Laptop apple Macbook air 13 | Pret, Pareri si Review Complet

Avem aici unul dintre cele mai bune laptop-uri marca Apple, și anume laptop-ul MacBook Air 13 M1 care este foarte ușor de transportat datorită dimensiunii sale compacte, iar bateria sa rezistă cu ușurință pe tot parcursul unei zile full de 18 ore. Are o tastatură foarte bună, un touchpad excelent și o cameră web profesională pentru apeluri video. Nu are probleme cu încingerea și excelează în zona de silențiozitate datorită design-ului său modern, fără ventilator.

laptop macbook air M1 13 inch
     
     
  • Perfect pentru gaming
  • Perfect pentru business
  • Portabil și ușor de utilizat
  • Grafică excelentă
  • Autonomie a bateriei de 18h

Laptop-ul Apple MacBook Air M1 ia ideea pe care o aveți despre seria MacBook Air și o aruncă la coșul de gunoi. Da, are în continuare aceeași estetică cu care ne-am obișnuit, dar Apple Silicon îl face mult mai puternic și mai capabil decât oricând, distrugând procesoarele Intel și făcându-l unul dintre cele mai bune laptopuri de 13 inchi de pe piață. Astfel, a început o nouă eră pentru MacBook Air, una cu o putere de nivel Pro care provoacă PC-urile Windows bazate pe Intel și de cele mai multe ori, câștigă.

Laptop MacBook Air M1 – 13 inch

Deși a apărut pe piață acum 3 ani (în 2020), Apple MacBook air cu dimensiunea de 13 inch este în continuare un laptop excelent și se poate compara fără probleme cu laptopurile mai noi. MacBook air M1 13 inchi a fost lansat în 2020 cu cipul M1, înlocuind procesoarele Intel anterioare care alimentau computerele Apple și deschizând o nouă eră a tehnologiei.

Apple MacBook air M1 13 inch este în continuare superior modelului de la începutul anului 2020 pe care l-a înlocuit, datorită îmbunătățirilor tehnologice impresionante pe care le-a primit. Este de 2,8 ori mai rapid decât modelul anterior, de trei ori mai rapid decât laptopurile Windows comparabile și are o durată de viață a bateriei mai mare decât modelul anterior din anul 2020.

Laptop MacBook Air 13 M1 – Portabilitate

Deloc surprinzător pentru unul dintre cele mai populare computere apple din lume, designul noului MacBook Air arată foarte familiar. La exterior nu s-au schimbat prea multe față de versiunea anterioară și este greu să se deosebești doar uitându-te la carcasa laptopului. Acesta vine în continuare în trei opțiuni de culoare: Gold, Silver și Space Gray. Designul complet metalic este robust și de cea mai înaltă calitate, oferind în continuare acea senzație de MacBook de invidiat la atâția ani de la debut.

Putem spune cu mâna pe inimă că MacBook Air 13 rămâne unul dintre cele mai luxoase modele portabile dintre toate. Acesta are o dimensiune de 304.1 x 212.4 x 0.41 – 16.1 mm și are o greutate de 1,29 kg, unul dintre cele mai subțiri laptopuri disponibile în gama apple. Unele laptopuri cu Windows îl întrec la greutate dar diferențele nu sunt foarte mari. Orice student care are nevoie să ia care după el la cursuri acest laptop sau un it-ist ori businessman care îl transportă în timpul navetei zilnice va găsi în el un partener de călătorie excelent. Abia dacă îl veți observa în geantă, ridicându-se la standardele pe care le-a creat.

MacBook Air 13 M1 – performanța tastaturii

tastatura laptop macbook air M1 13 inch

Laptopul dispune de o tastatură Magic Keyboard, iar fiecare tastă are o cupolă de cauciuc și un comutator cu foarfecă (un mecanism mai vechi, dar fiabil în timp) care asigură o experiență de tastare mult mai bună, cu o cursă mai mare a tastelor. Deoarece nu este o noutate pentru acest laptop, nu iese în evidență ca un beneficiu major al acestui model în special, dar este totuși o caracteristică bună.

Mai mult decât atât, senzorul Touch ID din colțul din dreapta sus al tastaturii vă permite să porniți laptopul și să vă autentificați cu ajutorul amprentei digitale, eliminând astfel nevoia de parole. Pe MacBook Air nu există o opțiune Touch Bar, așa cum există pe MacBook Pro, ceea ce înseamnă că veți avea un buton fizic de evacuare în colțul din stânga sus al tastaturii. Unii cumpărători vor considera acest lucru un plus de valoare.

Touchpad impresionant

Alături de tastatura sa de top se află probabil cel mai bun touchpad pe care l-am întâlnit vreodată la orice laptop, ceea ce nu ar trebui să fie o noutate pentru niciun utilizator veteran apple. Când vine vorba de tastatură, aceasta nu este unică pentru această versiune de laptop MacBook Air 13 M1, dar dacă faceți upgrade de la un laptop mai vechi sau treceți de la un laptop cu Windows, veți simți că este o mare îmbunătățire. În primul rând, touchpad-ul este supradimensionat pentru dimensiunea întregului laptop, ceea ce vă oferă mult spațiu pentru panoramare și atingeri.

Mai important, însă, este faptul că touchpad-ul este extrem de fluid și receptiv atunci când se face o mișcare panoramică și se apasă, datorită, în mare parte, hapticii sale virtuale. Acest lucru înseamnă că veți obține același feedback la clicuri și apăsări, indiferent de locul în care apăsați pe touchpad, deoarece acesta răspunde în mod digital. Este un touchpad deosebit de satisfăcător și receptiv, ceea ce face din acesta un laptop excelent pentru a lucra la o cafenea sau în orice alt loc în care nu dispuneți de un mouse.

MacBook Air 13 – display

Să vorbim puțin despre ecranul laptop-ului care este la fel de strălucitor cum au fost întotdeauna dispozitivele apple. Rezoluția este net superioară în comparație cu cea a multor laptop-uri de pe piață care dispun doar de Full HD.

Momentan, Apple nu a adăugat încă o tehnologie tactilă pe ecranele laptopurilor sale. Acest lucru rămâne în mod ferm pe teritoriul telefoanelor și tabletelor sale, trasând o linie destul de fermă între cele două segmente față de compatibilitatea încrucișată pe care o au în alte domenii.

Grafica

Acest laptop MacBook Air M1 are o configurație GPU cu 8 nuclee, care le va plăcea foarte mult pasionaților de gaming. Am testat câteva jocuri precum Red Dead Redemption și am rămas plăcut surprinși de grafica pe care o poate avea. Chiar dacă ecranul nu se compară ca mărime cu ecranul unui PC, dacă am avea de ales dintre un ecran mare cu o grafică medie spre slăbuță sau un ecran mai mic dar cu o grafică excelentă l-am alege pe cel din urmă de fiecare dată.

Laptop MacBook Air 13 pret

Înainte de a încheia trebuie să vorbim puțin despre prețul acestui laptop apple care nu este mic deloc. Prețul se află în jurul sumei de 5,200 de lei în funcție de magazinul de retail de unde îl veți achiziționa. Pentru cea mai bună experiență din punct de vedere cumpărător-vânzător vă recomandăm să îl achiziționați de AICI

Laptop MacBook Air 13 M1 – Specificații generale

Diametru Display13,3 inch
Capacitate SSD256GB
ProcesorApple M1
Nuclee8 nuclee
Memorie8GB
Autonomie a bateriei18 ore
Viteză CPU0,60 GHz
Rezoluție cameră WEB1,2MP
Greutate1.29kg
Sistem de OperareMacOS
Culoare3 culori disponibile
Rezolutie2560×1600
Bluetooth5.0
MicrofonDA
Tip DisplayRetina

Concluzii

Dacă sunteți un pasionat de gaming, aveți nevoie de un laptop bun pentru muncă sau pur și simplu vreți să faceți trecerea la un laptop performant, aici găsiți cel mai bun laptop care să se muleze pentru orice activitate vreți dumneavoastră. Mereu le-am spus persoanelor apropiate că una dintre caracteristicile cheie ale acestui laptop este versatilitatea. Indiferent dacă sunteți gamer, student la arhitectură, it-ist sau doar vă place să navigați internetul la o viteză bună, acest laptop le face pe toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.