Televizor LG OLED55A13LA | Preț, Păreri și Review Complet

LG OLED55A13LA este unul dintre cele mai populare televizoare OLED de pe piață iar asta datorită faptului că are niște contraste de culori uimitoare iar milioanele de pixeli cu iluminare proprie asigură niște nuanțe de negru foarte proeminente. Până la urmă ăsta e principala caracteristică a televizoarelor de acest tip: să poți vedea fiecare umbră și cadru întunecat până în cel mai mic detaliu.

Vezi ghidul nostru complet cu cele mai bune televizoare LG

LG OLED 55A13LA – Păreri Pro și Contra

Pro

 • Este unul dintre cele mai ieftine OLED-uri de la LG
 • Mai multe diagonale din care puteți alege
 • Nuanțe de negru foarte proeminente
 • Puteți distinge ușor fiecare detaliu
 • Telecomandă de tip magic remote
 • Se vede bine din orice unghi
 • Are un aspect foarte elegant
 • Imaginile sunt excepționale
 • Mișcările sunt foarte fluide
 • Are o luminozitate ridicată

Contra

 • Pentru cea mai bună calitate a imaginii trebuie să-l setați manual
 • Imposibilitate de adăugare a aplicațiilor externe
 • Meniul poate fi mai dificil de parcurs
 • Sunetul putea fi o idee mai bun

Televizor LG OLED 55A13LA – Review și Specificații

Acum că am făcut o scurtă prezentare și am vorbit despre cele mai des întâlnite plângeri de la cumpărători cât și cele mai lăudate aspecte, haideți să discutăm mai pe larg despre specificațiile televizorului și despre ariile în care este performant.

Design

designul televizorului LG OLED55A13LA

Având în vedere faptul că este un OLED e de la sine înțeles că este subțire, dar dacă nu ați mai văzut un astfel de ecran până acum atunci nu sunteți pregătit de cât de subțire poate fi. Prima oară când am avut ocazia să despachetez un astfel de televizor am avut impresia, pentru o jumătate de secundă, că nu are cum să fie ăsta tot și că mi-am luat țeapă.

Ca diametru aveți 3 variante din care puteți alege – 122, 139 și 164 cm. Diferența de preț dintre mărimi nu este extrem de mare, dar felul în care arată în realitate este. Deci asigurați-vă că dimensiunea televizorului LG OLED55A13LA se potrivește cu dimensiunea camerei în care urmează să-l montați. Dacă aveți un dormitor mic și alegeți diagonala de 164 s-ar putea să fie prea mult și să fie deranjant după o anumită perioadă de timp. Bineînțeles, îl puteți oricând returna dar veți pierde câteva zile bune.

LG 55A13LA vine la pachet cu două piciorușe foarte rezistente care pot fi înșurubate la baza televizorului dar puteți opta oricând pentru o fixare în suporți, pe perete.

Calitatea imaginii

LG OLED55A13LA imagine calitativa

Când vine vorba de calitatea imaginii, LG nu dezamăgește nici de data aceasta. Pe lângă imaginea clară, în culori vii și vibrante, televizorul produce niște nuanțe întunecate incredibile. Având în vedere faptul că OLED-urile au pixeli care se aprind individual și nu există iluminare de fundal, nu trebuie să vă faceți griji în privința imaginii cu „pete” sau a altor fluctuații de lumini de fundal.

Multe modele vechi se confruntă cu un lag care diminuează extrem de mult calitatea și plăcerea de a avea un televizor performant, dar cu acesta aveți parte de un timp de răspuns aproape instantaneu și de o fluiditate ieșită din comun pentru un TV din această gamă de preț. Bineînțeles, rezoluția 4K cu doar 60 Hz nu este comparabilă cu modelele performante care au 100 Hz sau chiar mai mult dar dacă nu faceți downgrade de la un TV ultra performant nu veți simți vreo lipsă.

Luminozitatea este bunicică, dar ar fi putut fi mult mai bună. Imaginile de tip HDR nu vor fi redate la adevărata valoare pe care o au dar dacă nu vă interesează detaliile de acest gen atunci nu aveți de ce să vă faceți griji. Așteptați-vă oricum la o luminozitate mai bună decât la un QLED.

Te-ar putea interesa și articolele noastre despre:

Cele mai bune televizoare 4K

Televizoare Sony Bravia – Recomandări

Cum se comportă la gaming?

cum se descurcă LG OLED55A13LA la gaming

Dacă sunteți pasionat de gaming atunci grafica înaltă televizorului nu vă va dezamăgi absolut deloc. Rezoluția 4K alături de o grafică excelentă îți vor oferi o experiență foarte realistă. Mai mult, cu funcția de game optimiser aveți parte de toate setările necesare și indispensabile pentru a optimiza calitatea imaginii după bunul plac. Indiferent dacă jucați shootere, sport sau orice altă categorie, puteți optimiza grafica în funcție de orice nevoie.

Audio

Pentru un OLED ieftin, LG 55A13LA are un sunet surprinzător de bun. Marea majoritate a utilizatorilor consideră sonorizarea acestui TV mai mult decât decentă pentru o utilizare zilnică. Atât claritatea dialogurilor cât și bass-ul sunt mai mult decât decente pentru prețul pe care îl oferă, dar dacă vreți ceva performant atunci vă recomand să-l conectați la un sistem audio extern și rezolvați acest mic neajuns. Trebuie menționat și faptul că procesorul reușește să identifice cu precizie vocile și să le optimizeze automat în funcție de ce ascultați pentru a vă oferi o experiență mai plăcută din punct de vedere auditiv.

Procesor

Procesorul este standard, de tip a7 AI 4K din generația a 4-a și ajută la reglementarea automată atât a imaginii cât și a sunetului. Mai mult, ajută și la efectuarea comenzilor într-un timp mult mai eficient plus posibilitatea de conectare prin diferite device-uri externe.

Că tot veni vorba de conectivitate, LG A1 posedă 2 intrări de tip USB 2.0, un jack de 3,5mm pentru căști audio, 3 porturi HDMI și o intrare de tip Scart. Mai mult, vă puteți conecta chiar și prin bluetooth dacă vă este mai ușor și mai la îndemână.

Concluzii și Preț

Unul dintre principalele puncte forte ale televizoarelor de tip OLED nu este neapărat capacitatea acestora de iluminare ci mai degrabă capacitatea acestora de a afișa imagini întunecate detaliate. În timp ce majoritatea televizoarelor se bazează pe retro-iluminarea cu LED-uri pentru a ilumina pixelii afișajului, televizoarele OLED se iluminează singure, ceea ce înseamnă că fiecare pixel individual își poate regla complet iluminarea independent de ceilalți. Rezultatul este un nivel de negru perfect și un control al contrastului la nivel de pixel, care nu numai că arată incredibil, dar îmbunătățește aproape orice alt aspect al performanței, de la producția de culori la uniformitatea ecranului.

Această tehnologie impresionantă este motivul pentru care LG OLED55A13LA arată fenomenal, indiferent de ceea ce vizionați. Atunci când sunt comparate cu televizoarele LED, calitatea televizoarelor OLED sunt incomparabile.

Drept urmare, dacă vă doriți un televizor performant la un preț mic pentru ce oferă și vă place să vedeți acel contrast puternic atunci acest LG este exact ce aveți nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.