Samsung 50AU9072: Preț, Păreri și Review Complet

Deși este un televizor apărut în anul 2021, Samsung 50Au9072 încă este la mare căutare și deseori veți avea dificultăți în a-l găsi în stoc. Are sute de review-uri pozitive și foarte, foarte puține comentarii negative (care se leagă, de obicei, de firma de curierat, nu de TV în sine). Deci ce este cu tot acest hype din jurul acestuia?

Pentru a putea scrie un review complet și bine documentat, am făcut rost de televizor pentru 3 zile și, pe lângă asta, am stat și am citit câteva zeci bune de comentarii pentru a vedea și părerile altor cumpărători. Drept urmare, în acest articol vom face un review complet pentru televizorul Samsung 50AU9072. Dacă ai vreo întrebare sau crezi ca am omis ceva, nu ezita să îmi spui în secțiunea de comentarii.

Samsung 50AU9072: Pareri Pro și Contra

Pro

 • Are un aspect elegant, cu rame aproape invizibile
 • Presetările de imagine sunt mai mult decât aveam nevoie
 • Aveți posibilitatea de a regla setările de imagine
 • Nu are backlight bleeding mai de loc
 • Răspunde aproape instant la comenzi
 • Difuzoare încorporate decente, de 20W
 • Interfață Smart, cu multe aplicații
 • Se conectează ușor la telefon
 • Jocurile au o grafică bună
 • Înregistrare USB

Contra

 • Telecomanda este micuță cu puține butoane, dar puteți opta pentru una clasică
 • Interfața poate fi puțin copleșitoare la început, până vă obișnuiți
 • Sunetul nu are un bass foarte puternic
 • Nu are VRR

Samsung 50AU9072: Review

Acum că v-am prezentat pe scurt plusurile și minusurile care vin la pachet cu acest televizor, zic să îi facem un review ca la carte și să luăm fiecare caracteristică în parte pentru a avea o înțelegere mai bună a acestuia.

Vezi și articolul nostru despre: Cele mai bune televizoare Samsung

Design

Samsung 50AU9072 design

După cum puteți observa în imaginea de mai sus, televizorul Samsung 50AU9072 are un design destul de minimalist, care se poate integra în orice cameră, fie dormitor, living, sau, de ce nu, chiar bucătărie. Este un TV slim, cu rame subțiri care acoperă display-ul. Aceste rame sunt foarte puțin perceptibile odată ce porniți televizorul și nu vă vor deranja din punct de vedere vizual.

Personal am ales să prezint varianta pe negru dar, îl găsiți și pe alb dacă aveți o cameră de așa natură încât să se potrivească. Suportul este tot negru, metalic și are o rezistență foarte bună iar pe lângă asta nu arată nici rău. Iar dacă aveți posibilitatea, îl puteți monta chiar și pe perete pentru a câștiga niște spațiu.

Vezi și articole despre:

Cele mai bune televizoare Smart

Cel mai bun televizor 4K

Calitatea imaginii

Samsung 50AU9072 calitate imagine

Când vine vorba de calitatea imaginii, televizorul dispune de un ecran LED 4K Ultra HD care oferă o rezoluție de 3840 x 2160, permițându-vă astfel să vă bucurați de imagini clare și detalii impresionante. Datorită tehnologiei Dynamic Crystal Color, display-ul este capabil să reproducă o gamă largă de culori mai precise și mai vibrante.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale televizorului Samsung 50AU9072 4K este faptul că suportă tehnologiile HDR10 și HDR10+ care ajută la îmbunătățirea contrastului și a acurateței culorilor, făcându-le să pară mai realiste și mai naturale. De asemenea, luminozitatea este și ea crescută pentru cazul în care aveți foarte multă lumină naturală în cameră care ar putea crea dificultăți în ceea ce privește experiența de vizionare.

Procesorul este de tip Quantul Processor 4K și este nemaipomenit pentru optimizarea automată a calității imaginii și a sunetului. Acesta analizează constant sursa video și ajustează setările în timp real, indiferent dacă vă uitați la filme sau vă jucați un joc pe consolă.

În concluzie aș spune că imaginea este mai mult decât decentă, dar ar mai avea nevoie de câteva îmbunătățiri pe ici și colo. Contrastul este bun, luminozitatea este decentă, iar dacă vreți niște setări ceva mai personalizate puteți face asta destul de simplu din meniu.

Audio

Samsung 50AU9072 audio calitate

Calitatea sunetului este destul de bună, din ce am observat eu dar unii utilizatori s-au plâns că bass-ul nu este suficient de puternic pentru gustul lor. Și ce-i drept, nu este foarte pregnant, dar acest lucru se poate rezolva cu un soundbar atașat televizorului. În rest, televizorul are încorporată tehnologia Object Tracking Sound, care creează o experiență sonoră 3D prin potrivirea sunetului cu mișcarea obiectelor de pe ecran. Această tehnologie face ca sunetul să pară că provine direct din ecran și nu doar de la difuzoare.

O altă caracteristică impresionantă este Q-Symphony, care ajută la sincronizarea difuzoarelor cu orice bară de sunet compatibilă (asta dacă optați pentru achiziționarea separată a uneia). Mai avem și Adaptive Sound, care ajustează sunetul în funcție de conținut și de mediul înconjurător, oferind o sonorizare bine optimizată.

Samsung 50AU9072 suportă diferite formate audio, precum Dolby Digital Plus, DTS Premium Sound 5.1 și încă alte câteva formate, fapt care asigură un sunet clar și ușor de înțeles.

Gaming

Samsung 50AU9072 gaming

Dacă vă place să vă bucurați de jocuri din când în când atunci, Samsung 50AU9072 poate fi folosit cu ușurință pentru gaming deoarece are câteva funcții special create pentru această nevoie.

Vezi articolul nostru legat de Cele mai bune televizoare pentru gaming

Avem, bineînțeles, Super Ultra Wide GameView, care ne permite să ajustăm cu exactitate dimensiunea ecranului și raportul de aspect pentru a se potrivi nevoilor noastre. Ca orice televizor veritabil, avem un Game Bar de unde putem accesa setările și funcțiile legate de jocuri fără a părăsi jocul propriu zis. Astfel, în acest meniu avem detalii legate de input lag, la câte cadre pe secundă funcționează (FPS) și alți parametri importanți pentru jucători.

Mai avem și modul Auto Low Latency care comută automat TV-ul în modul de joc atunci când detectează consola de jocuri sau PC-ul, ceea ce sporește semnificativ rapiditatea de conectare. Iar că tot veni vorba de conectivitate, avem mai multe porturi precum 3 de HDMI, 2 USB, un port Ethernet, unul audio pentru a conecta căștile și încă alte câteva intrări. Mai avem, de asemenea, și posibilitatea de conectare prin Bluetooth și trebuie să menționăm că are și Wi-Fi încorporat.

Alte caracteristici și funcții

Control vocal

Alte caracteristici care ar merita menționate ar fi: Controlul vocal (deja marea majoritate a televizoarelor Smart au Voice Control) care funcționează cu ajutorul unui microfon intern și este compatibil cu mai mulți asistenți vocali precum Alexa și Google Assistant. Cu ajutorul controlului vocal aveți posibilitatea de a schimba canalele, să reglați volumul sau chiar să căutați conținut pe televizor.

Apeluri Video

O caracteristică inovativă este funcția de apeluri video prin Google Duo. Acesta, după cum îi spune și numele, vă permite să efectuați apeluri video cu prietenii și familia prin intermediul camerei încorporate a televizorului. Respectivele persoane pot fi sunate indiferent de dispozitivul pe care îl folosesc, important este să aibă instalată aplicația Google Duo. Prin intermediul acestei aplicații puteți partaja și fotografii sau chiar videoclipuri în timpul apelului.

Tap View

În cele din urmă avem Tap View care ajută la partajarea conținutului pe televizor direct din telefonul dvs dar într-un mod mai diferit. Mai exact, tot ce trebuie să faceți este să atingeți telefonul de una din lateralele televizorului, iar Display-ul va afișa exact ce aveți pe ecranul telefonului. Este foarte simplu și durează cam 2 secunde.

Concluzii: Merită sau nu Samsung 50AU9072?

Acum că am vorbit destul de pe larg despre toate specificațiile tehnice ale televizorului, a venit timpul să concluzionăm totul printr-o simplă întrebare. Și anume, merită să achiziționezi televizorul Samsung 50AU9072? Și dacă da, pentru cine este conceput, mai exact?

Având în vedere că televizorul are atât de multe funcții, alături de niște specificații cel puțin bune, iar pe lângă asta vine și la un preț relativ decent pentru un TV de tip mid range, eu zic că merită. Pentru cine, mai exact? Asta ar trebui să-și răspundă fiecare, nu pot da un verdict final. Dar tot ce pot spune este că dacă faceți trecerea de la un televizor mai vechi, nu veți regreta alegerea făcută. Dacă aveți și un soundbar pentru a-i da un full experience eu zic că este unul dintre cele mai bune televizoare din această gamă de preț și va rămâne așa pentru ce puțin unul sau 2 ani.

Întrebări frecvente

Ce rezoluție are Samsung 50AU9072 ?

Este un televizor de tip Smart, 4K cu o rezoluție de 3840 x 2160.

În ce diagonale poate fi găsit ?

Deși este mai mereu stoc epuizat la orice dimensiune, televizorul este conceput în 5 diagonale, mai exact: 108, 125, 138, 163, 189 cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.