GRĂTAR ELECTRIC TEFAL | PREȚ, SPECIFICAȚII ȘI PĂRERI

Pentru persoanele care locuiesc în apartamente sau nu au acces ușor la spațiile exterioare (sau își doresc doar o modalitate ușoară de a frige carne sau legume fără fum sau foc), există mai multe grătare remarcabile care merită luate în considerare. Grătarele electrice Tefal ocupă un loc onorabil pe piață datorită versatilității si puterii acestora. Drept urmare, am ales cele mai bune grătare electrice TEFAL și am constituit un top al acestora, pornind de la cele mai ieftine modele și trecând, ușor-ușor la grătare din ce în ce mai performante. Acum că am prezentat cele mai bune opțiuni (după părerea…

Pentru persoanele care locuiesc în apartamente sau nu au acces ușor la spațiile exterioare (sau își doresc doar o modalitate ușoară de a frige carne sau legume fără fum sau foc), există mai multe grătare remarcabile care merită luate în considerare.

Grătarele electrice Tefal ocupă un loc onorabil pe piață datorită versatilității si puterii acestora. Drept urmare, am ales cele mai bune grătare electrice TEFAL și am constituit un top al acestora, pornind de la cele mai ieftine modele și trecând, ușor-ușor la grătare din ce în ce mai performante.

  Model Specificații Preț
Gratar electric Tefal Inicio GC242D38 -putere 2000W
-termostat reglabil
-funcție panini
-dimensiune plită 28,8cm x 25,8cm

verifică prețul
Gratar electric Tefal GC205012 -putere 1600W
-termostat ajustabil
-dispune de plăci antiaderente
-nu este nevoie să folosiți ulei
-dimensiune plită 33,3×21,3
verifică prețul
Gratar electric Tefal OptiGrill+ GC712D34 -putere 2000W
-termostat ajustabil
-6 programe automate
-senzor automat pentru gătit
-dimensiune 30x20cm
verifică prețul
Gratar electric Tefal OptiGrill+ GC712834 -putere 2000W
-termostat ajustabil
-6 programe automate
-material oțel inoxidabil
-lumină pilot
Verifică prețul
Gratar electric Tefal OptiGrill + Tava pentru copt GC714834 -putere 2000W
-accesoriu pentru coacere inclus
-tavă pentru scurgerea lichidelor inclusă
-plăci de gătit antiaderente
-plăci detașabile
Verifică prețul

Acum că am prezentat cele mai bune opțiuni (după părerea noastră) și specificațiile acestora pe larg, acum vom trece prin fiecare și vom face o recenzie mai detaliată, cu minusuri și plusuri.

Gratar electric Tefal Inicio GC242D38

O să începem lista cu un grătar electric de buget. Deși este un grătar ieftin, acesta are o putere de 2000W și este extrem de versatil. De la carne de vită și pui până la legume și pește, acest grătar se descurcă fără nicio problemă și este dotat cu un termostat ajustabil pentru a-l seta în funcție de nevoile dumneavoastră.

Un alt aspect care ne place foarte mult la acest grătar este că are plăci aderente care fac curățarea aparatului foarte ușoară, scutindu-ne astfel de stresul curățării resturilor întărite.

Gratar electric Tefal GC205012

Aici avem un alt grătar de buget, chiar mai ieftin decât cel antecedent, cu o putere puțin mai mică (1600W) dar care face față oricărui tip de rețetă.

Îl puteți folosi pe post de grătar, cu placa de sus ridicată, sau ca panini și sandwich-maker, cu placa de sus coborâtă.

Grătarul nu ocupă extrem de mult spațiu, având o dimensiune de 33,3×21,3cm, iar singurul dezavantaj este cablul care este destul de scurt (80cm), dar această problemă se poate rezolva ușor cu ajutorul unui prelungitor

Gratar electric Tefal OptiGrill+ GC712D34

Grătarul electric de la Tefal OptiGrill+ GC712D34 este foarte ușor de configurat și utilizat, alimentele se gătesc relativ repede, oferă un control precis al temperaturii și alimentele se gătesc uniform oferind urme frumoase de grătar.

Un aspect important este faptul că grătarul nu scoate fum, iar dacă îl folosiți în apropierea unei hote nici n-o să miroasă foarte puternic în bucătărie.

Lungimea cablului este de 1,2m, ceea ce vă permite să îl mutați unde doriți.

Gratar electric Tefal OptiGrill+ GC712834

Acesta este un grătar electric care vine la pachet și cu o tavă pentru copt incorporabilă în aparat. Dispune de 4 nivele de temperaturi care se pliază perfect pe orice tip de rețetă ați vrea să gătiți

Nivelele de gradare sunt în felul următor

  • nivelul 1 (85-110 grade Celsius)
  • nivelul 2 (150-165 grade Celsius)
  • nivelul 3 (190-205 grade Celsius)
  • nivelul 4 (240-255 grade Celsius)

Gratar electric Tefal OptiGrill+ GC712834

Una dintre calitățile cele mai impresionante ale grătarului de față este că dispune de un senzor de gătit care determină automat grosimea alimentelor puse pe grill și își ajustează de unul singur temperatura pentru dimensiuea și grosimea cărnii sau ale celorlalte alimente pe care doriți să le gătiți.

La fel ca cel din urmă vine cu 4 niveluri de gradare și un meniu de folosire foarte intuitiv.

Gratar electric Tefal OptiGrill + Tava pentru copt GC714834

Acesta este un grătar electric de tip High End, din inox cu o putere de 2000W și o dimensiune generoasă de 51.5 x 23 x 44.5 cm.

Este robust cu un meniu ușor de folosit, iar mânerele sunt făcute dintr-un material termorezistent. Vine la pachet cu 6 programe de gătit precum

  • burger
  • pui
  • sandwich
  • cârnați
  • carne roșie (porc, vită etc)
  • pește

Are de asemenea și o tavă pentru colectare a lichidelor foarte încăpătoare deci nu trebuie să vă faceți griji că se vor scurge lichidele pe lângă aparat.

La ce să fiți atenți când achiziționați un grătar electric?

Mărimea și greutatea aparatului

Grătarele electrice sunt, bineînțeles, mult mai mici decât grătarele clasice pe lemne, deci ar trebui să vă orientați către un grătar care să se plieze pe nevoile dumneavoastră. Dacă aveți o familie numeroasă și gătiți cantități mari de mâncare atunci un grătar precum acesta ar putea fi potrivit pentru dumneavoastră. Pe de altă parte, dacă gătiți rar sau doriți să îl folosiți doar pentru a face sandwich-uri atunci un grătar Tefal mai micuț, dar totuși suficient de puternic ar trebui să-și facă treaba. Găsiți un astfel de model aici.

Puterea grătarului

Puterea reprezintă o caracteristică importantă de care depinde buna funcționare a unui grătar electric. Pe piață există multe modele economice de 700-1000W, dar și modele puternice de 4000-5000W. Noi însă vă recomandăm un aparat de mijloc, cu o putere de 2000W întrucât este mai mult decât suficient pentru rețetele obișnuite și are în același timp un consum scăzut de energie electrică.

Temperatura este un alt factor cheie pentru gătirea multor feluri de mâncare, așa că nu trebuie să pierdeți din vedere acest punct atunci când alegeți un grătar electric. Vă recomandăm să optați pe intervalul de la minim 150-190 °C până la încălzire maximă de 230-240 °C. Acest nivel este de obicei suficient pentru a pregăti o mare varietate de preparate la grătar. Un grătar care să corespundă acestor caracteristici care se încadrează și într-un buget mic este acesta

Plita pentru grătit

Atunci când alegeți un grătar electric de casă, o atenție deosebită ar trebui să o acordați grătarului pe care sunt gătite alimentele. Există mai multe considerente aici: material, formă și funcționalitate. Este un plus dacă plita este detașabilă deoarece este mult mai ușor să curățați grătarul după gătit. Apropo, cel mai adesea astfel de plite pot fi spălate chiar și în mașina de spălat vase. Dacă plitele de lucru sunt staționare, atunci este important să respectați măsurile de siguranță în momentul în care le curățați, deoarece clătirea doar cu apă nu va funcționa. 

Tipul de control MANUAL vs ELECTRONIC

Controlul electromecanic este de obicei reprezentat de butoane rotative – acestea reglează temperatura și timpul. Trebuie să setați singur temperatura necesară pentru frigere și cronometrare, pe baza rețetei preparatului și pe baza propriei experiențe culinare. Acesta este un tip clasic de control manual, destul de intuitiv, dar care este ușor de depășit odată cu dezvoltarea tehnologiei. Modul manual necesită ceva timp pentru a vă obișnui. Uneori trebuie să treceți prin greșeli și erori până găsiți cea mai bună variantă de timp + temperatură pentru fiecare fel de mâncare.

Controlul electronic vă simplifică foarte mult procesul. De obicei, în astfel de modele există un afișaj pe care sunt indicate toate setările. Acest lucru vă permite să setați temperatura de încălzire cel mai precis, iar pentru unele modele cu două grilaje, puteți seta separat indicatori diferiți pentru plita de sus și cea de jos. Afișajul poate fi bazat pe senzori sau nu. Dacă funcția touchscreen nu este furnizată de aparat, atunci pe panoul de control de lângă ecran există un bloc de butoane pentru setări.

Adesea, grătarele controlate electronic au un set de moduri automate pentru a găti cu ușurință diferite tipuri de feluri de mâncare: pui, sandvișuri, burgeri, cârnați, pește și, bineînțeles, fripturi. Unele modele moderne pot chiar să gătească singure friptura dorită. Astfel de dispozitive inteligente au un senzor care determină grosimea cărnii, precum și un senzor de timp. Deci, dispozitivul însuși determină când friptura este gata. Veți vedea în ce stare este procesul pe panoul electronic. Acest lucru se aplică nu numai prăjirii cărnii, ci și altor produse pentru care sunt prevăzute moduri automate separate.

Multifuncționalitate

Multifuncționalitatea este o altă caracteristică după care mulți cumpărători se ghidează atunci când vor să achiziționeze un grătar electronic. Este important ca gătitul să fie plăcut și să nu dureze mult timp. Cel mai bine este să vă concentrați pe propriile preferințe și pe ce alimente gătiți cel mai des și cât de mult: carne, legume sau toate împreună.

Dacă intenționați să utilizați dispozitivul ca alternativă a cuptorului pentru a găti mâncăruri care nu se găsesc neapărat la grătar atunci ar trebui să vă ghidați către un grătar electronic dotat cu o tavă incorporabila.

Dacă aveți un program încărcat dar totuși încercați să gătiți mâncăruri rapide și sănătoase atunci este indicat să alegeți un grătar electric care beneficiază de control electronic smart astfel încât să nu fiți nevoiți să nu vă ocupați timpul cu toate caracteristicile rețetei. Dispozitivul va determina de unul singur timpul și temperatura și se va opri automat la finalizarea gătirii.

Poate părea dificil să alegeți un grătar electronic, date fiind numeroasele modele disponibile pe piață, dar de aceea este indicat să țineți cont de lista concepută mai sus și să alegeți modelul de grătar care vi se potrivește.

Printre grătarele electrice Tefal menționate mai sus în articol există și variante care au control manual dar și modele automate care vă vor ușura treaba enorm de mult.

Ce se poate găti la un grătar electric?

Pe scurt, orice se poate găti și la un grătar tradițional. De la carne de pui, mititei și pește până la legume și ouă.

Care este cel mai bun grătar electric?

Depinde mult de nevoile dumneavoastră însă noi vă recomandăm gratarul electric Tefal OptiGrill+ GC712834 deoarece este foarte versatil

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.