Tastatura Logitech MX Keys | Pret, Pareri si Review Complet

Azi vom discuta despre una dintre cele mai căutate tastaturi de la Logitech, și anume MX Keys.

logitech mx keys

Printre cele mai populare tastaturi ale momentului se regăsește Logitech MX Keys care, este o tastatură de dimensiuni normale, cu 108 taste. Aceasta se regăsește adesea în birourile șefilor, prin corporații mari, dar și la persoane care lucrează de acasă și la gameri talentați. Ca dimensiuni avem o lungime de 43 cm, o lățime de 13 cm și o înălțime de 2 cm. Este o tastatură cu un aer elegant, niște taste premium și multe funcții importante despre care vom vorbi în articolul de azi. Dar mai întâi haideți să vedem care sunt plusurile și minusurile ale acestei tastaturi.

Tastatură Logitech MX Keys: Păreri Pro și Contra

Pro

 • Taste iluminate pentru a putea fi utilizată în întuneric
 • Construită cu materiale de înaltă calitate, rezistente
 • Ușor de conectat, fără lag sau alte întreruperi
 • Taste cu formă concavă, plăcute la atingere
 • Se poate conecta simultan la 3 device-uri
 • Baterie cu durată lungă de viață
 • Vine la un preț relativ accesibil
 • Comută ușor între device-uri
 • Design minimalist și elegant
 • Silențioasă

Contra

 • Este wireless, fără opțiune de conectare și prin cablu
 • Opțiunea cu suport pentru încheieturi costă mai mult
 • Tastele au doar iluminare albă, fără RGB
 • Opțiuni de personalizare de bază
 • Înălțimea nu poate fi ajustată

Logitech MX Keys Advanced: Deisgn și Utilizare

logitech mx keys advanced

Primul lucru pe care îl remarcăm la tastatura Logitech MX Keys este designul subțire și cât de ușoară poate să fie. Are 2 centimetri înălțime și o greutate de cca. 800 de grame. Am menționat aceste lucruri deoarece este o tastatură wireless care poate fi conectată la mai multe device-uri simultan și cel mai probabil o veți căra după voi la birou, în vacanță etc. Astfel, greutatea ei cât și proporțiile o fac să fie ușor de luat oriunde într-un ghiozdan.

După cum am spus și la începutul articolului, MX Keys este o tastatură de dimensiuni normale, cu taste numerice (cu excepția tastelor dedicate comutării între dispozitivele conectate). Rândul de taste din partea de sus este conceput pentru controlarea iluminării (atât cea a ecranului cât și pe cea a tastaturii), redarea media și volumul. Deasupra tastaturii numerice se află patru comenzi rapide suplimentare, după cum urmează: calculator, captură de ecran, o tastă care înlocuiește click dreapta pe mouse și încă o tastă pentru blocarea PC-ului sau a laptop-ului.

Aceste taste cu comenzi rapide de pe tastatură sunt, de asemenea, singurele taste care pot fi personalizate cu ajutorul software-ului Logi Options+. Aceasta se descarcă gratuit de pe site-ul producătorilor și este foarte ușor de folosit. Sunt 17 taste în total care pot fi remapate atât pentru comenzi rapide cât pentru o combinație de taste, dar nu puteți adăuga mai multe comenzi pe aceeași tastă simultan, ceea ce era de așteptat.

Când vine vorba de taste, acestea se simt ca un vis, cu un design foarte plăcut și spațios. Iar, după cum vedeți, tastele au o formă ușor concavă care vă ajută să găsiți cu ușurință centrul tastei și să tastați mai eficient în momentul în care vă grăbiți. Nu scoate prea mult zgomot iar singurul minus ar fi faptul că înălțimea nu poate fi ajustată. Deși tastatura este deja puțin înclinată pentru a vă fi mai ușor să scrieți, există persoane cărora le place să aibă și mai multă înclinație. Mie personal mi s-a părut suficient.

Logitech MX Keys: Conectivitate și Baterie

logitech mx keys conectivitate

Unul dintre cele mai importante caracteristici ale acestei tastaturi este faptul că se poate conecta la maxim 3 dispozitive diferite prin Bluetooth și de a comuta între ele prin simpla apăsare a unui buton. În realitate este la fel de ușor pe cât sună. Tot ce trebuie să faceți este să țineți apăsată tasta cu numărul dispozitivului până când pictograma de iluminare începe să clipească și asta este tot.

Deși mulți cred că această funcție este inutilă, eu cred că nu este deloc așa. Personal mi se pare destul de dificil să scriu pe TV cu ajutorul telecomenzii iar tastatura mă ajută enorm. De asemenea, dacă aveți de configurat un Xbox, tastatura Logitech MX Keys vă va veni în ajutor.

Durata de viață medie a bateriei este de aproximativ 5 luni dacă nu folosiți iluminarea tastelor (sau dacă o folosiți doar uneori). Însă dacă o folosiți constant, autonomia bateriei scade la 10 zile, ceea ce este mai mult decât orice tastatură cu iluminare RGB de pe piață. Doar că aici nu avem parte de tehnologia RGB, ci doar de iluminare albă, care este mai elegantă. Până la urmă este o tastatură catalogată ca fiind pentru office sau alte cadre formale.

Pentru cine este tastatura?

Având în vedere că vina la un preț nu tocmai mic, nici segmentul de populație care optează pentru această tastatură nu este foarte larg. De regulă, persoanele care lucrează de acasă, sau cele care lucrează la birouri aleg această tastatură. Este foarte populară și în domeniul IT, unde se utilizează mai multe device-uri simultan sau oamenii vor pur și simplu o tastatură elegantă, care se simte bine la atingere pentru perioade lungi de timp. Se pretează destul de bine și pentru gaming, dar acolo sunt mult mai populare tastaturile cu iluminare RGB. Cea de față este ceva mai ,,serioasă”.

Logitech MX Keys: Pret

Pentru a încheia acest articol vom discuta puțin despre preț care, după cum am menționat și mai devreme, nu este unul tocmai mic. Acesta se învârte în jurul sumei de 500 de lei iar pe piața internațională costă cca 100-120$, deci nu putem spune că prețul este ,,umflat” la noi și suntem păcăliți. Deși este o tastatură scumpicică, prețul este justificat de calitatea materialelor care au fost folosite la conceperea ei cât și de credibilitate și locul de pe piață al producătorilor. De regulă tastaturile care provin de la compania Logitech nu sunt chiar ieftine, dar măcar calitatea este cu mult peste media pieței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.