 14,5 m/s
-putere motor 2,7cp
-pompa de ulei asigură o lubrifiere constantă indiferent de temperatura uleiului sau de vâscozitatea lui
Verifică prețul
Drujba electrica cu lant Makita DUC254Z -motor electric
-viteză lanț 24 m/s
-pas lanț 3/8
-volum rezervor ulei 0,14l
-greutate 3,3kg


Verifică prețul
Drujba (motofierăstrău) cu lant Makita EA3500S40B -putere motor 2,4cp
-capacitate cilindrică 35 cm³
-alimentare cu benzină
-lungime lamă 40cm
-greutate 4kg


Verifică prețul
Motofierastrau cu lant (drujba) Makita EA3500S40B -putere motor 2,4cp
-capacitate cilindrică 35,2cc
-putere 1700W

-sticlă de ulei 1l cadou
-ulei pentru amestec 100 ml cadou
-viteză lanț 18,9 m/s
-motor în 2 timpi
-capacitate rezervor carburant 0,47l
-lungime lamă 40cm
-capacitate motor 6Ah


Verifică prețul
Drujbă cu lanț pe acumulator electric Makita DUC406Z2 -viteză lanț 20m/s
-silențioasă
-motor termic de 30cc
-capacitate rezervor ulei 0,2l
-lungime lamă 40cm
-greutate 4,6kg


Verifică prețul

Ușoare, compacte și foarte ușor de transportat, drujbele electrice Makita sunt ideale pentru lucrări mai mici, cum ar fi tăierea copacilor sau tăierea stâlpilor de la gard. Sunt foarte bune pentru utilizare atât pe șantierele de construcții, cât și în curtea dumneavoastră.

Motofierăstraiele electrice și cu baterie sunt mult mai silențioase decât modelele pe gaz, lucru pe care și vecinii tăi îl vor aprecia. Mai mult decât atât, drujbele electrice nu scot nici fum.

În momentul în care trebuie să alegeți o drujbă, sunt câteva caracteristici pe care trebuie să le luați în calcul. Aveți de ales între modelele pe gaz și modelele electrice. Opțiunile pe gaz oferă, într-adevăr, mai multă putere, dar sunt mai greu de întreținut și sunt mai mari. De cealaltă parte, modelele de drujbă electrice vă scutesc de banii cheltuiți pentru realimentare.

Un alt factor pe care ar trebui să îl luați în considerare este alegerea dintre o drujbă cu fir sau una fără fir. Drujbele fără fir vă permit să vă deplasați liniștit prin curte fără să fiți constrâns de lungimea cablului sau a prelungitorului.

Mai jos vă vom oferi câteva recenzii mai detaliate ale drujbelor prezentate la începutul articolului

Drujba electrica cu lanț Makita UC3541A

Această drujbă electrică de la Makita vine cu un motor puternic de 1800W și 2,4cp, oferind astfel destulă putere pentru a tăia lemne tari și trunchiuri masive.

Lama nu este extrem de mare, având o lungime de doar 35 cm, dar este mai mult decât suficientă pentru nevoile gospodăriei.

Beneficiază de un sistem de ungere automată a lanțului ceea ce ajută la prelungirea funcționalității pe termen lung a lanțului ți economisiți astfel timpul pe care l-ați fi dedicat întreținerii drujbei.

Drujba electrica cu lant Makita UC3551A

Asemănătoarea cu cea din urmă, drujba electrică cu lanț Makita UC3551A dispune de mai multă forță de tăiere (2000W și 2,7cp)), un sistem de tensionare a lanțului, neavând nevoie de chei speciale și un limitator de turație.

Lama de 35cm lungime împreună cu greutatea nu foarte mare a drujbei (5kg) o face să fie foarte manevrabilă și ușor de folosit chiar și de utilizatorii neexperimentați.

Drujba electrica cu lant Makita DUC254Z

Aici avem un fierăstrău electric cu lanț, pe acumulator, destul de micuț, cu o lungime a lamei de 25cm și o greutate de 3kg, dar care se descurcă exemplar la lucrările mici din gospodărie

Performanța de tăiere este foarte ridicată datorită greutății și a mânerului .

Este accesibil și incredibil de ușor de întreținut, în timp ce greutatea redusă îl face manevrabil și confortabil de utilizat.

Drujba (motofierăstrău) cu lant Makita EA3500S40B

Dispune de un motor de 2,4cp și o capacitate cilindrică de 35cm³

Principalul avantaj al drujbei Makita Ea3500S40B este că oferă o eficiență foarte mare la un preț foarte mic.

Fiind o drujbă cu un sistem de alimentare pe benzină dispune de multă putere de tăiere și este dotată, de asemenea cu o pompă de amorsare și un ambreiaj centrifugal profesional.

Motofierastrau cu lant (drujba) Makita EA3500S40B

Vine la pachet cu o sticlă de ulei pentru lanț de 1l și o sticlă de ulei pentru amestec 2T de 100ml.

Cu o putere de 2,4cp,o greutate de 4,4kg și o viteză de 18,9 m/s este foarte agilă și ușor de mânuit pentru treburile din curte iar gheara de doborâre oferă control sporit si o taiere mai usoară.

Drujbă cu lanț pe acumulator electric Makita DUC406Z2

Cei 2 acumulatori LXT de 18V și un lanț profesional, drujba Makita DUC406Z2 este mai mult decât eficientă la tăierea și întreținerea copacilor.

Vine la pachet cu piulițe care ajută la ajustarea sau schimbarea lanțului .

Este o drujbă electrică semi-profesională cu o greutate de 4,6kg și o viteză a lanțului de 20 m/s

Cum alegem cea mai bună drujbă?

Diferența dintre o drujbă de calitate și cea mai bună drujbă care să se plieze pe nevoile dumneavoastră. poate fi semnificativă. 

 În secolul trecut, drujbele reprezentau un instrument de tăiere folosit doar de fermieri și de tăietorii avizați de lemne. Acum orice gospodar deține o drujbă și se folosește de aceasta la foarte multe sarcini de la tăierea lemnelor pentru foc pâna la tăierea scândurilor pentru tâmplărie, etc.

Multitudinea de drujbe din care puteți alege este covârșitoare așa că am alcătuit mai jos o listă clară de întrebări pe care ar trebui să vi le puneți înainte de achiziționare unui motofierăstrău alături de câteva caracteristici pe care să le luați în calcul

  • Ce tip de lemn veți tăia cel mai des (tare sau moale)?
  • Ce experiență aveți în folosirea unei astfel de mașini?
  • Cât de importantă este ergonomia pentru dumneavoastră?
  • Cât de des o veți folosi?
  • Ce dimensiune au copacii pe care urmează să îi tăiați?

 Dacă sunteți o persoană neexperimentată vă recomandăm să achiziționați o drujbă mai ușoară deoarece una grea vă va face să obosiți destul de repede și asta vă poate pune în pericol siguranța.

În funcție de tipul lemnului și dimensiunea acestuia trebuie să alegeți o drujba potrivită. O drujbă mare dotată cu mai multă putere este mult mai potrivită pentru lemnele tari și butucii groși decât una slabă, mult mai potrivită pentru treburi din gospodărie.

Lungimea adecvată a lamei este determinată în special de dimensiunea arborelui și, într-o oarecare măsură, de nivelul de expertiză pe care îl aveți. Dacă sunteți obișnuit să manipulați un ferăstrău cu lanț, ar trebui să aveți acces la cel puțin două lungimi diferite ale lamei, permițându-vă astfel să variați lungimea barei de ghidare cu diferitele dimensiuni ale arborelui. O bară de ghidare mai scurtă cântărește mai puțin și este mai ușor de manevrat atunci când efectuați lucrări de limbări. 

În ce an a fost inventată drujba?

Prima drujbă a fost creată în anul 1830 de un medic ortoped de origine germană pe nume Bernhard Heine și era folosită în scopuri medicale.

Ce drujbă să îmi cumpăr?

Vă recomandăm orice model de la firma Makita, în special modelul EA3500S40B

De ce curge ulei din drujbă?

Pe măsură ce uleiul este pompat din rezervor până la suprafața lamei, aerul începe să înlocuiască spațiul în care a fost depozitat anterior uleiul. Dacă nu există o ventilație adecvată a rezervorului de ulei, poate apărea un vid și se poate reduce astfel debitul de ulei către bara de ghidare.

Ce origine are drujba Makita?

Drujbele Makita au origine japoneză.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.