Televizor Samsung 43TU7092: Preț, Păreri și Review

Samsung 43TU7092 este un televizor Smart TV 4K Ultra HD pe care îl puteți găsi atât cu diagonala de 108cm dar este disponibil în 5 dimensiuni, cea mai mare fiind de 189cm. Este unul dintre cele mai ieftine televizoare 4K de pe piață iar dacă vă doriți un design elegant, o imagine calitativă și câte funcții inteligente, specifice televizoarelor de tip SMART atunci televizorul LED Samsung 43TU7092 ar putea fi alegerea potrivită pentru tine.

În acest articol vom analiza mai îndeaproape designul, caracteristicile și performanța televizorului Samsung 43TU7092 precum și sunetul, porturile de intrare și părerile celorlalți cumpărători pentru a vedea dacă acest televizor este pentru tine sau nu.

Televizor Samsung 43TU7092: Pareri Pro și Contra

Pro

 • Suportă HDR deci atât culorile cât și contrastul sunt de înaltă calitate
 • Este unul dintre cele mai ieftine televizoare de tip 4KVine într-o varietate mare de dimensiuni
 • Eficient din punct de vedere energetic
 • Suportă conectare prin SmartThings
 • Sunetul este mai mult decât decent
 • Are multe porturi pentru conectare
 • Rezoluția este de tip 4K Ultra HD
 • Raport bun de calitate-preț
 • Are un aspect plăcut
 • Se mișcă rapid

Contra

 • Deși este un TV Smart, telecomanda este pe stil vechi
 • Sistemul de operare este destul de limitat
 • Nu suportă o conexiune Bluetooth
 • Bass-ul nu este foarte puternic

Samsung 43TU7092: Performanțe

Deși este un televizor cu un preț destul de mic, Samsung 43TU7092 oferă niște performanțe deosebite în ceea ce privește calitatea audio-video. Aș spune chiar că se depășește pe sine însuși la cât de bine se descurcă în ceea ce privește contrastul și claritatea imaginii. Dar vom lua fiecare aspect în parte și vom discuta mai pe larg.

Aspect

samsung smart 43tu7092

Pentru început, televizorul Samsung 43TU7092, vine cu un design elegant și modern care ar putea completa orice living room sau, de ce nu, chiar și un dormitor. Faptul că vine în atât de multe diagonale (de la 108cm până la 189) vă permite să alegeți dimensiunea care s-ar potrivi mai bine camerei dumneavoastră. După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, rama este ușor vizibilă, dar având în vedere restul calităților, eu unul sunt în stare să trec cu vederea acest mic aspect. Până la urmă nu este un televizor OLED de ultimă generație.

Acesta vine la pachet cu 2 suporți rezistenți pe care îi puteți utiliza dacă plănuiți să puneți televizorul pe o masă sau pe un cadru, dar aveți și opțiunea de a-l monta pe perete. Contează doar construcția camerei în care urmează să-l puneți. Eu aș merge pe ultima variantă deoarece salvați niște spațiu dar este bine că avem parte de ambele variante.

Pe partea din spate a televizorului avem un model destul de simplu, cu un finisaj mat care îi oferă un aspect destul de plăcut (dar cine se uită la spatele televizorului?). Are 2 porturi HDMI, un port USB precum și o ieșire audio optică, fapt care vă permite să conectați mai multe dispozitive, cum ar fi o consolă de gaming, un dispozitiv de streaming și așa mai departe. Mai are de asemenea și un port de alimentare și încă unul pentru antenă, ceea ce este destul de comun pentru marea majoritate a televizoarelor moderne.

Calitatea video

calitate video samsung 43tu7092

În această imagine avem o diferență între imaginile generate televizorul LED Samsung 43TU7092 (partea de sus) și alte televizoare convenționale oferite de Samsung (partea de jos) Diferența este ca de la cer la pământ.

Samsung 43 TU7092 are o rezoluție 4K Ultra HD care oferă un nivel destul de ridicat de detalii și niște imagini foarte clare. Deși nu este unul dintre cele mai bune televizoare de pe piață, la prețul său, este mai mult decât perfect atât pentru uitat la filme și seriale cât și pentru Gaming. De asemenea, TV-ul suportă HDR (High Dynamic Range), ceea ce îi oferă o gamă largă de culori și un contrast mai ridicat pentru o imagine mult mai vie și mai vibrantă. De asemenea, în momentele în care l-am folosit am constatat faptul că imaginile sunt destul de realiste, cu un aspect natural.

Luminozitatea este, de asemenea, suficient de bună pentru a avea vizibilitate chiar și în momentele în care este foarte multă lumină naturală în cameră. V-am spus și mai devreme despre culori dar trebuie să mai menționez odată că acuratețea acestora este aproape de 1 la 1 cu realitatea. Puteți, dacă aveți anumite pretenții, să ajustați atât temperatura imaginii cât și alte caracteristici direct din meniul televizorului. Eu unul l-am lăsat pe modul prestabilit și mi s-a părut destul de bun pentru gusturile mele dar dacă vă plac alte tonuri de culoare sau dacă vi se pare că este contrastul prea mare atunci puteți să le schimbați cu ușurință.

În schimb unghiul de vizualizare nu este la fel de larg ca în cazul altor televizoare mai scumpe, ceea ce poate duce la o pierdere a calității imaginii atunci când este privit din laterale îndepărtate. Dar această limitare este regăsită și la alte modele din această gamă de preț, deci nu prea avem alte variante.

Calitatea audio

televizor led samsung 43tu7092

Din punct de vedere al calității audio, nu vă așteptați să fiți dat pe spate de acest televizor, dar difuzoarele încorporate produc un sunet foarte clar și echilibrat. Cele 2 difuzoare au o putere combinată de 20W, ceea ce nu e rău deloc pentru un astfel de TV, dar dacă vreți să dați petreceri cu muzica acestuia pe fundal, atunci ar trebui să vă orientați către un soundbar. Difuzoarele sunt amplasate în partea de jos a televizorului, ceea ce poate duce la direcționarea sunetului în jos și spre dumneavoastră. Televizorul dispune și de un mod de sunet numit „Dolby Digital Plus” care îmbunătățește calitatea audio, oferind o experiență sonoră mai dinamică și mai captivantă.

Acesta mai are, de asemenea, și un egalizator încorporat care vă permite să ajustați frecvențele precum și alte setări audio în funcție de preferințele proprii. Puteți regla basul, frecvența și echilibrul pentru a avea parte de cea mai bună sonorizare cu putință. Televizorul mai are, de asemenea și o funcție de amplificare a vocii care îmbunătățește semnificativ dialogul dintre persoane, făcându-l mai mai clar și mai pregnant.

Tv-ul suportă mai multe formate precum Dolby Digital, DTS sau stereo. Avem o varietate de surse care oferă un sunet suficient de calitativ pentru vă bucura de ele.

Cum se comportă la gaming?

samsung43tu7092 procesor

Dacă vreți un televizor pentru gaming atunci Samsung 43TU7092 este o alegere bună pentru că este dotat cu o serie de caracteristici care îl fac să fie potrivit pentru această funcție. În primul rând, are un timp de răspuns foarte rapid. Acesta mi se pare cel mai important aspect deoarece duce la o experiență de joc mult mai lină și mai fluidă, mai ales la jocurile de acțiune.

În al doilea rând, televizorul are un input lag redus, care reprezintă timpul necesar pentru ca televizorul să proceseze și să afișeze imaginea de la consola de jocuri sau de la PC. Un input lag redus este important pentru jocuri, deoarece asigură afișarea rapidă și precisă a acțiunilor dvs. direct pe ecran.

În al treilea rând, televizorul suportă rezoluția 4K și HDR, care oferă un nivel mai ridicat de detalii și imagini mai clare. Acest lucru face ca jocurile să pară mai captivante și mai realiste și este deosebit de benefic pentru jocurile pe consolă sau PC.

În plus, televizorul are încorporate funcții smart TV, ceea ce vă permite să accesați servicii de streaming precum Netflix, HBO sau YouTube direct de pe televizor. Acest lucru poate fi util pentru streamingul de jocuri sau pentru vizionarea de conținut legat de jocuri.

În cele din urmă, televizorul are mai multe porturi HDMI și USB, ceea ce vă permite să conectați mai multe dispozitive, cum ar fi o consolă de jocuri, un player Blu-ray sau un dispozitiv de streaming. Acest lucru îl face o opțiune versatilă pentru configurația dvs. de jocuri.

În concluzie, Samsung 43TU7092 este o alegere bună pentru jocuri, cu un timp de răspuns rapid, un input lag redus, rezoluție 4K și suport HDR, funcții smart TV încorporate și multiple opțiuni de conectivitate. Aceste caracteristici îl fac o alegere ideală pentru o experiență de gaming mai captivantă.

Specificații tehnice

 • Rezoluție: 3840 x 1260
 • Tipul Display-ului: LED
 • HDR: Da
 • Moduri cinematografice: Da
 • Amplificator pentru contrast: Da
 • HDMI: 2 intrări
 • USB: 1 intrare
 • LAN: Da
 • USB 2.0: Da
 • Difuzoare: 20W
 • Tehnologie de sunet: Dolby Digital
 • Dimensiune ecran: 108, 125, 139, 163,189
 • Smart: Da
 • Sistem de operare: Tizen
 • WiFi: Da
 • Consum: 38,5W
 • Greutate: 11 Kg
 • Telecomandă: Da

Întrebări frecvente

Suportă televizorul Samsung 43TU7092 HDR?

Da, suportă HDR, fapt care îi oferă o gamă mai largă de culori și un raport de contrast mai mare pentru o imagine mai vibrantă și mai realistă.

Ce preț are televizorul Samsung 43TU7092 Smart?

Prețul poate varia în funcție de retail-ul din care alegeți să îl achiziționați dar am făcut câteva cercetări de piață și am găsit oferta cu cel mai bun preț. Vezi în articol cât costă.

În ce diagonale este disponibil?

Televizorul este disponibil în diagonale de 108, 125, 139, 163 și 189 de centimetri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.